Lifestyle

Hoe ik ook niet meer zonder mijn telefoon kan

Het was in 2011, ik weet het nog heel goed. Samen met mijn zus en onze kinderen zaten we in een Indoor speelparadijs in Amerika. Waar ik ook maar keek; zag ik moeders bezig met hun telefoon. ‘Dit is toch niet normaal dacht ik toen nog’. En nu zes jaar later, ben ik ook zo een moeder.

Vakantie zonder telefoon

Zonder mijn telefoon op stap, het gebeurde mij regelmatig. Drie weken vakantie offline. Prima! Geen internet onderweg, Geen probleem! Tot een jaar gelden snapte ik niet alle ophef over telefoons. Als ik een telefoontje wilde plegen dan belde ik van uit huis. Met de vaste telefoon. En was ik niet bereikbaar, dan was ik niet bereikbaar. Simpel. Nam ik mijn telefoon wel mee, dan moesten ze me niet een whats app sturen, want ik had geen internet onderweg.  Ik voelde me hier prima bij. Maar dat is veranderd! Net als de tijd veranderd, verander ik ook mee. Tegenwoordig hebben wij geen vaste telefoon meer, de kinderen hebben een mobiel en heb ik ook een abonnement waarmee ik altijd internet heb. Dus ook ik ben tegenwoordig altijd en overal bereikbaar!

Lees ook: Beeldschermen en de gevolgen voor kinderogen.

Het leven van een blogger

Maar waarom deze ommekeer? Waarom ben ik nu ineens wel zo gek op mijn telefoon?  Lijk ik op die ‘Amerikaanse moeders van toen in 2011’.  En gaat mijn telefoon ook overal mee naar toe? Ik denk dat ik gewoon een beetje mee ben gaan doen met de moderne tijd. Maar ook het bloggen is hier debet aan. Sinds ik meer blog, wil ik ook meer lezen, delen en reageren. Drie weken radio stilte kan dan bijna niet meer en -ik spreek het hard op uit- wil ik ook niet meer. Ik moet gewoon af en toe een foto delen, kijken wat er is gebeurd en een blog schrijven. Noem me verslaafd, en misschien is dit ook wel zo.

Lees ook: Bij blijven leren over bloggen, schrijven en meer.

De nieuwste snufjes

Het merk van een telefoon of hoe deze er uit zag, interesseerde me nooit zo. Maar ook dat is de laatste tijd veranderd. Sinds kort hoor ik ook bij de Apple familie. Verklaarde ik de man nog voor gek met zijn Mac Pro, moest ik een jaar later toch erkennen dat ik een fout had gemaakt met mijn laptop en ook een Mac wilde. Met mijn zuur verdiende centjes kocht ik een MacBook Air en dit is echt de aankoop van de eeuw geweest. Hoe makkelijk is het dan wanneer je hier een iPhone bij hebt. Ik ben om en wil nooit meer anders.

Doe mij maar die iPhone X

Keek ik zes jaar gelden nog vol ongeloof naar andere moeders. Tegenwoordig zit ik ook vol spanning te wachten tot de lancering van de nieuwste telefoons. En zeker toen de iPhone X werd gepresenteerd. Wat kan deze nog meer? Is die net zo mooi als mijn iPhone nu? Natuurlijk heb ik  helemaal geen iPhone X nodig! Ik heb tenslotte een prima telefoon. Maar wat begrijp ik die mensen die voor de winkel wachten tot ze hem kunnen kopen. Want naast dat ik ondertussen ook aardig verslingerd ben aan mijn mobiel, behoor ik tegenwoordig dus ook bij de Apple Fans. Ik ben duidelijk van ‘het doet me niets’ naar een groot Macbook en IPhone liefhebber gegaan. Waarom? Beide zijn gewoon te gek! En kijk laat ik meteen eerlijk zijn en zeggen dat ik nu nog heel blij ben met mij telefoon. Ik heb nog helemaal geen nieuwe telefoon nodig, maar komt het moment dat deze er mee stopt dan zal ik een van degene zijn die de iPhone X bestellen. Dat staat vast!

Waar bel jij mee en ben je net zo verslaafd aan je telefoon als ik?

Foto pixabay/samenwerking

36 thoughts on “Hoe ik ook niet meer zonder mijn telefoon kan”

  1. Ik ben er wel redelijk veel mee bezig en zou best eens af en toe de batterij moeten uitschakelen 😉 Zelf vind ik een iPhone X veel te duur en heb ik liever Android

  2. Oh, bij mij is het wat de omgekeerde beweging. Ik ben meer en meer van Apple aan het weggaan. Jarenlang trouwe fan, maar de updates die mijn toestel altijd maar vertragen en de extreme prijzen doen me stilletjesaan toch vermoeden dat dit mijn laatste iPhone zal zijn.
    Aan de Macbook ben ik nog even trouw 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.