Beter slapen? Deze tips kunnen helpen bij een goede nachtrust

Beter slapen? Deze tips kunnen helpen bij een goede nachtrust

Heb jij last van slapeloosheid? Kom je slecht in slaap of wil je graag een beter nachtrust? Wat zou je kunnen doen om beter te slapen? In ieder geval niet meer op je mobiel kijken, net voor het slapen gaan. Maar wat kan je dan wel doen?

Wat anders dan op je mobiel kijken

Wat deden we eigenlijk voor dat we een mobiel hadden? Zoveel mensen die ik spreek die zeggen dat het laatste wat ze doen voor ze gaan slapen, nog even door hun Stories op Instagram scrollen. En dat voor het slapen gaan. Terwijl we eigenlijk allemaal wel weten dat het verstandig is om je mobiel een half uur voor het slapen gaan uit te zetten.

Nog even tv kijken

Net als dat er gezegd wordt om voor het slapen gaan de televisie al even uit te zetten en je beter een boek kan lezen. Maar wat als je nu slecht slaapt, slecht in slaap kan komen of veel wakker ligt?

wat kan je nu elke avond voor het slapen gaan doen?

Wat kan je doen om beter te slapen, een betere nachtrust en goed uitgerust wakker worden? Misschien heb je iets aan deze tips:

 • Ga elke dag rond de zelfde tijd naar bed en sta rond de zelfde tijd op. De uren voor 0.00 tellen dubbel dus zorg dat je er op tijd in ligt.
 • Wanneer je last heb als je koffie hebt gedronken, stop hier dan tijdig mee, zelfs wordt er wel geadviseerd om zes uur voor het slapen gaan geen koffie meer te drinken.
 • Je hebt thee die geschrikt is voor een betere nachtrust. Zelf drink ik deze elke avond. Of ik er beter van slaap weet ik niet, maar het is lekker en ik slaap in het algemeen goed.
 • Zet een half uur voor het slapen gaan je mobiel uit en het liefste ook de televisie en ga nog even een boek lezen.
 • Neem een warm bad.
 • Luister naar ontspannen muziek
 • Zorg voor de juiste temperatuur in de slaapkamer. Zet een raampje open voor de frisse lucht.
 • Maak het goed donker in de slaapkamer met verduisterende gordijnen.
 • Zorg voor een goed kussen en dekbed. Laat je hier eventueel in adviseren. Ook een goede hoeslaken (passend) helpt bij beter slapen
 • gebruik een wekker met wake-up light. Natuurlijk wakker worden kan lastig zijn. Een oplossing daarvoor is de zonsopgang- en ondergang simulatie. Hier neemt het licht geleidelijk toe van zacht ochtendrood tot warm oranje, totdat jouw kamer is gevuld met fel geel licht. Zo word jij natuurlijk en ontspannen wakker. Perfect voor in die koude wintermaanden!
 • Denk eens aan een verzwaringsdeken

Voor een wekker met wake-up light, kijk je bij Bol.com

Heb jij nog meer tips om beter te slapen?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

15 reacties

 1. zegt:

  Goede tips. Ik merk dat het bij mij heel verschillend is wat kan zorgen voor een goede nachtrust. Maar één ding is altijd hetzelfde: tot laat in de avond dingen doen waar ik over/bij na moet denken, is funest…

  1. zegt:

   Bij mij ook, eigenlijk zou ik echt even een boek moeten lezen, maar te vaak kijk ik nog een ( spannende) serie en kan dan niet in slaap komen.

 2. zegt:

  goede tips maar niet voor mij helaas, slaap al 15 jaar gemiddeld maar 47 min per nacht wegens medische issues.

  1. zegt:

   Zo naar is dat Rachel, ook niet vol te houden voor je lichaam en geest!

 3. zegt:

  Bij autisme is het een herkenbaar ‘probleem’ dat het slaapritme golft. Zo heb ik veel weken dat alles goed gaat en dan boem, een week nachtenlang wakker. Ik ga mij nog eens in je tips verdiepen, want ik kan nog wel iets leren.

 4. zegt:

  Dat bad nemen werkt echt! Ik slaap slecht maar gisteren in bad geweest met een boek en sliep toen ik in bed lag meteen. Asmr helpt bij mij ook. Dankjewel voor de goede tips.

 5. Fijne tips! Ik moet ook echt minder schermtijd hebben voor het slapen gaan. Maar ik vind het zo chill haha.

 6. Ik ga elke ochtend hardlopen en probeer overdag voldoende rust in te bouwen. Gestresst gaan slapen werkt bij mij niet ; )

  1. zegt:

   Precies, bij mij ook niet, dan kom ik echt niet in slaap.

 7. zegt:

  Zo herkenbaar 🙂

 8. zegt:

  Ik heb net het boek “start to sleep” gelezen van Annelies Smolders. Zij geeft heel wat adviezen die regelrecht ingaan tegen wat ik dacht. Heel interessant!

 9. Frederique zegt:

  Voor mijn zoon maak ik ook elke avond van die ‘speciale slaapthee’. Eerder kreeg hij warme melk maar dat vond hij te vies haha

 10. zegt:

  Thanka voor de tips..ik slaap al heel lang slecht dus kon zulke tips wel gebruiken

 11. Sherry zegt:

  Een goede hoeslaken daar ga ik zeker naar kijken.
  Ik wist niet dat dat er iets mee te maken had.

  1. zegt:

   Echt hoor, vaak zijn ze te klein en dan trekken e op, niks zo naar als je wil slapen en je beddengoed ligt verkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept