De populairste babynamen van 2019

babynamen populaire

Wanneer je zwanger bent, besef je al snel dat bij een zwangerschap een hoop komt kijken. Een babykamer, zwangerschapskwaaltjes en natuurlijk het bedenken van een naam. Hier vind je inspiratie en de populairste babynamen van het afgelopen jaar?

Het namenboekje

Toen ik zwanger was, zaten wij ook met babynamen. Wil je een van de populairste? Wil je een aparte naam of misschien juist oer Hollands? Wij wisten wel dat we graag een korte naam wilden, een die paste bij onze achternaam. De eerste keer ging het eigenlijk best snel dat we een passende naam vonden. Dit was een naam die ik al langer in mijn gedachte had. Bij de tweede vonden we het moeilijker, want die moet weer passen bij de naam van onze eerste zoon. We vonden toen een leuke naam in het jongens namen boekje ( die je natuurlijk ook voor meisjes hebt). En nog steeds zeggen we vaak tegen elkaar, de namen passen echt bij de jongens.

De populairste babynamen

En nu heeft de Sociale Verzekeringbank de populairste babynamen van 2018 bekend gemaakt. In het afgelopen jaar noemden maar liefst 797 ouders hun pasgeboren dochter ‘Julia’ en stond er 681 keer de naam ‘Lucas’ op een geboortekaartje van een pasgeboren jongetje.

Verschillen per provincies

Volgens SVB is het wel heel opvallend hoe groot de verschillen van babynamen zijn per provincie. Zo komt de jongensnaam, Lucas, bijvoorbeeld niet terug in de top tien van de provincies Noord-Brabant, Drenthe, Overijssel en Groningen. En staat de naam Jan niet in de landelijke top 25, maar is het wel de meest gekozen jongensnaam in Zeeland.

Benieuwd naar alle resultaten? Weten of de naam die jij gaf populair is? Of juist opzoek naar een wel of niet populaire naam? Check: http://www.svbkindernamen.nl/int/nl/kindernamen/wizard/zoeknaam/

My Nametags

Wat zullen de koplopers van 2019 gaan worden.. Wat denk jij? En pssst, nu we het toch over populaire babynamen hebben. Hoe gaaf is het als je de allermooiste naam van je kinderen kan gebruiken op een My Nametags naamlabel! My Nametags heeft een klanttevredenheid van 99% en ze streven ernaar dat getal zo hoog mogelijk te houden door de beste service denkbaar te geven.Deze gepersonaliseerde instrijk labels en plak labels zijn super makkelijk voor in kleertjes, schoenen, broodtrommeltjes, flessen en meer.

babynamen populaire

babynamen populaire

Kijk voor meer informatie en bestelwijze op www.mynametags.nl.

foto’s Mynametags/pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Ik zou altijd streven naar een naam die niet zo populair is. Ook om te voorkomen dat je kind later met nog een stuk of vier andere Lucassen of Julia’s in de klas zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept