Maak jouw werkplek functioneel en blijf productief

Maak jouw werkplek functioneel met deze tips

Laat jij je te veel afleiden tijdens het thuiswerken? Kan jij je lastig concentreren en komt er weinig uit jouw handen, dan is het zaak om jouw werkplek functioneel te maken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Thuiswerken is nu zo normaal

Ben jij ook blijven hangen in het thuiswerken, bevalt het jou zo goed dat je alleen nog maar thuis werkt of ga jij deels naar kantoor en ben je de rest thuis aan het werk? Maar of je nu enkel een dag thuis werkzaam bent of elke dag, het werken aan de keukentafel dat doen we niet meer. De afgelopen jaren zijn er heel wat werkplekken gecreëerd in huis. En wil jij kunnen werken, productie kunnen leveren, dan zal jouw werkplek echt functioneel moeten zijn. Geen afleiding, geen randzaken, nee alleen werk.

Jouw werkplek echt functioneel maken

Wat maakt jouw werkplek nu echt functioneel. Ik begin misschien wel met het allerbelangrijkste, en dat is een nieuwe laptop kopen. Want wil jij jouw werk goed kunnen doen, dan moet de apparatuur waar jij mee werkt goed zijn. Nu is een laptop iets wat praktisch iedereen gebruikt. En daarom ook op een gegeven moment aan vervanging toe is. Wacht hier niet te lang mee. Een snelle, betrouwbare computer is tenslotte wat je wit.

Een nieuwe laptop koop je o’a bij bol

Waar hou je rekening mee als je een nieuwe laptop gaat kopen

Waar kan je nu rekening mee houden als je een nieuwe laptop gaat kopen:

  • Hoeveel wil je en kan je uitgeven ( kijk ook na of jouw werk hier nog bij kan leveren)
  • het schermformaat van de laptop;
  • welk besturingssysteem wil je;
  • ga je jouw computer alleen gebruiken voor het werk of ook privé;
  • hoeveel werkgeheugen wil je hebben;
  • Hoe zwaar mag jou laptop zijn, neem je hem vaak mee of gebruiken je hem alleen voor thuis.

En wat kan ik verder doen

Wat kan je nu nog meer doen om van de plek waar jij werkt een functionele werkplek te maken waar je geen of zo min mogelijk afleiding zal hebben?

Lees ook: Een eigen werkplek in de woonkamer creëren.

Zorg voor planten

Planten op jou werkplek zorgen voor een betere werkomgeving, want de hogere luchtvochtigheid, draagt bij aan een positievere gemoedstoestand. Planten zorgen voor rust in jouw buurt en staan ook nog eens leuk en gezellig,

En goed licht

Zorg voor voldoende licht op jouw werkplek. Dit kan natuurlijke daglicht zijn, maar heb jij geen raam in de buurt van jouw werkplek zorg dan voor een goede lamp. Een design lamp is zowel functioneel en staat ook nog eens fraai op jouw werkplek.

Opgeruimd staat netjes

Naast een laptop die bijna iedereen nodig heeft voor het werk tegenwoordig, is een goede bureau en bureaustoel erg belangrijk. Zorg voor genoeg ruimte en kies een goede stoel die in hoogte verstelbaar is.

functionele accessoires

Maak het je zelf makkelijk, koop een goed koffieset apparaat, maar hou jouw werkplek ook rustig en opgeruimd tijdens het werken en zorg dat je al jouw spullen bij de hand hebt, denk aan een pennenbakje, notitieblok etc.

Zorg voor ontspanning

Mijn contactlenzen specialist is er elke keer duidelijk in, na 20 minuten schermtijd even 20 seconden naar buiten kijken. Niet op je telefoon of een boek, maar kijk verder weg. Dit is wel zo goed voor je ogen. Zorg af en toe even voor onstappnixng, haal een kop koffie of ga na de lunch even een rondje wandelen.

Alles voor de juiste mindset

Thuiswerken, niet voor iedereen is het prettig of weggelegd, maar voor vele is dit de toekomst. Blijf jij meer thuiswerken of werk je altijd vanuit huis, dan is het verstandig om te zorgen dat jouw werkplek functioneel is. Kies de laptop die bij jou past, zorg dat jouw bureau werkbaar is en geef eventueel wat extra uit, maar zorg dat jouw mindset op het werken gericht is, dan komt er het meest uit jouw handen.

Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

dit was een samenwerking met BCC die helaas failliet is gegaan. De desbetreffende link is weggehaald.

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept