Hoe je een vossenvest haakt met vallen en opstaan

vossenvest haken

In de Simpley haken zag ik een super gaaf patroon van een vossenvest. Leuk voor mijn jongste zoon.  Dit ging niet zo simpel als het lijkt. Waar ik tegenaan liep, wat er mis ging. Je leest het hier.

Knuffels haken

Een paar jaar geleden ben ik eigenlijk een beetje noodgedwongen begonnen met haken en breien. Door mij slechte ogen kon ik ’s avonds geen boeken meer lezen en zocht iets anders om te doen. Ik besloot de bei pennen er weer eens bij te pakken en na de nodige mutsen en sjaal besloot ik aan het echte werk te beginnen en ging knuffels haken. Ondertussen liggen de bedden van de jongens vol met zelfgemaakte beesten.

Lees ook: Hoe te beginnen met haken en breien.

Vossenvest haken

Vervolgens ontdekte ik de site van Creachick. Hier plaatst Maris de leukste DIY’s waarom gehaakte vesten. Ik heb ondertussen twee vesten in de kast hang en ook de man is voorzien.

Esmeij’s Dutch Scarf

Ben ik bijna klaar met het ene project, zoek ik eigenlijk aleer iets nieuws. Zo kwam ik terecht op de Facebook site van Esmeij’s Dutch Scarf. Ik zag een super leuke en warme sjaal voorbij komen en begon hieraan. Elke toer wordt uitgelegd in een filmpje en dat is echt super makkelijk en fijn. Sjaal een is ondertussen af en momenteel ben ik bezig met nummer twee,

Simpley haken

Omdat de tijdschriften van Simply haken en Simply breien best wat kosten, koop ik ze niet elke keer. Het vossenvest kwam ik tegen in een bericht van Kreanimo, zij had de simply haken en liet dit vest zien. Ik wist gewoon dat de zoon dit helemaal te gek zou vinden. Ik kocht dus snel het blad, zocht het patroon en bedacht me eigenlijk meteen weer. Het patroon was gemaakt in een maat die te klein is voor de zoon. Ik wilde eigenlijk meteen de handdoek in de ring gooien, want hoe ga ik dit voor elkaar krijgen. Maar besloot na A nu ook B te zeggen. Ik zocht samen met de zoon kleuren uit, kocht Royal wol van de Zeeman. Ik besloot gewoon maar te beginnen en dan maar zien hoe een wat.

Te klein, te groot

Al vrij snel was het achterpand klaar. Echter deze was veel te klein. Uitgehaald en op nieuw beginnen maar. Halve wegen het rugpand kwam ik er achter dat het veel te wijd was. Oké grrrr! Uithalen en drie x is scheepsrecht toch? Gemeten, begonnen en warempel deze keer klopt het. Ik gebruikte haaknaald 5 in plaats van 3 en zette minder steken op kwam toen goed uit. Qua toeren hield ik de grootste maat van het patroon aan en ook bij de mouw heb ik een beetje geïmproviseerd. Super trots was ik toen ook de capuchon eigenlijk  vrij voorspoedig ging. Maar toen kwam de boord. Ten eerste snapte ik niks van de beschrijving en vervolgens toen ik hem door dacht te hebben was deze veel te wijd, geen gezicht. Uitgehaald en een gewone boord er aan gehaakt.

vossenvest De knopen doos van mijn moeder. Hier haalde ik de knopen voor het vest uit.

Vossenoren en staart

Nu restte alleen nog de oren en de staart. De oren hadden naar mijn idee iets spitser moeten zijn, Nu zijn het meer beren oortjes. Maar ik vind het wel prima en de zoon….die is super blij met zijn vossenvest. Hij is heerlijk warme en wat ik ben ik trots op mezelf dat ik dit toch maar weer even heb gehaakt.

vossenvest

Zoek jij nog een boek met uitleg over haken: Klik dan hier

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

41 reacties

 1. Je kan trots zijn op al je werk. Hij ziet er echt prachtig uit, vooral het staartje vind ik heel schattig.

 2. zegt:

  wat een leuk artikel
  haken wordt steeds populairder mijn tante geeft zelf workshops
  ik ben er zelf alleen nog niet aan begonnen
  ik denk dat ik het geduld er niet voor heb

 3. Als dit je eerste werkstuk is dan vind ik het heel goed gelukt.

 4. Oh wauw, ik vind het prachtig! Wat een superleuk vest. Knap dat je dit kunt maken. Bied je je breisels ook op Etsy aan?

  1. Dankje! Ik bied het nog niet aan, omdat ik het idee heb dat ik een hobbyist ben, maar nu ik voor de surprises van de jongens twee knuffels haakte dacht ik, eigenlijk kan ik hier wel meer mensen blij mee maken, dus wie weet 🙂

   1. Als ik dat vest zie, vind ik het er heel goed uitzien Lodi. Ik doe het je bijvoorbeeld niet na : )

 5. Emmy zegt:

  Wow! Wat mooi! Ik heb ook nog wel een lijstje met mensen die zo’n vest erg graag zouden hebben. Kan ik die doorsturen? 😉 Grapje, natuurlijk, maar mocht je nog eens bedenken dat je ze wilt verkopen, mag je me altijd mailen. Ik vind het echt bijzonder mooi.

  1. Haha dansje wel! Wie weet ga ik het nog wel eens doen, alhoewel ik het nu al lastig vond om het passend voor de zoon te krijgen en kon hij hem af en toe even aantrekken om te passen. Maar mocht ik een idee hebben hoe ik dit makkelijk kan doen, hoor je van me 🙂

 6. zegt:

  ah wat onwijs gaaf dat je dit zelf hebt gedaan, lijkt me best relaxed als je dat kan en misschien ook vrij ontspannend!

  1. Dat is het zeker hoor, ik vind het heerlijk relax om te doen ( zelfs als het uitgehaald moet worden).

 7. zegt:

  Dit vind ik dus zo knap, ik zou echt willen dat ik dit kon 🙂

  1. Gewoon een keer beginnen, eerst iets klein en wie weet heb je het zo door 🙂

 8. Lynn zegt:

  Prachtig zeg!!
  Ik wou dat ik ook zo handig en vooral geduldig was…
  Echt mooi!!!

  Xxx

  1. Dankje wel, wat lief! En ja geduld moet je wel hebben hoor 😉

 9. zegt:

  hier nog een haak-addict. geveld door een slijmbeurs ontsteking kan ik nu alleen maar naar mijn projecten staren. Misschien maar beter, want anders zou ik dit geweldige vestje op mijn to-do lijst zetten!
  Enne…drie keer uithalen? komt me heeel bekend voor!

  1. Wat naar zag! Kan me voorstellen dat haken dan net lukt. Ik vind ook elke keer weer nieuwe projecten voor ik alweer met het ene klaar ben 🙂

 10. Dankje, leuke kleuren he!

 11. Heerlijk, hier ook altijd met sjaals bezig!

 12. zegt:

  Zo! Wat ontzettend gaaf zeg. Heb ik je ooit verteld over de sjaal waar ik geloof ik 5 jaar over heb gedaan … en nooit heb afgemaakt? Ik ben geen brei- of haaktype. Nooit geweest en ik kan mij niet voorstellen dat dat nog komt. Maar je weet het maar nooit hè? Hartstikke mooi gedaan in ieder geval. Wow!

 13. Wat super vet!! Ik ben onlangs ook begonnen met haken, maar verder dan een haarbandje/kleine sjaal kom ik nog niet hahahaha. Ik hoop ooit zoiets tofs voor mijn nichtje te kunnen maken 🙂

 14. zegt:

  Oh ik vind dit heel mooi gemaakt! Je zou een winkeltje moeten beginnen joh haha

 15. zegt:

  Zo schattig! Ik ben zelf nog niet verder geraakt dan een sjaal breien. Al heb ik wel al kleren gecustomized met applicaties.

 16. zegt:

  Prachtig ! Zag hem net al voorbij komen op je insta. Ik kan totaal niet halen breien etc. Naaien kan ik trouwens ook niet

 17. zegt:

  Knap gemaakt hoor! Zo te zien heb je ook wat geduld en inzicht nodig om zo’n werk tot een goed einde te brengen.

  1. dat as deze keer echt wel nodig, pfff.

 18. Vind ‘m echt zó gaaf. Dat staartje ook! Ik zou willen dat ik kon haken. Bij mij lukt niet eens een rechte lijn. Geloof ook dat ik er het geduld niet voor heb. Anyway, vind ‘m geweldig!

 19. Wat een ontzettend leuk vest. Voor mij is haken echt een eeuw geleden. Eigenlijk zou ik het weer op moeten pakken.

  1. dankje wel, ik vind het zo leuk om te doen.

 20. zegt:

  Dit is echt te schattig!! Ik zou me er echt niet mee kunnen bezighouden, lijkt me echt te moeilijk 😀

  1. dankje 🙂

 21. wauw super mooi gedaan
  ikzelf ben meer voor breien, maar ik vind dit zooooo leuk gedaan

  liefs
  Karlien

  1. Maar breien is ook super leuk!

 22. Ik vind dit echt heel erg knap! Ik heb er het geduld niet voor, vliegt alles door de woonkamer haha!

  1. haha ik snap het helemaal hoor!

 23. haha dankje!

 24. zegt:

  Zo schattig!! M’n moeder is ook echt een kei in haken!

 25. zegt:

  Wauw wat een super leuk vestje is het geworden. Wat een wwrk en doorzettingsvermogen heb je! Zelf wel eens truien gebreid maar ooit een vest dat bleef mislukken. Toen het hele dinh in de prullenmand gegooid.

  1. haha ik snap de frustratie hoor!

 26. Mandy zegt:

  Wauw!! Deze wil ik ook. Ik wou ook graag dat ik dit kon. Vind het zo leuk om te zien dat mensen zulke mooie dingen kunnen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept