Ontspanning en innerlijke rust- de kracht van een spijkermat

gebruik een spijkermat voor ontspanning en innerlijke rust bij stress

Ervaar jij veel stress en of spanningen en zoek je ontspanning en innerlijke rust? Je kan deze gevoelens op een relatief eenvoudige en krachtige manier de das omdoen en wel door gebruik te maken van een spijkermat. Wat een spijkermat is en waar je deze koopt, je leest het in dit artikel.

Ontspanning en innerlijke rust

Door alle drukte binnen het gezin, werk en sociaal, merken steeds meer mensen dat ze ontspanning en innerlijke rust zoeken. Soms moet je jezelf een moment even opladen om weer helemaal in balans te komen. Dat kan een keer per week zijn, maar ook elke dag een moment van tijd voor jezelf zijn.

Wat is een spijkermat

Ontspanning en innerlijke rust krijgen en de stress en spanningen weghalen, kan met een spijkermat. Een spijkermat is een mat bedekt met duizenden kleine plastic of metalen punten, deze mat heeft helende voordelen voor lichaam en geest. Een spijkermat koop je onder anderen bij Flowee. Hier vind je een grote collectie spijkermatten.

Het principe achter de methode

Met een spijkermat ervaar je binnen enkele minuten innerlijke rust en ontspanning
van je spieren of krijg je juist energie. De spijkermat werkt op basis van acupressuur, een techniek die vergelijkbaar is met acupunctuur maar zonder naalden. De punten op de mat drukken tegen de huid, waardoor de bloedcirculatie verbetert en het lichaam endorfines vrijgeeft. Endorfine is de natuurlijke pijnstillers van het lichaam. Het helpt niet alleen bij het verlichten van fysieke pijn, maar kan ook mentale spanning verminderen en een gevoel van ontspanning bevorderen.

Waarom zou je een spijkermat kopen

Wat zijn de voordelen van het regelmatig gebruik maken van een spijkermat? Een spijkermat kan helpen bij het verlichten van spierspanning en het verminderen van pijn in de rug, nek en schouders. De spijkermat kan ook de slaapkwaliteit verbeteren door te helpen bij het ontspannen van het lichaam en het verminderen van slapeloosheid. Maar ook hoofdpijn of migraine kunnen verlichting vinden door regelmatig gebruik van de spijkermat.

Integratie in dagelijkse routine

Voor balans in je leven kan je dagelijks aan yoga doen, je kan mediteren, maar ook het integreren van het gebruik van de spijkermat in de dagelijkse routine kan een hele eenvoudige manier zijn om ontspanning en innerlijke rust te creëren. Je kan de mat ook gebruiken juist voorafgaand aan deze meditatie of yoga om de effecten hiervan te versterken.

Opladen en in balans komen

In een tijd waarin stress en spanningen bij velen aanwezig zijn, kan het vinden van manieren om innerlijke rust te bevorderen van grote waarde zijn voor de algehele gezondheid en welzijn. De spijkermat biedt een eenvoudige, veilige en effectieve manier om zowel fysieke als mentale spanning te verlichten en een gevoel van ontspanning te bereiken. Door de spijkermat te omarmen, kun je een stap dichter bij een leven in balans komen, een leven met ontspanning en innerlijke rust

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept