Boost jezelf en geef je lichaam iets extra’s met multivitamines.

Boost je zelf met extra multivitamines

Leef je gezond? Sport je veel en ben jij die geen die eerder een gezonde snack pakt? Ook voor jou zijn er multivitamines. Want alhoewel jij misschien inkt dat je alle voedingstoffen en vitamines binnen krijgt, dit is zeker niet altijd zo.  Boost jezelf!

Je lichaam een extra boost geven

Eerlijk is eerlijk! Omdat ik gezond eet en sport, dacht ik altijd dat ik wel genoeg vitaminen binnen kreeg.  200 gram groente en 2 stuks fruit per dag en drie keer per week sporten is heel normaal voor mij. En ik dacht dat dat voldoende was.Tot een bloedonderzoek anders aangaf. Ik bezocht een Internist aangezien ik steeds vaker pijnlijke gewrichten had en uit dit onderzoek bleek ik vitamines te kort te hebben. En dan vooral vitamine D en vitamine B12.

Lees ook: Train voor ronde billen, want wie wil dat nu niet.

Tekorten aan vitamines

Vitamine D is niet vreemd, de meeste mensen komen dit in de winter te kort en daarom probeer ik in de lente de eerste zonnestralen op te pakken waneer dit kan. Puur om even die vitamines weer aan te vullen. Vitamine B12 zit in dierlijke producten zoals melk, vlees, eieren. Producten die ik genoeg binnen krijg, zou ik denken. Toch bleek dat ik onvoldoende vitamines binnen kreeg.  Ik ben toen multivitamines gaan gebruiken. Want, een beetje extra boost geeft misschien net even dat extra’s waardoor ik meer energie heb en me beter voel..

Wat mijn lichaam aan multivitamines kan gebruiken.

Ik ben wel goed gaan kijken wat nou de juiste multivitamines voor mij zouden zijn. In ieder geval met die Vitamine D en B12 en wat ook voor mij heel belangrijk is, de vitamines moeten goed weg te krijgen zijn. Ik ben namelijk nog al een moeilijke ‘ pil innemen’. Uiteindelijk kwam ik uit bij Radiance Multi Vitamines & minerales waar ook die vitamine D en  B12 in zitten en makkelijk in te nemen zijn door het laagje wat om de tabletten heen zit.

Feiten en fabels over multivitamines

Natuurlijk hoor ik ook de verhalen over multivitamines en dacht voordat ik hier aan begon, dat het misschien wel een beetje te veel van het goede zou zijn. Tenslotte let ik goed op wat ik eet en zou ik dan niet teveel vitamines binnen krijgen? Nou is dat zeker niet het geval en mocht je toch te veel aan vitamines binnen krijgen dan raakt je lichaam dit zelf weer kwijt. Ook dacht ik voldoende te hebben aan een multivitamine in de winter en bij ‘ niet lekker voelen’. Echter dit blijkt niet juist. Het is beter om dagelijks en multivitamine te nemen zodat je zorgt dat het gehele jaar de vitamines in je lichaam op orde zijn. In plaats van snel even een boost nemen wanneer je je niet lekker voelt.

Lees ook: Tips om lekker in je vel te zitten.

Een extraatje voor je lichaam

Het klopt natuurlijk ook wel dat je nog zo gezond kan eten, niet elke dag is het zelfde en door de multivitamines, zorg je toch dat je lichaam elke dat dat beetje extra’s binnen krijgt. Gebruiken jullie zelf multivitamines of extra’s voor een boost?

Lees ook: de positieve bijdrage van de groenlipmossel op jouw gezondheid.

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto’s pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. zegt:

  Volgend jaar krijg ik een maagverkleining en moet ik meer vitamines innemen, omdat mijn lichaam niet voldoende uit mijn voeding kan halen. Op dit moment slik ik eigenlijk nog niets. Ik vergeet het steeds.

  1. zegt:

   Dan zie je toch meteen wat voeding en vitamines en opname met elkaar te maken hebben.at vergeten herken ik wel hoor, hier ook vooral omdat ik zo een moeite heb met medicijnen innemen.

 2. Ik gebruik alleen vitamine C als ik een verkoudheid voel opkomen. Verder eigenlijk niets.

  1. zegt:

   Hier ook een stoot aan vitamines door het eten van fruit als ik verkouden word.

  2. zegt:

   Hier ook een stoot aan vitamines door het eten van fruit als ik verkouden word.

 3. Astrid zegt:

  Wat interessant. Ik slik al twee jaar vit D bij, omdat ik er toen een tekort aan had. B12 heb ik ook af en toe een tekort aan en laat me dan injecteren met deze vitamine. De reden hiervoor is dat ik een maagbeschermer slik en hierdoor B12 in pilvorm niet zo goed wordt opgenomen. Ik neem aan dat je internist hier ook rekening mee heeft gehouden en met intrinsieke factor (iets wat er bij sommigen voor zorgt dat ze überhaupt geen B12 kunnen opnemen via de maag). Dan heeft een multivitamine nl. weinig nut voor je B12. Ik wist trouwens niet dat er goed-slikbare multivitamines bestaan. Ik kan best goed pillen slikken maar vind de multivitamine die mijn man me sosm voorschotelt, ontzettend ranzig.

  1. zegt:

   Bedankt voor je reactie! Ik neem dit mee als ik weer naar de arts toe ga!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept