Winter in Amsterdam- prachtig fotoboek van een stille stad

Winter in Amsterdam, een fotoboek vol prachtige beelden van een stille stad.

Winter in Amsterdam is een prachtig fotoboek van fotografe Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier. In dit boek laat zij de winter in Amsterdam in ruim negentig zwart-wit foto’s zien. Foto’s van een stad op het moment dat de stad door kou, mist, sneeuw en ijs ingekeerd raakt. Amsterdam zoals je de stad niet vaak ziet.

Winter in Amsterdam

Het fotoboek ‘Winter in Amsterdam’ is een uniek en langdurig fotoproject dat zich uitstrekt over de jaren 1991-2021. Met als hoogtepunt de strenge winter van 2021. De met een analoge Hasselblad camera vastgelegde wintertaferelen geven een verrassende en nieuwe kijk op de ons zo vertrouwde stadsgezichten van Amsterdam. Winter in Amsterdam is een fotoboek met prachtige beelden van een stille stad. 

een fotoboek vol beelden van een stad in rust.

Het voorwoord

Het boek wordt ingeleid door de bekende romanschrijver Oek de Jong. Hij plaatst de fotografie van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier onder meer in de traditie van de schilder en fotograaf George Hendrik Breitner. Daarnaast gaat hij in op haar fotografie. Fotografie die een opvallende en onderscheidende plaats inneemt in de hedendaagse Nederlandse fotografie.“… Door het vrijwel afwezig zijn van mensen en verkeer hebben Van Hövells stadsgezichten een sfeer van tijdloosheid. De huizen met hun historie gaan daardoor sterker tot je spreken. Door de rust op straat zie je het duidelijker, dringt het dieper tot je door: de individualiteit van elk huis, de vele bouwstijlen, de details van de gevels, de bogen en welvingen van de bruggen … Haar foto’s hebben altijd een contemplatieve inslag …”  

Een fotoboek om in te bladeren

Winter in Amsterdam is een fotoboek met prachtige foto’s. Foto’s waarvan je snapt dat deze gemaakt zijn. Foto’s die we allemaal zouden willen maken, om de beelden niet te vergeten. De beelden van de kou in de winter, de rust in de straten en vooral ook de lege straten. Dit fotoboek van fotografe Marie-Jeanne van Hövell tot Westelier is een exemplaar om op de koffietalfel neer te leggen. Het is een boek om in te bladeren, terwijl jij met een dekentje op de bank zit. Lekker warm binnen. Laat je verrassen door de prachtige beelden, de mooie foto’s en de realiteit van een winter in Amsterdam. Een stille tijd in een drukke stad.

fotoboek over Amsterdam

Sneeuw onder je voeten

In 1984 verhuisde ik vanuit Amsterdam naar Hoorn, waarna ik in 2003 terug ben gekomen naar Amsterdam. Wanneer ik terug denk aan de winters in Amsterdam in mijn jeugd, dan denk ik aan het schaatsen op de grachten en het sleeën vanaf de heuvel achter ons huis in Amsterdam Osdorp. Maar ook aan fotograferen. Want ook ik genoot van het maken van foto’s van de stad Amsterdam in de winter. Wat mij toen het meest opviel, was de stilte. De stilte wanneer je door de sneeuw liep vroeg in de ochtend en alleen het geluid van de sneeuw onder je voeten hoorde. Dit was natuurlijk op een tijdstip dat de jeugd nog niet buiten was om sneeuwballen te gooien. De foto’s die ik zie in Winter in Amsterdam nemen mij terug naar die tijd en doet mij verlangen naar weer een keer een strenge winter.

Alle informatie over dit boek:

24 x 29 cm-144 pagina’s-Gebonden boek
ISBN 9789462623651
Kosten € 29,95 en te koop via Waanders Uitgevers , de locale boekhandel of koop het boek bij Bol.com

Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

Bij Waanders Uitgevers vind je ook het kinderboek Mode ABC- van All Stars tot Zonneklep.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept