Hoera! Diploma A
Gezin

Hoera! Beide kinderen hebben hun Diploma A

Dat ander half jaar die gemiddeld voor een zwem diploma staat daar komen mijn kinderen niet aan. Maak daar maar twee jaar van. Maar afgelopen week was het zover. De jongste mocht afzwemmen voor zijn A diploma. 

Te jong begonnen met lessen

De oudste was vier toen hij begon met zwemles. Te vroeg, achteraf. Voor hem dan. Er zijn meer dan genoeg kinderen van vier ( of zelfs drie) die wel op deze leeftijd kunnen beginnen met zwemmen en bij wie het flitsend gaat. Bij de oudste duurde het en duurde het, maar uiteindelijk haalde hij zijn A  diploma en binnen een paar weken zijn B. Het duurde misschien allemaal lang, maar hij zwemt echt als de beste.

Nummer twee

We lieten er geen pauze tussen. De oudste was klaar, had zijn diploma binnen en de jongste begon met zijn zwemles. Hij was bijna vijf. Ik had duidelijk geleerd van de eerste keer. De jongste ging nog redelij snel door de badjes heen. Hij had wat problemen met zijn buikspieren, maar dit was bij de kinderfysio – waar we toen toch al liepen- aardig op te lossen en afgelopen week was het zover. Net voor de zomervakantie mocht hij op voor zijn A.

Diploma

En toen was het zover. wat vond hij het spannend. Nou is het bij ons zwembad zo, dat het proefzwemmen in de week van het afzwemmen, eigenlijk het afzwemmen is. Tijdens proefzwemmen moeten ze alle onderdelen vlekkeloos doen om zaterdags af te zwemmen. Zaterdags is een feestje. De kinderen doen alle onderdelen nog een keer onder luid gejuich van de ouders en familie. Een echt feestje voor de kinderen en ouders dus. Met uiteindelijk een prachtig diploma en medaille.

Dachten jullie nu dat ik klaar was met zwemlessen….nog niet. De jongste gaat nog even door voor zijn B, maar daarna zijn de zwemlessen echt verleden tijd. Wel fijn dat we deze zomer zonder bandjes op stap kunnen naar de plassen of het zwembad.

Er zijn speciale zwemscholen die het ‘snel leren zwemmen’ zwemlessen aanbieden

diploma

Lees ook: alles over veiligheid in het zwembad

foto’s lodiblogt

6 thoughts on “Hoera! Beide kinderen hebben hun Diploma A”

  1. Gefeliciteerd! Zo lekker he, als je weet dat je ze veilig in de buurt van water kan laten. Wij hebben dezelfde ervaring als het om die leeftijden gaat. Onze oudste was 6 toen hij begon (op dringend advies van mensen uit onze omgeving). Dat werkte heel goed, hij had zijn A en B binnen een jaar. Maar met onze jongste zijn we vervolgens heel eigenwijs wel te vroeg begonnen, aangezien we toch in dat zwembad zitten. Ze is nu bijna 5 en is na een half jaar net zo ver als haar broer na een maand. 🙂 Ach ja.

    1. Wel he! Wij de eerste keer ook echt onder druk van anderen de zeiden ‘je moet hem echt opgeven, want de wachtlijst is lang’ en toen kon hij met vier al. Achteraf gezien voor hem veel te vroeg. Wat tof dat je zoon zo snel ging en veilig ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.