Met welk speelgoed zit ik helemaal goed dit jaar?

Met welk speelgoed zit ik helemaal goed dit jaar?

Welk speelgoed geven we de kinderen dit jaar voor de feestdagen? Het is best altijd zoeken, voor je de juiste cadeau’s hebt gevonden. Vaak helpen winkels wel mee, door de populaire producten duidelijk in beeld te zetten. En ook online worden we best goed geholpen, met cadeau’s per leeftijd categorie waar je op kan zoeken. 

Speelgoed van het jaar

Welk speelgoed is populair? Waar maken we onze kinderen blij mee? Ieder jaar wordt in Nederland het speelgoed van het jaar uitgekozen. Per leeftijdscategorie worden meerdere artikelen genomineerd door een vakjury en vervolgens kan iedereen in Nederland stemmen op zijn/haar favoriete speelgoed. Het stemmen is inmiddels massaal gedaan en op 11 november is de uitslag bekend gemaakt en is er voor iedere leeftijdscategorie een winnaar gekozen.

4 en 5 jaar

De leeftijden van bij deze verkiezingen beginnen bij nul jaar en lopen tot 18+. Omdat ik zelf tweet jongens in de leeftijd van acht en tien heb, heb ik me op de middelste leeftijds categorieën gekozen, maar bekijk ook de andere leeftijds categorieën. Voor de leeftijd van vier en vijf jaar is het speelgoed van het jaar geworden:

Een spel voor 2-4 personen, waarbij het zaak is een hond te baden en proberen niet nat te worden. Hilariteit alom.

Snoggy Doggy koop je bij bol

Ander speelgoed voor 4-5 jarige die het geen speelgoed van het jaar werden maar wel genomineerd zijn:

 1. Suzy en haar puppy vriendjes
 2. Speed Colors
 3. Dessineo leren tekenen
 4. Baby Born Sister

6-7 jaar

Voor deze leeftijds groep is het speelgoed van het jaar geworden: VTech Kidizoom

Hiermee kan je  foto’s en video’s maken met met jouw high-tech, buitenaards vriendje en bewerk ze met de grappigste effecten, of speel superleuke augmented reality spelletjes. Flix herkent je gezicht en maakt grappige geluiden wanneer je tegen hem praat. Flix is overal eenvoudig te bevestigen dankzij een flexibele driepoot. Als ‘kamerbewaker’ maakt Flix foto’s wanneer hij beweging detecteert van mogelijke indringers.

Speelgoed die de eerste plek net niet haalde, maar natuurlijk wel een hit zijn bij 6 en 7 jarige:

 1. Clementoni spelend leren.
 2. Leo moet naar de kapper
 3. Build a bot
 4. Stoopido-Bordspel

Cadeau’s voor 8 en 9 jarige

Nu komen we bij de cadeau’s voor onze jongens. Ik vind deze lijsten altijd erg gemakkelijk. Puur omdat ik gewoon ook af en toe niet weet in welk fase ze nu zitten. Door dit soort lijsten krijg ik zeker ideeen en inspiratie tot cadeau’s. Het speelgoed van het jaar van de acht en negen jarige is: Silverlit Macro Bot-Robot.

Grappig want dit is dus ook echt waar ze hier thuis warm voor lopen. MacroBot is een RC Robot met veel bijzondere gaven! Al balancerend op zijn wielen beweegt MacroBot zich alle kanten op terwijl zijn ogen in 3 verschillende kleuren oplichten.

Nog op zoek naar een Silverlit Macro Bot-Robot. Je koopt hem bij bol

Speelgoed die ook in de top 5 staan zijn:

 1. Gel a Peel Fashion maker
 2. Speak out-kids tegen ouders
 3. Jolly & Roger spellen
 4. Laser X

Lees ook: Cadeaus voor 8 jarigen.

 10 en 11 jarige

Ook deze leeftijd is interessant voor mij, want wij hebben eind december een tiener in huis. Dat betekend niet alleen cadeau’s voor de feestdagen, maar ook voor zijn verjaardag. Wat is nu het speelgoed van het jaar voor deze leeftijdsgroep: Agricola familie bordspel.

Dit is een zeer toegankelijke versie van het bekende strategische bordspel. Deze eenvoudige versie van Agricola bevat geen kaarten, waardoor het spel zeer geschikt is voor minder ervaren spelers. Daardoor is het een uitstekend opstapje naar het pittigere basisspel. Ook in deze versie van Agricola ontwikkel je je boerderij op verschillende gebieden:: huis- en gezinsuitbreiding, levensonderhoud, landbouw en veeteelt. Alle acties en investeringen zijn met duidelijke symbolen aangegeven. Daardoor is het spel eenvoudig te leren en kun je je nog beter in je agrarische rol inleven.

Nog meer speelgoed waar je je tien of elf jarigen bij mee kan maken zijn:

 1. Engino stem Mechanics
 2. NERF Modulus Regulator
 3. Drone Mission
 4. Temple Connection

Lees ook: Waar moeten veilige speelkeukens aan voldoen.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

30 reacties

 1. Ik vind dat Speelgoed van het jaar altijd erg handig. In het oerwoud van speelgoed geeft het toch een handvat.

  1. super makkelijk is het zo!

 2. Dat Agricola spel lijkt me ook wel leuk. Weer eens wat anders!

 3. zegt:

  wat een leuke review
  ik vindt spelletjes altijd wel leuk dus ik denk dat ik daar eerder voor zou gaan dan het andere speelgoed.

  1. Hier ook groot favoriet en boeken. De zak op 5/12 bestaat bijna alleen uit boeken deze keer.

 4. zegt:

  Hahaha, ik schreef gisteren o.a. over Soggy Doggy. Ik heb het spel gekregen voor de blog. Hilarisch en erg leuk. Maar ook de Tiptoi starterset Mijn Grote Wereldatlas is hier favoriet. Goede tips, ook met leeftijden erbij! Is dat Kidi Zoom Flix echt al voor kinderen van 6-7 jaar? Wow, wel iets om op voorbereid te zijn.

  1. Ha wat grappig! Ik kan me voorstellen dat een atlas ook super gaaf is voor kinderen!

 5. Ik vind het ook erg handig dat de speeltjes geordend zijn op leeftijd. Dat maakt het makkelijk op leeftijd te zoeken.

  1. Makkelijk he! Dat vind ik zelf ook altijd makkelijk. Zeker als ik voor andere dan mijn kinderen iets ga kopen.

 6. zegt:

  Soggy Doggy wil ik ook hebben! Lijkt me echt leuk, haha. En Agricola wil ik ook wel in m’n schoentje!

  1. haha zet ze op je lijstje 🙂

 7. zegt:

  Wat een leuke ideeën heb je opgesomd! Hier kan ik zeker wel wat mee!

 8. zegt:

  De robotje is super leuk en bordspellen is ook altikd goed. Erg leuk weer

  1. super cadeaus weer he!

 9. zegt:

  Superleuke speelgoed allemaal. Laat maar de Sint en pieten bij ons langs komen 😀

  1. haha nou he!

 10. Leuke spellen hebben er gewonnen. Die robot lijkt mij ook erg leuk. Ik wist niet dat je ook zelf mee kan stemmn. Dacht dat alleen een jury de winnaars koos.

  1. Leuke dingen he!

 11. zegt:

  Bedankt voor dit overzicht. Het is zeker handig!! Vraag me af bij dat spel tegen de ouders hoe dat werkt. En geeft het niet een verkeerde message aan kinderen.

  1. Ik snap wat je bedoelt, maar de kaarten waar ze uit kiezen zijn nette opdrachten hoor.

 12. ja toch! Ik ben er altijd wel blij mee.

 13. Nou zeker, dat denk ik ook wel.

 14. zegt:

  Ik heb niet veel kinderen in mijn kennissenkring dus ben er zo niet mee bezig maar grappig om te zien hoe het speelgoed evolueert. Ik was vroeger altijd blij met een Barbie of gezelschapsspel. En later met game Boy-spelletjes 🙂

  1. Oh maar daar denk ik ook wel eens over na hoor, al denk ik dat er in onze tijd ook gerust wel duurdere speelgoed was, al vroeg ik dat niet.

 15. Miss K zegt:

  Dank je wel voor de tips. Speelgoed van het jaar, altijd handig om een beetje bomen door het bos te zien. bedankt voor de tips x

  1. dank je!

 16. zegt:

  Ik vind die soggy dog echt fantastisch! Die gaat op het lijstje voor mijn zoon!

  1. Leuk om te lezen.

 17. zegt:

  Leuk overzicht, die Soggy Doggyben ik nu wel erg nieuwsgierig naar. Veel over gelezen al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept