Tips: Niet verbranden in de zon, wel genieten

Niet verbranden in de zon, met deze tips hou jij het hoofd cool

Vergeet jij je vaak in te smeren met zonnebrand? Je bent zeker niet de enige die dit overkomt. Maar het is en blijft een belangrijk punt van opletten, niet verbranden in de zon. Nu het mooi weer is, genieten we weer volop van de zon en de warmte en dus is het verstandig om goed te blijven smeren. We weten allemaal hoe belangrijk zonnebrand is maar hoe zorg je er nu echt voor dat je niet kan verbranden in de zon?

Natuurlijk, het is een open deur

Jij weet het, je partner weet het en je kinderen waarschijnlijk ook, ga je naar buiten de zon in, dan moet je smeren. Maar we vergeten het te snel, of smeren wel, maar doen dit een keer per dag en vergeten ons dan om vaker in te smeren. Met het gevolg dat je ’s avonds rood bent, verbrande schouders hebt en pijn.

Hoe snel verkleur jij

Hoe snel je verkleurt door de zon, is erfelijk bepaald. Dat verandert niet. Ook niet als je meer of minder in de zon bent. Je moet altijd rekening houden met jouw huidtype als het gaat om zonnen en zon bescherming. Ook als je snel verkleurt is het zaak om goed te smeren. En ook als je al een kleurtje hebt van de zon, blijf je insmeren.

Maar smeer ook regelmatig

Vergeet niet dat je niet maar een keer kan smeren, zelfs wanneer de zon niet vol aan de hemel staat, is het verstandig om regelmatig te smeren. Helemaal wanneer de kinderen in het water spelen, smeer ze dan normaal sin wanneer ze uit het zwembad komen.

Alle tips op een rij

Niet alleen wil je niet verbranden in de zon, je wil ook je huid beschermen. Hoe doe je dit nu het beste?

 • Neem een zonnebrandstick mee, deze kan in tegenstelling tot flessen niet gaan lekken in de (strand)tas, is klein en makkelijk om te even tussendoor mee te smeren.
 • Ga je op een terrasje zitten, neem dan altijd even een sjaal of vestje mee mocht je jouw schouders gaan voelen.
 • Zet een alarm op je telefoon dat je elke twee uur even insmeert.
 • Gebruik voor kinderen minimaal factor 30
 • Smeer na het zwemmen nogmaals in, ook als er op de verpakking staat dat het waterproof is, beter te veel dan te weinig
 • Geef kinderen een zwem shirt aan tijdens het zwemmen en zet ze een petje op wanneer ze bij het water spelen.
 • Blijft tussen 12.00 en 14.00 uit de zon, zoek een schaduwplek op, maar smeer je ook hier goed in.

Geniet deze zomer met de nieuwe generatie zonbescherming van Ik Skin Perfection. 100% watervrije & minerale formules

Heerlijk genieten van de zon, maar kies wel heel bewust voor jouw zonbescherming. Kies voor IK Skin Perfection Ik Skin Perfection zijn veilige en gezonde zonbeschermingsproducten. Producten waarmee jij je huid optimaal kunt voorbereiden op de zon en kunt beschermen.  Een goede SPF voor je gezicht voorkomt zonneschade, een verbrande huid en vermindert de kans op huidkanker. Met de nieuwe innovatieve Mineral SPF 30 en Mineral SPF 50 ervaar je een 100% minerale zonnefilter. Deze 100% watervrije formule heeft een prebiotisch effect en laat geen witte waas achter. 

Mineral Sun SPF 30

De MINERAL SUN SPF 30 is een fluweelzachte, watervrije zonnebrand met een natuurlijk UVA-en UVB-filter. De prebiotische werking draagt bij aan een gezonde huid. De zonnebrand is waterresistent, parfumvrij en dermatologisch getest. Geschikt voor iedere huid, zelfs voor de gevoelige baby-en kinderhuid. Zo geniet je micro plasticsvrij, vegan en oceaan vriendelijk van die heerlijke stranddag.

50 ml | €46,50

Mineral Sun SPF 50

De MINERAL SUN SPF 50 is een 100% natuurlijke en rijke zonbescherming met een veilig en mineraal UVA-en UVB-filter. De formule is koraal vriendelijk, vegan, parfumvrij, dermatologisch getest, waterresistent en laat geen witte waas achter. Deze zonbescherming is geschikt voor iedere huid en daarnaast ook perfect in te zetten na intensieve (kuur)behandelingen. 

50 ml | €46,50 

Wat als je dan toch bent verbrand

Het kan de beste overkomen, ook wanneer je jezelf of je kinderen goed blijft insmeren met zonnecrème, kan je toch verbranden. Wat kan je nu het beste doen wanneer je huid verbrand is door de zon?

 • Ga meteen uit de zon.
 • Neem een verkoelend bad of douche en smeer je daarna goed in met bodylotion.
 • Leg een koud washandje op de plek die verbrand is.
 • Drink genoeg water, je huid moet hydrateren.
 • Blijf voorlopig even uit de zon.

Zorg voor je huid

Je insmeren met zonnebrandcrème helpt niet alleen tegen het verbranden van je huid, het beschermt ook je huid. Daarom is het ook goed om ook je gezicht te beschermen tegen de zon, elke dag weer. Smeer regelmatig en blijf in de heetste uren uit de zon. Dan geniet je het meest van het mooie zomerweer.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt/ beeldbank persbericht

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept