Babynamen van 2022- Top 10 jongens en meisjes namen

Wat zijn de babynamen van 2022. Alle populaire namen op een rij.

Kies jij een populaire naam voor jouw kleine spruit of ga je liever voor een naam die je bijna niet hoort? Nu het jaar weer bijna voorbij is, is het tijd om vooruit te kijken naar volgend jaar. Ook wat babynamen betreft. Want wat worden de populairste babynamen van 2022? Kijk mee naar de voorspellingen.

De babynamen van 2022

Elk jaar komt informatieplatform 24Baby.nl met een voorspelling van de babynamen. Zo ook dit jaar. Ze voorspellen dit op basis van gebruikersanalyses. Om deze voorspelling te kunnen doen, analyseerde 24Baby.nl het gedrag van bezoekers op de site. Zo werd gekeken naar zoekopdrachten binnen de website en Google. Daarnaast hield het bedrijf op het forum in de 24Baby-app bij welke namen ouders het afgelopen half jaar aan hun baby’s gaven. Met deze informatie is een voorspelling gemaakt van de babynamen die in 2022 waarschijnlijk populair worden.

Babynamentrends

Welke babynamen trends komen we nu tegen in de babynamen 2022 lijst:

Scandinavische namen

Steeds vaker zijn Scandinavische invloeden te zien in babynamentrends. Scandinavische namen zijn vaak kort en hebben een stoere klank. Bij jongens kan je denken aan namen als Vigo en Sverre. Meisjesnamen uit Scandinavië die steeds populairder worden zijn Elin en Liv.

Jongensnamen met een -j

Een grote trend in 2022 wordt jongensnamen die beginnen met een -j. Nederlandse namen zijn bijvoorbeeld Jurre, Jesse en Jelte. Maar ook de Engelse uitspraak ‘dj’ gaan we vaker horen. Denk aan Jack, Jayden en James.

Meisjesnamen met een Y

Er werd opvallend vaak gezocht op ‘meisjesnamen die beginnen met -y’. Dit kan betekenen dat we in 2022 meer populaire meisjesnamen gaan zien als Yfke, Yuna en Yara. En daarom zie je een naam met Y ook terug in de babynamen van 2022

Top 10 jongensnamen 2022

 1. Sem
 2. Liam
 3. Noah
 4. Finn
 5. Lucas
 6. James
 7. Milan
 8. Noud
 9. Daan
 10. Mees

Top 10 meisjesnamen 2022

 1. Mila
 2. Tess
 3. Julia
 4. Emma
 5. Nora
 6. Zoë
 7. Liv
 8. Sara
 9. Yara
 10. Sophie

De 24Baby Babynamentool

In de babynamentool op de site 24Baby kan je de betekenis en herkomst van ruim 3.500 babynamen vinden. Ook ontdek je met deze tool hoe vaak een naam voorkomt in Nederland. Met de ‘Verras me’ knop kunnen ouders namen vinden waar ze normaal niet snel aan denken.

De populairste babynamen van 2022. Dit zijn de populairste jongens en meisjes namen

Waar kies jij voor

Elk jaar plaats ik hier de lijst met populaire babynamen van dat jaar. Zo ook weer de babynamen van 2022. Maar waar kies jij voor? Kies jij juist een populaire naam of kies je een naam die je niet vaak hoort en waar jouw kindje de enige mee zal zijn in de klas? Ik lees graag jouw mening in een reactie.

Lees ook: De populairste babynamen van 2021.

Lees ook: Joolz Days+- Style it Yourself kinderwagen.

Lees ook: De eerste uitstapjes met je baby- 5 tips.

foto gratis afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept