Eenvoudig leren tekenen uit een boek

Eenvoudig leren tekenen uit een boek

Er schuilt een kunstenaar in iedereen, maar beginnen is vaak lastig. Want wil je tekenen, dan is daar ook meteen vaak de vraag ‘wat ga ik tekenen?’ Omdat iedereen moet kunnen leren ekenen is daar het eenvoudig leren tekenen boek van Lise Herzog. Dit is het meest uitgebreide tekenboek voor beginners.

Wil jij eenvoudig leren tekenen

Ben je een beginnende tekenaar, wil je wel tekenen, maar heb je geen inspiratie of wil je beter leren tekenen dan is ‘Eenvoudig leren tekenen’ een boek voor jou! Dankzij de eenvoudige en efficiënte methode die in dit boek wordt uitgelegd, kun je alles tekenen wat je wil. Een dier, een bloem of een mens? Je kan om het even welk onderwerp ontleden in basisvormen, waar- door je het zonder veel moeilijkheden op papier kan zetten.

Schetsen met voorbeelden

Laat je inspireren door de voorbeelden uit dit boek, een boek met honderden modellen, stap-voor-stap instructies, tips en onmisbare basisprincipes en sta verbaasd van het resultaat!

Wat leer je uit dit boek

  • Hoe groot is een element ten opzichte van een ander element?
  • Welke vorm heeft het?
  • Waar bevindt het zich?
schetsen met potloden

Leer observeren

De basistechnieken in dit boek eenvoudig leren tekenen, leren je niet alleen tekenen maar vooral ook observeren. Als je goed kijkt en jezelf de juiste vragen stelt, wordt tekenen veel gemakkelijker!

Hoe begin ik

Ik teken al langer en pak tegenwoordig eerder mijn iPad met Procreate dan een schetsboek, maar heb nog steeds vaak moeite met verhoudingen en daarom is blijven oefenen met teken op papier, ook voor mij heel fijn. Daarnaast ontbreekt het mij vaak aan inspiratie en ook daarom ben ik blij met het boek Eenvoudig leren tekenen.

Gymnastiek voor de ogen

“Tekenen is geen magie of geheim, tekenen is geduld hebben, veel zin en volharding. Tekenen is gymnastiek voor de ogen. Je wilt graag leren tekenen, maar zal vooral leren observeren. Als je goed kijkt en jezelf de juiste vragen stelt, wordt tekenen veel gemakkelijker.” Aldus de tekst in het voorwoord geschreven door Lise Herzog.

Zoals veel doe-boeken begint ook dit boek eerst met uitleg waarmee en hoe je kan tekenen. Welk papier en welk gereedschap kan je gebruiken. Er is uitleg over de vormmethode en fases van een tekening waarna het ‘echte’ werk kan beginnen.

Het begint met dieren tekenen

Het boek begint met het tekenen van dieren, door de voorbeelden na te schetsen kan je heel goed verhoudingen zien ontstaan en door te tekenen, gummen, tekenen en gummen komen de dieren tot leven. Het kost tijd, het kost handigheid en gewenning, maar het gaat lukken om deze dieren (van kat tot paard en olifant) te tekenen.

Na de dieren, komen de mensen, de natuur en statische objecten. Overal is aandacht en niets blijft verborgen. Door de vele uitleg is het een duidelijk boek, die inspireert tot het pakken van potloden en een schetsboek.

gezichten leren tekenen

Alle informatie over dit boek

Eenvoudig leren tekenen

9789044762747

Lise Herzog

Uitgeverij Deltas

 €25,95

O.a te koop bij Bol.com

Waarom dit boek

  • Ideaal om de basisprincipes van het tekenen onder de knie te krijgen
  • Met aandacht voor materiaal, techniek, compositie, perspectief en afwerking
  • Duidelijke uitleg van de te volgen stappen en het effect van verschillende materialen
kleding leren tekenen

Ervaringen met dit boek

Als je net als ik dol ben op tekenen, maar het best lastig vind om de juiste verhoudingen te vinden, onderwerpen en technieken, dan is dit boek ‘eenvoudig leren tekenen’ het boek voor jou. Op een goede en duidelijke wijze leer je de basistechnieken, maar ga je ook verder in het tekenen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt/ gekregen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept