Waarom sporten gezond is voor kinderen (en voor volwassenen)

waarom sporten zo gezond is.

Sporten gezond? Echt wel en dat weten we allemaal. Maar sporten is ook belangrijk. Niet alleen voor een goede conditie maar ook voor sociale contacten. De groep beleving, leren winnen en verliezen. Niet alleen is sporten gezond, het heeft nog veel meer goede functies.

Een nieuwe sport zoeken

Eerder schreef ik al dat de jongens zouden stoppen met voetballen. Voor de een na het vijfde seizoen voetballen en de ander na het derde seizoen. Ik vond het prima dat ze wilde stoppen. Want ik kan me heel goed voorstellen dat ze op een gegeven moment iets anders willen. Maar ik wil wel dat ze blijven sporten. Tot mijn geluk werd dit atletiek. Zelf heb ik jaren aan atletiek gedaan en vond dit altijd erg leuk. Door de diversiteit blijft het ook leuk. Dat vond ik dan persoonlijk. Ik heb de jongens niet gepusht maar wel gestimuleerd om het eens te proberen. En na drie keer mee trainen waren ze overtuigd, dit is hun nieuwe sport.

Lees ook: Stoppen met voetballen, maar welke sport kiezen ze dan?

Verlegen kind

Nu was het bij de jongste nog even moeilijk in het begin. Hij vind het moeilijk om contact te zoeken in een nieuwe groep en is dan erg verlegen. Na de eerste training zei hij dan ook dat hij atletiek erg leuk vind, maar wist het nog niet zeker. Tijdens de tweede training zag ik hem kletsen met andere kinderen en tijdens de derde training zag ik hem zelfs stoeien met een ander jongen. Het duurt soms iets langer, maar hij komt er altijd wel en is nu ook helemaal enthousiast.

Lees ook: De eerste sportwedstrijd van je kind. Wie is er meer zenuwachtig?

Waarom sporten gezond is

Waarom vind ik sporten nou zo belangrijk? Ja omdat sporten gezond is, dat is de voornaamste reden. De jongens hebben een uur gymles per week, we wonen vlak bij school dus wandelen altijd heen en weer. Op zich niet veel beweging, dus, vandaar dat ik sporten zo goed vind. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige redenen. Sporten is gewoon goed en wel om de volgende redenen:

 • Sporten verbeterd de conditie
 • Gaat overgewicht tegen
 • Is goed voor het zelfvertrouwen
 • Leert bij het omgaan met verlies en winst
 • Kinderen maken nieuwe vriendjes en vriendinnetjes

Vanaf welke leeftijd kan je kind gaan sporten

De meeste ouders zien hun kind graag eerst naar zwemles gaan voor er een volgende sport komt En dat is heel begrijpelijk. Toch is er al vanaf de leeftijd van vier een heleboel aanbod aan sporten, denk aan kleutergym of kleuterjudo. En laat ik eerlijk zijn, die sportwedstrijden die ze doen, is wel super leuk om te zien.

Lees ook: Hoera hij heeft zijn diploma A!

Welke sport kiest je kind

Dat sporten gezond is dat weten we wel. Bijna bij elke sport mag je kind drie keer mee doen om te kijken of hij of zij het leuk vind. Ook hebben ze hier op schoot elk jaar een kennis making met sporten. Kinderen kunnen voor (volgens mij) 5 euro dan een sport proberen die ze leuk lijkt ( meerdere sporten kan natuurlijk ook).

Belangrijk bij sporten is dat kinderen niet te veel gepusht worden, maar wel gestimuleerd. Sporten moet leuk zijn tenslotte!. Zoekt jouw kind nog een leuke sport? Op alle sporten vind je alle sporten die er zijn!

Doet jouw kind aan sport en wat doet zij of hij?

Foto pixabay

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

 1. Mijn jongste gaat 1 keer per week fitnessen. Verder houden ze bij mij thuis niet van sport helaas. Maar omdat ze een takkeneind naar school moeten fietsen vind ik het wel oké. Hun beweging krijgen ze toch wel.

  1. zegt:

   Nou fietsen naar school is vaak nog sportiever dan sporten! Dat is zeker beweging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept