Weg van de gebaande paden- Bohemian schatten in de wereld

Zoek en vind de bohemian schatten in de wereld Reis anders en ontdek

Ben jij op zoek naar de bohemian schatten van de wereld? Zoek jij in jouw reis vrijheid, vrijheid, creativiteit en avontuur. Wanneer je een bestemming zoekt die zich niet beperkt tot traditionele toeristische paden, maar naar authentieke ervaringen, culturele ontdekkingen en artistieke inspiratie, dan neem ik jou in dit artikel mee op een reis door de wereld van bohemian reizen. Reizen, waar de bestemmingen meer zijn dan alleen locaties op de kaart.

Bohemian schatten in de wereld

Waarschijnlijk kom je op dit artikel als je, net als ik, een bohemian bent. Een bohemian die zoekt naar vakantiebestemmingen buiten de gebaande paden. Bestemmingen waar vrijheid, avontuur en creativiteit bovenaan staan. Bestemmingen in het buitenland, waar je ook echt helemaal weg bent en waar vakantie een belevenis wordt. Weg van de gebaande paden en mooie plekken kan ontdekken.

De vakantieplek voor iedereen

Nu sluit ik natuurlijk niemand uit. Ik ben dan een bohemian, dit betekent niet dat de vakantiebestemmingen die ik hier laat zien, niet voor iedereen zijn. Deze parels van plekken zijn er natuurlijk voor iedereen. Al zal je er waarschijnlijk wel een aantal mensen vinden met een vrije, artistieke geest.

Ben jij dan zo bereisd

Ben ik bekend met deze verborgen schatten? Nee, zeker niet. Ik ben nog lang niet op al deze mooie plekken geweest. Toch heeft het avontuurlijke er altijd wel in gezeten en is met de paplepel ingegoten. Na mijn afstuderen ging ik een jaar backpacken in Australië. Ook reisde ik twee keer een half jaar door Amerika (een keer met mijn zus met auto en tent en een keer met mijn gezin in een camper). Ik hou van reizen, van vrijheid en onbezorgdheid. Ook op vakantie. En daarom zoek ik dat ook op wanneer ik op reis ben. Ik ga op zoek naar lokale markten, artistieke straten en kunstzinnige beelden.

De ogen geopend

Gaan onze vakanties normaliter naar plekken toe waar we kunnen klimmen, besloten we vorig jaar de herfstvakantie door te brengen op Ibiza. Ik ontdekte hier dat ik (met mijn bohemian leefstijl), een vakantie als dit ook zeker kan waarderen. De rustige, relaxte en ontspannen sfeer van het eiland deed mij erg goed. En hoewel ik zeker nog eens terug ga naar Ibiza was ik ook benieuwd waar ik deze vibe nog meer zou kunnen vinden. Want waar kan ik de bohemian schatten in de wereld nog meer ontdekken.

Bohemian bestemmingen

Wat zie ik nu als Bohemian bestemmingen? Natuurlijk kom ik dan als eerst weer even terug bij Ibiza. Waar de kleurrijke markten zorgen voor een overdaad aan schatten. Maar denk ook aan de kunstzinnige straten van Barcelona. Bohemian reizen draaien om bestemmingen die een onmiskenbare charme en rijke geschiedenis hebben. Verken eens alternatieve wijken, ontmoet lokale kunstenaars en ontdek de verborgen juweeltjes die elke bestemming te bieden heeft.

Waar kan je prima vertoeven

  • Essaouira, Marokko. Free-spirited is het woord die echt past bij Essaouira. Zoek je nu echt een bohemian schat dan is dit de toevluchtsoord voor hippies en bohemians. Essaouira is rustig, heeft een gemoedelijke sfeer en lange zandstranden.
  • Tarifa, Spanje. Het stadje Tarifa is klein en ligt op het zuidelijkste punt van het vasteland van Spanje. De sfeer is bohemian, je vindt er smalle straatjes, witte huizen en pleinen. De stranden staan bekend als een van de mooiste van Spanje, waar je kan genieten van prachtige zonsondergangen. 
  • Barao de Sao Joao, Portugal. Hier vind je de beste vlooienmarkt van de Algarve, deze markt is elke laatste zondag van de maand. Op de markt vind je handgemaakte sieraden, tweedehands kleding, oude boeken etc. En terwijl je geniet van een hapje en een drankje, luister je naar de muziek die er gemaakt wordt.
  • Byron Bay Australië, ook wel bekend als Australia’s boho surf spot. Ruim vijfentwintig jaar geleden was ik in Byron Bay. Hoewel ik toen nog geen bohemian leefstijl had, weet ik me wel te herinneren hoe fijn en ongedwongen de sfeer hier was. Byron Bay ligt op het meest oostelijke punt van Australië. Het is de favoriete bestemming van reizigers die op zoek zijn naar een relaxte sfeer en prachtige stranden. In dit levendige stadje kan je (leren) surfen, genieten van hippe restaurantjes en het Australische leven op en top beleven.
  • Cala benirràs Ibiza. Bekend om de trommelaars de hier ’s avonds komen. Kristalhelder water en een hippie vibe. Je vind hier net voor het strand een kleine hippiemarkt.
  • Matala, Griekenland, Ook wel het hippiedorp tussen de witte krijtrotsen, ligt aan de zuidkust van het Griekse eiland Kreta, Matala is een echte badplaats en was in de jaren zestig erg geliefd bij de hippies. Matala ligt aan een prachtige baai en heeft heel mooie stranden.

Welke accommodatie zoek je op

Hou je van avontuur, ontspanning en de boho stijl dan zal waarschijnlijk je In plaats van standaard hotelketens liever kiezen voor unieke accommodaties. Locaties als boetiekhotels waar het bohemian interieur je blij maakt en waar jij je helemaal thuis voelt. Een boetiekhotel heeft een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer die meestal niet tot een hotelketen behoort. Boetiekhotels worden gekenmerkt door een eigen, persoonlijke stijl en accommodatie. Daarnaast kan je ook zoeken naar een artistieke bed and breakfast of kleurrijke Airbnb’s die een onvergetelijke sfeer bieden.

De mooiste bohemian reisroutes

De mooiste reizen zijn de reizen die je niet plant, de reizen waar je gaat, waar de wind je brengt en waar je in de ochtend nog niet weet waar je ’s avonds slaapt. Maar een beetje plannen kan natuurlijk niet kwaad. Wil je een bohemian reisroute, plan de route dan op basis van artistieke en culturele hoogtepunten. Bezoek bijvoorbeeld kunstgalerijen, kijk wanneer de lokale markten en openluchtevenementen zijn die de creatieve vibe van de bestemming weergeven. Laat spontaniteit toe en laat ruimte voor onverwachte ontmoetingen en ervaringen.

Wat stop je in je koffer

Wat pak je in jouw koffer voor een bohemian reis? Natuurlijk denk je meteen aan lichte en luchtige kleding. Neem een notitieboekje voor creatieve impulsen mee en een camera om de kleuren en texturen van je reis vast te leggen. Minimalisme en functionaliteit gaan hand in hand. Maar laat ook zeker een plekje vrij in je koffer om op de lokale markten een leuk vrolijk jurkje te scoren.

Ook leuk, het boek, 100 mooiste wonderen van de wereld koop je bij bol

Bohemian reizen

Bohemian reizen is een manier om te ontsnappen aan het alledaagse en de wereld te ontdekken met een open geest en een verlangen naar authenticiteit. Dus, pak je rugzak, omarm de bohemian geest en laat je leiden door de ongebaande paden van de wereld. De reis is net zo belangrijk als de bestemming, zo niet belangrijker. Ontdek de bohemian schatten in de wereld.

Lees ook: Ontdek het eilandleven op de top 5 mooiste eilanden

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt/ affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept