Het geheim van detoxen met berkenboom sap

detoxen met berkenboom sap

Detoxen, ik heb het nog nooit gedaan. Maar ga het nu proberen! Niet met pillen, thee of spoelingen. Maar met berkenboom sap. Berkenboom sap uit de Pyreneeën  Deze sap zou detonerend werken en dat heb ik uitgeprobeerd .

Detoxen, iets voor mij.

Natuurlijk heb ik genoeg gelezen over detoxen, maar heb dit zelf nooit gedaan. Ik ken de pillen, thee, maar van detox sap had ik nog nooit gehoord. Detoxen is letterlijk het reinigen van je lichaam. Dit wordt ook wel ontgiften of ontslakken genoemd. Met een detox kun je talloze gifstoffen uit je lichaam verwijderen, vandaar de term ontgiften. Detoxen kan op verschillend manieren. Met pillen, thee, smoothies, superfoods of supplementen.

Valmaya berkenbom sap

Detoxen met berkenboom sap. Het geheim van de ‘Berkenboom sap’ van Valmaya is dat in het hart van de Pyreneeën gedurende de eerste dagen van de lente de berkenboom sap wordt verzameld. Verzameld op een hoogte van 1000 meter op het massief De Canigou. Valmanaya berkenboomsap is 100% natuurlijk. Aangegeven  wordt dat je deze Valmaya berkenboom sap kan gebruiken na de winter om zo fit en vol energie de lente in te gaan. Ook is het aanbevolen voor sporters, zowel voor als na het sporten te gebruiken door het sap te verdunnen met water.

Hoe werkt het?

Elke ochtend voor het ontbijt neem ik een beetje (10 tot 15 ml) van de sap, hierna begin ik aan mijn yoghurt met granola. Ik vind het nog lastig om niet te veel te nemen, aangezien de sap in een grote fles met grote opening zit. Om de kuur goed te laten werken zou je deze sap 3 weken moeten nuttigen. Wat meteen opvalt is de beetje troebel kleur van de sap.  De smaak doet me denken aan Molkosan. Vroeger kreeg ik dit van mijn moeder wanneer ik ziek was. Dit verdunde ze dan met water. Toen was de heel erg sterk. De smaak van de berkenboom sap is lang niet zo sterk. De smaak is mild en zacht. Maar ik begrijp wel meteen de detox werking. Mijn moeder gaf me dit tenslotte ook om de bacteriën uit mijn lichaam te laten verdwijnen.

.

Valmaya van Abies Lagrimus

De weken dat ik Valmanaya heb gebruikt, voel ik me prima. Het beetje sap nemen in de ochtend is totaal geen probleem en kan ik prima volhouden. Of ik me nu goed voel door de sap vind ik lastig om te zeggen. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Dat komt pas weer wanneer ik er mee stop. Op dit moment zou ik zeggen, het werkt echt. Ik voel me fit, gezond en goed. Pas zeker weten of het werkt zal blijken wanneer ik deze sap niet meer gebruik. Mocht ik echt veranderingen merken dan meld ik dat natuurlijk.

Een fles Valmaya 75 cl van Abies Lagrimus kost €13,95.

Foto gratis afbeelding pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. zegt:

  Detoxen, ik hoor er veel over maar zelf nog nooit gedaan. ik geloof er niet zo in eerlijk gezegd. Ben dus wel benieuwd naar hoe je je straks voelt als je stopt.

  1. zegt:

   Ik ben ook altijd erg sceptisch geweest, ben ook benieuwd of ik überhaupt iets ‘merk’ wanneer ik stop!

 2. zegt:

  Ga ik onthouden! Omdat ik veel medicijnen slik is het geen slecht idee om af en toe te detoxen. Blij dat deze milder smaakt, ik ken ook Molkosan en oef.. die kreeg ik altijd maar moeilijk weg 🙂

  1. zegt:

   Herkenbaar he, die smaak vergeet je ook nooit meer. Zeker als je veel medicijnen slikt, lijkt het me best fijn om af en toe je lichaam een beetje te reinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept