Het belang van een goede nachtrust

Het belang van een goede nachtrust

Je staat er misschien niet bij stil, maar een goede nachtrust is belangrijk. Goed slapen is uitrusten, waardoor je gezonder, positiever en vrolijker door het leven gaat. Je krijgt meer energie en je bent gelukkiger. Door die hogere levenshouding en  betere gezondheid ervaar je een langere levensduur.

Een goede nachtrust met een goed matras

Overdag een hoger concentratieniveau om beter je werk te kunnen doen en optimaal te kunnen studeren. Door een goede nachtrust zijn we alerter en scherper en kunnen we de problemen van alledag veel makkelijker aan. Het begint met een opgeruimde slaapkamer. Is die goed donker maar staat er geen lekker bed in? Laat dan snel een goed matras aan huis bezorgen!

Een goede nachtrust geeft een positieve levenshouding

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar door alles wat er momenteel in de wereld gebeurd, slaap ik onrustiger. Van te weinig slaap wordt je vervelend, niet alleen naar jezelf, maar ook naar anderen toe. Van voortdurend te kort aan slaap kun je zelfs depressief worden. Creëer rust en creëer de mogelijkheden om lekker te kunnen slapen. Ruim je slaapkamer op, zorg dat hij altijd goed donker is door verduisterende gordijnen op te hangen en de kieren onder de deuren af te dichten. Verf je kamer in een groene kleur, die is heel rustgevend. Geen televisie of iPad op je slaapkamer en zeker geen mobiele telefoon. Het licht wat van deze schermen afkomt, houd je uit de slaap. En zo belangrijk: zorg voor goede matrassen.

Een mooier uiterlijk

Volg je bovenstaande punten op, dan zie je dat ook aan je uiterlijk. Want doordat je er altijd goed uitgerust uitziet als je steeds een goede nachtrust hebt, wordt je ook mooier. Van opgezwollen ogen en donkere kringen onder je ogen heb je geen last meer als je op een lekker matras goed kunt slapen. Een goede nachtrust zorgt er ook voor dat er minder cortisol wordt aangemaakt. Dit stresshormoon breekt huidcollageen af. Hierdoor wordt je huid minder glad en minder elastisch zodat je er ouder uitziet. Ook heeft voldoende slaap een directe invloed op je immuunsysteem, je bent minder vaak ziek en je herstelt weer sneller mocht je toch een keertje ziek worden. De voordelen van een goede nachtrust en dus ook van een goede matras, zijn eigenlijk oneindig. Logisch, want het houdt verband met je leven, het is een deel van je leven. Als het rustgedeelte van je leven op orde is, is het waakzame deel van je leven ook in orde. Begin met een goed matras en volg de andere tips die in dit blog werden genoemd ook zoveel mogelijk op. En nu lekker slapen!

foto lodiblogt/Samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

12 reacties

 1. zegt:

  Bij vlagen slaap ik heel slecht. En inderdaad, als je dan weer een nacht goed slaapt, is dat extra fijn. Ik kocht eind vorig jaar een nieuw bed. Had ik eerder moeten doen;). Niet dat ik ineens veel beter slaap, maar in die uren dat ik wakker lig, lig ik wel lekkerder;).

  1. zegt:

   🙂 mooi gezegd en dat kan ik me helemaal voorstellen!

 2. Linda Meester zegt:

  Ik hecht veel waarde aan mijn nachtrust. Die staat wat onder druk door onrustige buren aan weerszijden en de kinderen die daar op reageren. Even wennen allemaal

  1. zegt:

   He get, dat is heel vervelend zeg! Goede nachtrust is zo belangrijk.

 3. felice veenman zegt:

  ik kan bij tijd en wijle heel slecht slapen eninderdaad dat is aan mijn gezicht goed te zien, de volgende dag

  1. zegt:

   Ik ben een heel slechte slaper en heel raar maar de laatste tijd slaap ik veel beter. Misschien door gezonder te eten , meer te bewegen en minder gejaagd te zijn omdat we toch moeten thuis blijven…

   1. zegt:

    Ik denk zeker dat deze punten mee werken aan beter slapen!

 4. Ja, kom me niet aan mijn nachtrust, want ga je echt te ver! Sinds de kinderen ouder zijn, wil ik ook echt graag lekker slapen zonder gestoord te worden.

  1. zegt:

   🙂 heel herkenbaar!

 5. Fijne tips! Ik merk dat mijn routine echt weer ruk is, dus dat moet ik weer even op gaan pakken.

 6. zegt:

  Normaal slaap ik altijd direct en word ik ook uitgerust wakker, maar nu met het hele corona gedoe ben ik erg onrustig en dat heeft ook zeker invloed op mijn nachtrust waardoor ik de laatste tijd lang niet altijd uitgerust wakker word.

 7. Sherry zegt:

  Ik heb al jaren lang ernstige slaapprobleem. Helaas uit dat zich over op. Ik ga wel mijn matras nachecken. Goede tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept