Monopoly spel in alle vormen en maten! Tips voor de kerst

Wist jij dat er een Monopoly spel voor iedereen is. Niet alleen de standaard, maar er is zoveel meer keuze aan bordspellen

Kerst is natuurlijk het moment om spelletjes te doen met het gezin of de familie. Monopoly komt met een reeds verrassende nieuwe spellen. Hét recept voor een knusse Kerst: Monopoly spel in alle vormen en maten! In dit artikel een handig overzicht.

Monopoly spel in alle vormen en maten

Terwijl het buiten koud en donker wordt, is het binnen warm en licht: Kerst is van oudsher hét moment om gezellig samen te komen met de hele familie. Op kerstavond samen lachen, praten en spelen is één deel van de traditie, maar het zou Kerst niet zijn zonder cadeautjes, natuurlijk! En hoe combineer je pakjes voor onder de boom en samen plezier hebben beter dan met de spelletjes van Hasbro? Neem alleen al de Monopoly-reeks, die in zijn eentje alles in huis heeft om elke spelletjesfan van vijf jaar of ouder uren aan speelplezier te laten beleven. 

Nu is het natuurijk afwachten hoe we dit jaar de kerstdagen door kunnen brengen. Zal dit met het gezin zijn, familie of vrienden. In ieder geval vaak met spelletjes. Hier volgen een paar leuke tips voor onder de kerstboom.

Monopoly La Casa de Papel

Ben jij ook fan van de Netflix serie La Casa de Papel en kan je ook niet wachten op de laatste 5 afleveringen? dan is dit Monopoly spel natuurlijk een hit voor jou. Want zelfs in de liefste mensen schuilt ergens wel een stiekeme bandiet, die zich alleen laat zien bij spelletjes! Ontsnappen aan de politie en ervandoor gaan met het meeste geld, dat is het doel van dit avontuurlijke bordspel voor fans van de Netflix-hit La Casa de Papel.  

Leeftijd: 16+

Adviesprijs: 32,99 euro

Ook zo fan van de Netflix hit La Casa de Papel? Monopoly komt nu met een spel op deze hitserie

Monopoly Vals Geld

In Monopoly Vals Geld zijn dingen niet altijd zoals ze lijken. Er zijn namelijk nepgeld en nepkanskaarten in het spel! Gelukkig deelt Mr. Monopoly zijn decoder met je, zodat je de nepitems kunt identificeren en nog steeds flink geld kunt verdienen. Daarnaast krijg je ‘beschuldigingsmunten’ waarmee je je tegenstanders kunt uitdagen. De speler met het meeste geld aan het eind van het spel – echt óf nep – wint!  

Leeftijd: 8+

Adviesprijs: 31,99 euro Hier koop je dit artikel

Monopoly bouwen

In dit Monopoly spel kan je jouw eigen stad bouwen. Heb je dit nu altijd al eens willen doen? Met dit spel maak je dat goede voornemen alvast in je verbeelding waar! Koop je eigendommen, ontvang je huur en verzamel bouwmiddelen. Daarnaast gebruik je de bouwblokken om je eilandstad te bouwen. Heb je het penthouse gebouwd? Dan ben jij de winnaar! 

Leeftijd: 8+

Adviesprijs: 34,99 euro Klik hier voor dit gezelschapspel

Monopoly Roblox

Hoe verrassend is dit spel. Roblox meets Monopoly! Tijdens dit spel – geïnspireerd op het bekende online platform – koop, verkoop en ruil je geen vastgoed, maar Meep City, Fashion Famous, Legends of Speed en andere Roblox-experiences. Niemand weet welke verrassing de volgende gooi met de dobbelsteen in petto heeft… 

Leeftijd: 8+

Adviesprijs: 31,99 euro

Monopoly Roblox is voor kinderen vanaf 8 jaar en gebaseerd op het online platform

Monopoly Fortine

Een Monopoly spel voor mijn kinderen: Monopoly Fortnite. Dit is een echt spel voor de actiegamers in jouw gezelschap. Bij deze spannende Fortnite-editie van het Monopoly-spel claim je locaties, ga je de strijd aan met tegenstanders en vermijd je de storm om te overleven. Echte gamers zullen zeker weten de locaties en buitkaarten uit Fortnite herkennen! 

Leeftijd: 12+

Adviesprijs: 31,99 euro Nederlandstalig of Engelstalig

Monopoly Fortnite een echt spel voor actiegamers

Monopoly Junior Peppa Pig

Ook aan de jongeren kinderen is gedacht, want heeft jouw vijfjarige kleintje al een wens om Monopoly te spelen? Geen probleem! Met Peppa, George, Mama of Papa Big als pion kopen je kleuters Peppa’s huis, de tuin van Opa Big of Sneeuwberg. Tegelijk oefenen ze hun telvaardigheden – tot genoegen van de juf of meester na de Kerstvakantie.

Leeftijd: 5+

Adviesprijs: 26,99 euro

Monopoly Super Elektronisch bankieren

Ook dit spel van Monopoly is eigenlijk weer een uitbreiding van het origineel spel. Vastgoed kopen en huur verdienen levert nu nog meer op! De alles-in-een bank unit houdt alle digitale transacties bij en spelers verdienen unieke beloningen op basis van welke pion en bijbehorende bankpas ze kiezen. 

Leeftijd: 8+

Adviesprijs: 44,99 euro Klik hier voor dit artikel

Monopoly Bieden

De Kerstmaaltijd komt bijna op tafel, maar je wil toch nog gauw even de snelle onderhandelaars in je gezin uitdagen? Dan haal je Monopoly Bieden uit de kast. In dit strategische kaartspel bieden spelers in blinde veilingen. Het gaat razendsnel – je hebt het zó onder de knie en speelt het uit in vijftien minuten. Net op tijd om aan tafel te gaan! 

Leeftijd: 7+

Adviesprijs: 7,99 euro

Wel spel kies jij?

Welk spel je ook kiest, kom je met een Monopoly spel aan dan is iedereen enthousiast. Leuk dat er nu zowel aan de oudere kinderen gedacht is als aan de jongeren. Want zeker met tieners is een lastiger spel, leuk en uitdagend om te doen. Kies jouw spel en maak er een leuke kerstvakantie van.

Lees ook: Sinterklaas verlanglijstjes- cadeau-inspiratie voor kinderen.

foto pixabay/ beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept