Dit zijn de 5 levendige markten op Ibiza

wat zijn nu de levendige markten op ibiza?

Ga je naar Ibiza, dan ga je waarschijnlijk ook naar een van de vele markten op dit eiland. Het bezoeken van een van de markten is vaak een van de hoogtepunten van een verblijf op dit eiland. Vandaag de 5 levendige markten op Ibiza die je gezien moet hebben, met openingsdagen en tijden, zodat je niks mist tijdens jouw bezoek aan dit eiland.

De levendige markten op Ibiza bezoeken

Ibiza staat bekend om zijn bruisende, levendige markten waar je lokale producten, ambachten, unieke souvenirs, sieraden en kleding kunt vinden. De muziek staat aan en de gezelligheid zorgt ervoor dat je niet meer weg wil. Er is altijd van alles te doen en te zien, voor jong en oud. Het eilandleven is al gezellig, maar met een bezoek aan een van de levendige markten helemaal. Hier zijn enkele van de populairste markten op het eiland:

Hippiemarket – Las Dallas

De hippiemarkt in Las Dallas is een sfeervolle markt waar je handgemaakte kunst, sieraden, exotische muziekinstrumenten, kleurrijke tassen, tapijten, hangmatten, beeldjes, en kleding kan vinden. Deze markt is een van de grootste markten op Ibiza met ruim 200 kraampjes.

Openingstijden: In het hoogseizoen is Las Dallas elke zaterdag geopend van 10.00 tot 20.00. En in het laagseizoen van 10.00 tot 18.00. Ben je nu in het laagseizoen aanwezig op Ibiza, check dan even voor de zekerheid of de markt wel open is.

Extra.: In de zomer is er op maandag en dinsdagavond een Night Market van 19.00-01.00.

Locatie: Las Dalias ligt voor het dorpje San Carlos in het noorden van Ibiza..

Mercat Nou – Ibiza stad

Marcat Nou is een overdekte markt die je vindt in Ibiza stad. Deze overdekte markt is dagelijks geopend. Op deze levendige markt koop je verse producten als fruit, groente, vlees en vis, maar ook lokale lekkernijen en handwerk zal je hier vinden.

Openingstijden : Maandag tot zaterdag van 8.00-14.00 uur.

Locatie: Carrer de Catalunya, Ibiza-stad, Ibiza.

Punta Arabi Hippiemarket – Es Canar

Een hele grote, levendige markt is Punta Arab in Es Canar. Het is de oudst en misschien ook wel de gezelligste markt van Ibiza. Je parkeert voor €5,00 aan de overkant van de markt en loopt dan direct onder de boog door naar daar waar de markt begint. Je kan hier genieten van alles wat je bij een markt op Ibiza verwacht, aan kleding, sieraden, prullaria, hoeden, tassen etc en nog meer, denk aan live muziek en straatartiesten.

Nog geen zin om weg te gaan, vanaf de markt loop je zo naar het strand van Es Canar.

Openingstijden: Hoogseizoen, elke woensdag van 10.00-19.00.

Locatie: Avinguda Punta Arabí, 07849 es Canar

Mercadillo Sant Jordi

Deze levendige markt vindt elke zaterdag plaats in de hippodroom van het dorp Sant Jordi. Het is een vlooienmarkt, waarbij je naast kraampjes ook genoeg kofferbak verkopen tegen komt. Een gezellige markt, waar veel locals naartoe komen. een mix van vintage kleding, antiek, kunst en lokaal handwerk. Het is een geweldige plek om unieke vondsten te doen.

Openingstijden: zaterdag (het hele jaar door) van 09:00 tot 14:00

Locatie: Sant Jordi de ses Salines. Bij aanrijden vanaf het vliegveld kom je langs de markt aan je rechterhand.

Mercadillo Sant Jordi is op korte afstand van het vliegveld, wij arriveerden op zaterdag om 9.00 op Ibiza, haalden de huurauto op en reden naar de markt. We parkeerden de auto bij de gratis parking en gingen toen nog even ontbijten in Sant Jordi, voor we de markt bezochten. Een heel goed begin van onze eerste dag Ibiza.

Volg Meraadillo Sant Jordi ook op Instagram

Marcat de Forada -Forada

Ben je op zoek naar lokale en biologische producten dan is Mercat de Forada een geweldige plek om de echte ibizaanse producten en smaken te proeven.

Openingstijden, elke zaterdag van 10.00- 16.00

Locatie: Op de parkeerplek naast het Can Tuxedo Art Cafe in Buscastell, vlakbij San Rafael

Check check dubbel check

Zorg ervoor dat wanneer je op Ibiza bent je de openingstijden en dagen van de levendige markten nog even dubbelcheckt. In het hoogseizoen weet je zeker dat ze open zijn maar in het laagseizoen is het verstandig om te zien of en wanneer de markt is.

Ervaringen op dit eiland

Afgelopen herfstvakantie was ik op Ibiza en ons appartement was op loopafstand van Punta Arabi HippieMarket in Es Canar. Ook bezochten we meteen na aankomst Mercadillo Sant Jordi. Twee totaal verschillende levendige markten en juist daarom zo leuk. Vergeet ook de boetiekjes niet. Er zijn op het eiland ontzettend veel leuke winkeltjes te vinden, met mijn favoriete winkelstraat in Santa Gertrudis de Fruitera en Ibiza stad. Hier vind je winkels om jouw interieur helemaal in Ibiza stijl te krijgen, vrolijke kleding te kopen en souvenirs voor thuis mee te nemen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept