puzzelboekjes van denksport voor kinderen
Boeken

Puzzelboekjes voor kinderen. Super leuk en leerzaam

Tijden onze vakantie in Zwitserland, hadden we een regendag. Op de camping was een plek waar je boeken kon ruilen. Hier vond ik toen een paar Denksport puzzelboekjes voor kinderen. Ik heb de uren hierna de kinderen niet meer gehoord. 

Puzzel fanaten

Wie weet hebben ze het van ons, want wij puzzelen ook erg vaak, maar de jongens zijn heel erg enthousiast over kruiswoordpuzzels, woordzoekers, sodoku’s en al meer wat er aan puzzelboeken bestaan. Hier kwam ik dus achter tijdens die verregende dag op vakantie, maar nu thuis puzzelen ze ook erg veel.

Puzzelboekjes voor elke leeftijd

Bij puzzelboekjes denk je toch al snel aan Denksport. En dan aan de variatie voor volwassenen. Wie heeft hier niet ooit puzzels uit gemaakt. Maar er zijn dus ook heel veel puzzelboekjes voor kinderen.  De jongens ontvingen van Denksport ‘Mijn eerste Woordzoeker voor 8 tot 10 jarige’ en ‘Mijn eerste Sudoku van 6 tot 10 jaar’.  De Woodzoeker was de eerste waar ze aan begonnen en wat vinden ze dit leuk om te doen. Het waren leuke onderwerpen die gezocht moesten worden en door de grote diversiteit in puzzels bleef het ook een uitdaging. Bij de een moesten ze alleen horizontaal, verticaal en diagonaal. Bij de moeilijke puzzels moesten ze ‘ook de hoek’ om. Ze vonden het fijn dat de antwoorden achter instonden, al puzzelen ze zonder af te kijken. Even checken of de antwoorden ook goed  zijn, vinden ze erg fijn.

kinderen kunnen heel leuke puzzelen in deze boekjes

Sudoku maar dan even anders

Het sudoku puzzelboekje is ook een groot succes. Dit boekje was heel verrassend, want naast de standaard sudoku met cijfers, staan hier ook veel variaties in. In plaats van getallen staan er ijsjes, wolken, hartjes, sterren en paddestoelen in. Deze waren nog best ingewikkeld volgens de jongens.

Denksport heeft puzzelboeken voor iedereen

Wie puzzelen zegt, zegt Denksport. Puzzelen is in Nederland enorm populair! Meer dan 65% van de Nederlandse bevolking boven de 15 jaar puzzelt (bron: NIPO). Dat betekent dat in maar liefst 4,9 miljoen huishoudens iemand zich wel eens over een puzzel buigt. En dat kan het beste met Denksport. Of het nu gaat om een sudoku, kruiswoordpuzzel of cryptogram; Denksport heeft het allemaal en op ieder niveau. Tegenwoordig kan je je favoriete puzzelboekjes ook online bestellen

Winactie

In samenwerking met Denksport mag ik twee puzzelboek pakketten weggeven. Deze zijn geschrikt voor kinderen tussen de 6-10 jaar.

Wat moet je hier voor doen:

 • Reageer onder dit bericht met je naam en geldig e-mail adres.
 • Mocht je mijn Facebook pagina willen liken dan vind ik dat heel leuk. Het geeft geen extra’s al ben je dan voortaan wel als eerste op de hoogte van de leukste blogs en winacties
 • Deze winactie loopt tot 29 november. De winnaars krijgen via de mail een berichtje.

De winnaars hebben ondertussen bericht gehad.

Lees ook: Regen op de vakantie- tips om je toch te vermaken.

foto’s lodiblogt/samenwerking

31 thoughts on “Puzzelboekjes voor kinderen. Super leuk en leerzaam”

 1. Robin en Bas zouden dit super vinden om te doen tijdens vakanties, en weekenden uiteraard. Handig ook…want dan kan mama ook eens puzzelen (in haar eigen boekje 😉 )

 2. Lijkt me leuk. De oudste houd niet van schrijven dus wie weet motiveert dit. Z’n broertje vind schrijven juist wel leuk en wil graag zulke puzzels maken.

 3. Heel erg leuk! Mijn dochtertje is 6 en begint net met lezen. Ze had er eerst heel veel moeite mee, maar nu vind ze het zo leuk. Dit zou zij dan ook helemaal geweldig vinden. Succes iedereen die meedoet!

 4. Ik houd ook enorm van puzzelen. Dat heb ik van mijn moeder die altijd cryptogrammen speelt. Zelf houd ik het momenteel alleen bij wordfeud (wat niet in een puzzelboekje zit, maar ik vind het toch passen).

 5. oh wat handig wist niet eens dat dit bestond.
  als ik mijn denksport boekje aan het invullen bent vraagt mijn dochter van 8 altijd, mama mag ik ook mee doen. dan blader ik snel in mijn boekje als er een simpele instaat en vul die dan samen met haar in.
  maar wat zal ze blij op kijken als ze haar eigen denksport boekje krijgt, zodat ze samen met mij kan gaan puzelen

 6. Mijn meisje van bijna 7 is dol op sudoku, net als opa. En nu ze ook best goed kan lezen, worden woordzoekers ook interessant. Als we winnen, denk ik dat ze hiermee een basis kan leggen voor een grote liefde voor puzzels. En stiekem hoop ik dat ze dan als ze nog wat ouder is net zo verknocht raakt aan cryptogrammen als ik.

 7. Leuk voor mijn beginnende puzzelaar en ook bruikbaar in mijn klas. Dat komt dus wel goed 😉 Ik vind zelf een puzzel op zijn tijd ook wel ontspannend.

 8. Hé wat leuk! Heel graag een kansje, heb gemerkt dat mijn neefje wel eens mijn puzzelboekje uit mijn tas neemt en het probeert in te vullen. Sommigen lukken, maar aangezien hij 10 jaar is, is dit echt ideaal! <3 Graag een kansje dus!

 9. Leuk! Mijn meisje van 5 is dol op knutselen en tekenen. Ik denk dat ze nog te jong is voor puzzelboekjes. Aan de andere kant kopen we regelmatig een Bobo-boekje waar dan – voor haar leeftijd geschikte – puzzels en andere vragen in staan. Altijd goed voor de ontwikkeling van een kind denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.