Gezin Gezondheid

Voetballen is het niet meer. De zoektocht naar een andere sport.

Na vijf jaar ‘een voetbalmoeder zijn’, word ik nu eervol ontslagen van deze taak. Beide jongens willen stoppen met voetballen. Toen we afgelopen week om kwart over zeven ‘s morgens al moest verzamelen om naar een uit wedstrijd te gaan, vond ik dit even een hele goede keus. Echter er moet wel naar een andere sport gekeken worden, want bewegen vind ik natuurlijk wel heel belangrijk. Ook al is de voetbal nog volop bezig, wij gaan wel alvast een paar trainingen volgen bij verschillende sporten.

Voetballen

De oudste was vier toen hij bij de mini’s begon te voetballen. Hij is nu negen en heeft jaren met veel plezier gevoetbald. Echter de zin in voetballen is weg. De jongste begon met vijf en heeft ook al drie jaar een fantastische tijd gehad. Toch willen ze allebei graag een nieuwe sport beginnen

Denksport

Onlangs volgde de oudste een week of tien schaaklessen op school. In eens kwam hij thuis en vertelde dat hij wel wilde gaan schaken. Tenslotte is dit ook een sport, mama. ‘ Een denksport’. Daar kon ik hem geen ongelijk in geven, maar hij begreep ook mijn redenering wel, dat ik hem graag een meer bewegende sport zie doen.

voetballen De jongste, een van de laatste keren in het voetbal tenue 

Welke keuze wordt het

Zelf heb ik ruim twintig jaar bij een atletiek vereniging gezeten en eigenlijk hoop ik de jongens een beetje deze richting in te kunnen sturen. Ze moeten het natuurlijk zelf  weten, maar ik zie zelf veel voordelen in deze sport ( buiten, individueel, maar toch ook in een groep, ze kunnen zich specialiseren) en heb ze ook wel enthousiast gemaakt. Ze zullen een paar trainingen gaan volgen bi de atletiek vereniging even verderop. Volleybal lijk ze allebei ook erg leuk. Volleybal is erg populair hier in de klassen van de kinderen, dus hier gaan ze ook een paar trainingen volgen  Het enige nadeel van volleybal vind ik zelf dat het binnen is. Maar de jongens moeten natuurlijk zelf aangeven welke sport ze graag willen gaan doen.

Afgesproken heb ik met ze, dat we in Mei (wanneer de laatste wedstrijden van voetbal geweest zijn) de trainingen bij de atletiek club en het volleyballen gaan volgen en dan kunnen ze zelf uitkiezen welke sport ze na de zomervakantie zullen gaan beoefenen. Ik ben heel benieuwd en hou jullie natuurlijk op de hoogte van de keuze van de jongens.

Welke sport doen jullie kinderen? En hebben ze veel sporten geprobeerd voor ze een keuze maakte?

foto’s lodiblogt

2 thoughts on “Voetballen is het niet meer. De zoektocht naar een andere sport.”

  1. Ik heb een dochter (23) en een zoon (21) en zij hebben ook altijd gevoetbald! En van wie ze het hebben? Geen idee! Beiden begonnen toen ze amper 4 jaar oud waren, en ook beiden gestopt met hun 18de jaar. De laatste jaren ben ik niet altijd meegegaan, maar ik heb heel veel jaren aan de zijlijn gestaan en geblauwbekt! Het is nooit mijn sport geweest en ik ben eerlijk gezegd dat ik er niet meer naar toe hoeft! Heel veel shirtjes gewassen en heel veel km’s gereden….ben er klaar mee! Vanwege hun studie en werk zijn ze overgestapt op fitness en zwemmen, kunnen ze gaan wanneer ze willen.

    1. Hier ook zo Inge, ik zou niet weten van wie ze het voetballen hebben. Inleider geval niet van mijn man 🙂 Ik ben heel benieuwd welke sport ze nu gaan kiezen. En dat van die was herken ik, ik heb geloof ik nog 1 wasbeurt te doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *