Puzzelboekjes voor kinderen. Super leuk en leerzaam

puzzelboekjes van denksport voor kinderen

Tijden onze vakantie in Zwitserland, hadden we een regendag. Op de camping was een plek waar je boeken kon ruilen. Hier vond ik toen een paar Denksport puzzelboekjes voor kinderen. Ik heb de uren hierna de kinderen niet meer gehoord. 

Puzzel fanaten

Wie weet hebben ze het van ons, want wij puzzelen ook erg vaak, maar de jongens zijn heel erg enthousiast over kruiswoordpuzzels, woordzoekers, sodoku’s en al meer wat er aan puzzelboeken bestaan. Hier kwam ik dus achter tijdens die verregende dag op vakantie, maar nu thuis puzzelen ze ook erg veel.

Puzzelboekjes voor elke leeftijd

Bij puzzelboekjes denk je toch al snel aan Denksport. En dan aan de variatie voor volwassenen. Wie heeft hier niet ooit puzzels uit gemaakt. Maar er zijn dus ook heel veel puzzelboekjes voor kinderen.  De jongens ontvingen van Denksport ‘Mijn eerste Woordzoeker voor 8 tot 10 jarige’ en ‘Mijn eerste Sudoku van 6 tot 10 jaar’.  De Woodzoeker was de eerste waar ze aan begonnen en wat vinden ze dit leuk om te doen. Het waren leuke onderwerpen die gezocht moesten worden en door de grote diversiteit in puzzels bleef het ook een uitdaging. Bij de een moesten ze alleen horizontaal, verticaal en diagonaal. Bij de moeilijke puzzels moesten ze ‘ook de hoek’ om. Ze vonden het fijn dat de antwoorden achter instonden, al puzzelen ze zonder af te kijken. Even checken of de antwoorden ook goed  zijn, vinden ze erg fijn.

kinderen kunnen heel leuke puzzelen in deze boekjes

Sudoku maar dan even anders

Het sudoku puzzelboekje is ook een groot succes. Dit boekje was heel verrassend, want naast de standaard sudoku met cijfers, staan hier ook veel variaties in. In plaats van getallen staan er ijsjes, wolken, hartjes, sterren en paddestoelen in. Deze waren nog best ingewikkeld volgens de jongens.

Denksport heeft puzzelboeken voor iedereen

Wie puzzelen zegt, zegt Denksport. Puzzelen is in Nederland enorm populair! Meer dan 65% van de Nederlandse bevolking boven de 15 jaar puzzelt (bron: NIPO). Dat betekent dat in maar liefst 4,9 miljoen huishoudens iemand zich wel eens over een puzzel buigt. En dat kan het beste met Denksport. Of het nu gaat om een sudoku, kruiswoordpuzzel of cryptogram; Denksport heeft het allemaal en op ieder niveau. Tegenwoordig kan je je favoriete puzzelboekjes ook online bestellen

Winactie

In samenwerking met Denksport mag ik twee puzzelboek pakketten weggeven. Deze zijn geschrikt voor kinderen tussen de 6-10 jaar.

Wat moet je hier voor doen:

 • Reageer onder dit bericht met je naam en geldig e-mail adres.
 • Mocht je mijn Facebook pagina willen liken dan vind ik dat heel leuk. Het geeft geen extra’s al ben je dan voortaan wel als eerste op de hoogte van de leukste blogs en winacties
 • Deze winactie loopt tot 29 november. De winnaars krijgen via de mail een berichtje.

De winnaars hebben ondertussen bericht gehad.

Lees ook: Regen op de vakantie- tips om je toch te vermaken.

foto’s lodiblogt/samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

28 reacties

 1. Dat ziet er goed uit. Die woordzoeker spreekt me meteen al aan. Als kind deed ik vaak van die Zweedse raadsels.

 2. Sudoko’s vind ik enorm moeilijk. Daar kan ik echt niets van. Die laat ik meestal dan ook links liggen.

 3. zegt:

  Ik moet toegeven dat ik hier ook nog vaak zin in heb. Dat is echt zoiets voor op vakantie!

 4. Linda Meester zegt:

  Hartstikke leuk, drie dochters puzzelen regelmatig en leren op school om zelf woordzoekers te maken (voor in de schoolkrant) Ze zijn tussen de 5-10 jaar, dus we doen graag mee

 5. Vyella zegt:

  Ik was vroeger niet zo’n spelletjes mens, maar merk dat m’n hersenen er echt profijt van hebben en dat ik steeds meer kan onthouden!

 6. zegt:

  Ik ben al jaren dol op woordzoeker en sudoku ook heerlijk met dit weer puzzels op te lossen.

 7. Sonja Hubregtse zegt:

  Robin en Bas zouden dit super vinden om te doen tijdens vakanties, en weekenden uiteraard. Handig ook…want dan kan mama ook eens puzzelen (in haar eigen boekje 😉 )

 8. Onze tweeling is dol op puzzelen en oefeningen dus dit is ideaal voor ze aangezien ze echt uitdaging nodig hebben

 9. Terry van Grevengoed zegt:

  Lijkt me leuk. De oudste houd niet van schrijven dus wie weet motiveert dit. Z’n broertje vind schrijven juist wel leuk en wil graag zulke puzzels maken.

 10. Anke zegt:

  Leuk voor onze oudste om wat meer met taal bezig te zijn.
  Dus ik doe graag mee.

 11. Heel erg leuk! Mijn dochtertje is 6 en begint net met lezen. Ze had er eerst heel veel moeite mee, maar nu vind ze het zo leuk. Dit zou zij dan ook helemaal geweldig vinden. Succes iedereen die meedoet!

 12. zegt:

  Oh wat leuk! Ik was hier vroeger al aan verslaafd en vind het nog steeds leuk! Dit zou een leuk pakketje voor mijn nichtjes zijn!

 13. zegt:

  Wist niet dat ze dit ook voor kinderen hadden. Zo leuk. Ik doe zelf graag de woordzoekers

 14. zegt:

  Ik houd ook enorm van puzzelen. Dat heb ik van mijn moeder die altijd cryptogrammen speelt. Zelf houd ik het momenteel alleen bij wordfeud (wat niet in een puzzelboekje zit, maar ik vind het toch passen).

 15. Miss K zegt:

  Ik deed dit idd als kind veel vaker dan nu…Maarja we hebben er nu geen tijd meer voor helaas

 16. zegt:

  Leuk, en beter als ze constant achter de tv of iPad te hebben zitten, toch?!

 17. anica aarts zegt:

  oh wat handig wist niet eens dat dit bestond.
  als ik mijn denksport boekje aan het invullen bent vraagt mijn dochter van 8 altijd, mama mag ik ook mee doen. dan blader ik snel in mijn boekje als er een simpele instaat en vul die dan samen met haar in.
  maar wat zal ze blij op kijken als ze haar eigen denksport boekje krijgt, zodat ze samen met mij kan gaan puzelen

 18. zegt:

  Dit is iets dat ik altijd op vakantie deed 🙂

 19. Maud zegt:

  Mijn meisje van bijna 7 is dol op sudoku, net als opa. En nu ze ook best goed kan lezen, worden woordzoekers ook interessant. Als we winnen, denk ik dat ze hiermee een basis kan leggen voor een grote liefde voor puzzels. En stiekem hoop ik dat ze dan als ze nog wat ouder is net zo verknocht raakt aan cryptogrammen als ik.

 20. Claudia Diependaal zegt:

  Ik doe heel erg graag mee. Ons nichtje Sophie en onze kleinzoon Yuano zouden er erg blij mee zijn!

 21. Marcia Kan zegt:

  Zo leuk dat Denksport dit heeft ontwikkeld voor kinderen! Hier zou ik mijn meiden erg blij mee maken!

 22. zegt:

  Ik speel zelf liever met woorden en doe al eens graag een cryptogram. Maar ik ga dit doorgeven aan mijn vrienden met kinderen 🙂

 23. Marian B zegt:

  Leuk voor mijn beginnende puzzelaar en ook bruikbaar in mijn klas. Dat komt dus wel goed 😉 Ik vind zelf een puzzel op zijn tijd ook wel ontspannend.

 24. Sherien van der Heijden zegt:

  Wat een leuke manier voor onze kids om sudoku onder de knie te krijgen!

 25. Miekske Dingens zegt:

  Hé wat leuk! Heel graag een kansje, heb gemerkt dat mijn neefje wel eens mijn puzzelboekje uit mijn tas neemt en het probeert in te vullen. Sommigen lukken, maar aangezien hij 10 jaar is, is dit echt ideaal! <3 Graag een kansje dus!

 26. zegt:

  Wat super! Hier meerdere puzzelaars in huis dus ik doe graag mee

 27. Marita Cuypers zegt:

  Ben ik nog net op tijd om een kans te wagen voor onze kleinzoon?

 28. zegt:

  Leuk! Mijn meisje van 5 is dol op knutselen en tekenen. Ik denk dat ze nog te jong is voor puzzelboekjes. Aan de andere kant kopen we regelmatig een Bobo-boekje waar dan – voor haar leeftijd geschikte – puzzels en andere vragen in staan. Altijd goed voor de ontwikkeling van een kind denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept