Ook in de zomer goed slapen onder een verzwaringsdeken

Ook ik de zomer goed slapen onder een verzwaringsdeken

Heb jij een verzwaringsdeken en slaap je hier erg goed onder, dan zal jij je misschien wel afvragen hoe je dat van de zomer moet doen. Want is deze deken dan niet veel te warm? In de zomer goed slapen is sowieso vaak een uitdaging, met of zonder verzwaringsdeken. Met deze tips moet dat lukken.

Ook in de zomer goed slapen

Steeds meer mensen slapen onder een verzwaringsdeken. Een verzwaringsdeken kan helpen tot rust te komen. Dit kan in bed maar ook zeker wanneer je wil ontspannen op de bank of op een stoel na een lange dag werken. Verzwaringsdekens, de naam zegt het al, zijn zwaar en hierdoor denk je ook snel dat deze te warm zal zijn in de zomer, maar is dat wel zo?

Waarom een verzwaringsdeken

In een verzwarinsgdeken zit extra gewicht, dit gewicht dit zorgt voor een druk stimulatie. Deze druk geeft een geborgen en veilig gevoel, alsof je geknuffeld wordt. De zachte druk op het lichaam zorgt ervoor dat jouw zenuwstelsel ontspant, je hersenen meer geluk hormonen aanmaakt en minder stresshormonen. Onze jongste zoon sliep al langere tijd slecht, hij sliep onrustig, kon slecht in slaap komen en was veel wakker. Hij slaapt nu sinds een half jaar onder een verzwaringsdeken en is hier erg positief over. Hij vind het prettig liggen, de druk die de deken geeft en slaapt beter.

En zomers dan

Wil jij graag slapen onder een verzwaringsdeken, maar lijkt je dit te warm van de zomer, dan kan ik je vertellen dat een verzwaringsdeken zomer ook kan. Een verzwaringsdeken is wel zwaar maar de vulling uit de verzwaringsdeken is van nature koud en neemt jouw lichaamstemperatuur aan. Het is dus in de zomer niet extra warm om onder een verzwaringsdeken te slapen.

Waar kan je op letten bij het kopen van een verzwaringsdeken

Wil je nu een verzwaringsdeken aanschaffen, zorg dan wel dat de deken niet te zwaar is. Ze zijn gemaakt op gewicht van de slaper. Een deken voor jou zal dus anders zijn qua gewicht dan een deken voor jouw kind. Koop een deken met vakjes, hierdoor blijft het gewicht goed verdeeld.

Tips om zomers goed te slapen

Veel mensen hebben sowieso zomers meer moeite om goed te slapen. Een goede nachtrust is dan vaak ver te zoeken, niet alleen omdat het warm is, maar ook omdat het zo licht is in de slaapkamer.

Wat kan helpen wanneer het buiten erg warm is om toch goed te slapen:

  • Neem een douche voor het slapen gaan, dit hoeft zeker geen koude douche te zijn een warme douche maakt juist slaperig.
  • Gebruik een bamboe hoes voor je verzwaringsdeken, deze ademen beter dan een katoenen hoes.
  • Probeer je dag en nacht ritme gelijk te houden, warm weer doet vaak later naar bed gaan, maar als je de volgende dag moet werken kan je beter zorgen voor ritme in de dagen.
  • Zorg voor verduisterende gordijnen.
  • Zet ’s avonds wanneer het afkoelt de ramen wijd open zodat de slaapkamer alvast iets af kan koelen en laat het goed ventileren.

Zomer of winter, kom tot rust onder een verzwaringsdeken

Dus of het nu winter is of zomer, ontspannen, tot rust komen en een goede nachtrust vol uren slaap kan onder een verzwaringsdeken. En of je nu in de stoel zit, op de bank of in bed ligt, deze deken is voor jong en oud, maar zal wel aan het gewicht van de persoon aangepast moeten zijn. Zorg in de zomer voor een bamboe hoes om de deken, hou de kamer koel en jij slaapt als een roos!

foto gratis afbeelding van StockSnap via Pixabay/

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept