Dit worden dé babynamen van 2021

wat worden de babynamen van 2021

Ben jij zwanger? Dan ben je misschien ook wel druk met het bedenken van babynamen. Maar wat worden dé babynamen van 2021? Geef je jouw kindje een trendy naam? En wat betekenen deze namen eigenlijk.

Dé babynamen van 2021

Tess en Sem hebben grote kans om de populairste babynamen van 2021 te worden. Verder zal er weinig spannends veranderen in de lijst met vaakst gegeven voornamen. Dit voorspelt informatieplatform 24Baby.nl op basis van gebruikersanalyses. Maar wat zijn dé babynamen van 2021?

Top 10 jongensnamen 2021

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

Top 10 meisjesnamen 2021

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Onderzoek naar zoekgedrag

Om tot de voorspelling te komen, heeft 24Baby.nl het gedrag van bezoekers geanalyseerd. Zo werd gekeken naar zoekopdrachten binnen de speciale Babynamentool van 24Baby.nl en op Google. Daarnaast werd op het forum en in de app van 24Baby gekeken welke namen ouders het afgelopen half jaar aan hun baby’s gaven. Op basis hiervan is een voorspelling gemaakt van de namen die volgend jaar het meest populair zullen worden.

Babynamentrends

Uit het onderzoek komen een aantal trends rondom babynamen naar voren. Dit geeft wat ouders belangrijk vinden bij het zoeken van een babynaam. Een aantal populaire trends:

Korte, stoere namen

Babynamen zijn komend jaar stoer en kort, zowel voor jongens als meisjes. Ook uniseksnamen winnen aan populariteit. Deze worden door veel ouders als extra stoer gezien.

Oer-Hollandse namen

Namen als Jan en Mees worden steeds populairder. Vooral buiten de Randstad zijn de oer-Hollandse namen bijzonder geliefd.

Friese invloeden

Lezers van 24Baby.nl zochten opvallend vaak op ‘Friese meisjesnamen’. Dit betekent mogelijk dat er in 2021 meer Friese invloeden te zien zijn bij de populairste babynamen.

De 24Baby Babynamentool

In de Babynamentool van 24Baby kunnen aanstaande ouders van ruim 3.500 babynamen de herkomst en betekenis vinden. Ook kan je vinden hoe vaak een naam voorkomt in Nederland. Met de ‘Verras me’-knop krijg je een willekeurige naam. Zo vind je ook namen waar je zelf misschien niet aan zou denken. Maandelijks wordt de tool meer dan een miljoen keer gebruikt.

Namen blijven redelijk hetzelfde

Hier kozen wij voor korte namen voor onze zonen. Dit is niet bewust, maar we waren er wel erg snel uit wat het zou worden. Het zijn geen trendy namen. Wat me wel opvalt in het rijtje van dé babynamen van 2021 is dat een aantal van deze namen ook al bij mijn kinderen ( nu 12 en 10) populair waren. Ook nu hebben zij kinderen in de klas met veel van deze namen uit dut rijtje. De laatste jaren blijft de trend dus redelijk gelijk, zoals hierboven ook al staat.

Over 24Baby

24baby.nl is de grootste website op het gebied van zwangerschap en baby’s. Als onafhankelijke informatiebron streeft de website ernaar om (aanstaande) ouders van volledige en betrouwbare informatie te voorzien. In de app en op het forum kunnen ouders hun zwangerschap volgen en ervaringen met elkaar delen.

Lees ook: Dit zijn de babynamen van 2022

foto gratis Afbeelding van Pexels via Pixabay/ informatie 24baby.nl

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

 1. zegt:

  Leuk om te lezen. Ik snap dat met die Friese namen wel. Zelf ben ik er ook echt gek op. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik soms op mijn werk ook populaire namen zag (niet per se uit deze lijst). Soms zaten er vier met dezelfde naam in een klas. Kan toch lastig zijn;).

  1. zegt:

   Dat heb ik zelf ook, ik vind de populaire namen erg leuk, maar ik vind een die je minder vaak hoort, toch ook leuk. Zelf kreeg ik altijd de vraag, hoe kwamen je ouders er op en dan moest ik gewoon bekennen; ‘uit het namen boekje’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept