Welke work-outs voor buiten zijn het best?

Welke work-outs voor buiten zijn het best?

Wat is er nou lekkerder dan je work-out buiten doen? Niet zweten in een warme sportschool, maar zoek lekker de natuur op of verkent je dorp of stad terwijl je wat aan je conditie doet. Zonnetje erbij of juist een lekkere frisse wind. Ontdek welke sporten je hartstikke goed buiten kan doen. 

Wat kan je allemaal doen aan work-outs

Het hoeft niet veel te kosten, niet in tijd en niet in spullen, buiten sporten. Maar wat kan je allemaal doen?

Bijna niks nodig voor een rondje hardlopen

De nummer 1 work-out die je buiten kan doen is toch wel hardlopen. Het enige wat je hoeft te doen is je hardloopschoenen voor dames aantrekken. En een fijne outfit natuurlijk. Een sportlegging met een T-shirt en een goede sport-bh is voldoende. Daarom is hardlopen ook zo populair. Je hebt niet veel nodig en je kan het op elk moment van de dag doen. Ben jij een echte morning runner die wakker wordt van een rondje joggen? Of ga je liever tegen zonsondergang een rondje rennen, zodat je daarna lekker slaapt? 

Wandelen: work-out met lage intensiteit

Wist je dat wandelen een prima work-outs is? Let wel op dat je stevig doorloopt, want dat is het beste voor je conditie en de verbranding van calorieën. Nou, dat klinkt goed. De kans op blessures is heel klein. Wandelen vraagt bijvoorbeeld veel minder van je spieren en gewrichten dan hardlopen. Bovendien kan echt iedereen wandelen. Of je nou 10 of 80 jaar oud bent. Bouw het lekker op in je eigen tempo en voor je het weet loop je kilometers zonder moe te worden. Wél heel belangrijk: goede wandelschoenen voor dames. Die voorkomen zere voeten! 

Neem een frisse duik

Nog zo’n work-out die je lekker buiten kan doen. Dan moet er natuurlijk wel een buitenzwembad of zwemwater in de buurt zijn. Met zwemmen gebruik je superveel spieren en je kan helemaal zelf bepalen welk tempo je aanhoudt. Door de weerstand van het water zijn je bewegingen trager en is het bijna onmogelijk om blessures op te lopen tijdens het zwemmen. Daag jij jezelf uit om steeds je eigen records te verbreken of hou je ervan om op je gemak baantjes te zwemmen? 

Spring op je racefiets

Met de wind door je haren en de zon op je huid is het heerlijk fietsen in de zomer. Je krijgt genoeg frisse lucht binnen en leert de omgeving nog beter kennen. Lekker wielrennen door de dorpen in de omgeving of juist dwars door de bossen. Het kan allemaal als je een dagje lekker gaat fietsen. Je wordt in no time fitter van deze activiteit. En dat is nou hartstikke lekker. Een goede conditie is altijd fijn.

Alleen al bezig zijn, is goed

Voorheen was ik ontzettend sportief, liep hard en deed veel aan bootcampen. Door chronische knieklachten mag ik dit niet meer doen maar haal nu mijn voldoening uit het wandelen. Elke dag lopen mijn man en ik een rondje en hoewel het geen flinke work-outs zijn, werkt het wel mee aan een goede conditie.

foto lodiblogt/disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept