Met welk speelgoed zit ik helemaal goed dit jaar?
Speelgoed

Met welk speelgoed zit ik helemaal goed dit jaar?

Welk speelgoed geven we de kinderen dit jaar voor de feestdagen? Het is best altijd zoeken, voor je de juiste cadeau’s hebt gevonden. Vaak helpen winkels wel mee, door de populaire producten duidelijk in beeld te zetten. En ook online worden we best goed geholpen, met cadeau’s per leeftijd categorie waar je op kan zoeken. 

Speelgoed van het jaar

Welk speelgoed is populair? Waar maken we onze kinderen blij mee? Ieder jaar wordt in Nederland het speelgoed van het jaar uitgekozen. Per leeftijdscategorie worden meerdere artikelen genomineerd door een vakjury en vervolgens kan iedereen in Nederland stemmen op zijn/haar favoriete speelgoed. Het stemmen is inmiddels massaal gedaan en op 11 november is de uitslag bekend gemaakt en is er voor iedere leeftijdscategorie een winnaar gekozen.

4 en 5 jaar

De leeftijden van bij deze verkiezingen  beginnen bij nul jaar en lopen tot 18+. Omdat ik zelf tweet jongens in de leeftijd van acht en tien heb, heb ik me op de middelste leeftijds categorieën gekozen, maar bekijk ook de andere leeftijds categorieën. Voor de leeftijd van vier en vijf jaar is het speelgoed van het jaar geworden:

Soggy Doggy, spel voor kinderen

Een spel voor 2-4 personen, waarbij het zaak is een hond te baden en proberen niet nat te worden. Hilariteit alom.

Soggy Doggy kopen: Hier vind je dit product

Ander speelgoed voor 4-5 jarige die het geen speelgoed van het jaar werden maar wel genomineerd zijn:

 1. Suzy en haar puppy vriendjes
 2. Speed Colors
 3. Dessineo leren tekenen
 4. Baby Born Sister

6-7 jaar

Voor deze leeftijds groep is het speelgoed van het jaar geworden: VTech Kidizoom

VTECH kidizoom

Hiermee kan je  foto’s en video’s maken met met jouw high-tech, buitenaards vriendje en bewerk ze met de grappigste effecten, of speel superleuke augmented reality spelletjes. Flix herkent je gezicht en maakt grappige geluiden wanneer je tegen hem praat. Flix is overal eenvoudig te bevestigen dankzij een flexibele driepoot. Als ‘kamerbewaker’ maakt Flix foto’s wanneer hij beweging detecteert van mogelijke indringers.

VTech Kidizoom zelf kopen: Hier vind je dit product

Speelgoed die de eerste plek net niet haalde, maar natuurlijk wel een hit zijn bij 6 en 7 jarige:

 1. Clementoni spelend leren.
 2. Leo moet naar de kapper
 3. Build a bot
 4. Stoopido-Bordspel

Cadeau’s voor 8 en 9 jarige

Nu komen we bij de cadeau’s voor onze jongens. Ik vind deze lijsten altijd erg gemakkelijk. Puur omdat ik gewoon ook af en toe niet weet in welk fase ze nu zitten. Door dit soort lijsten krijg ik zeker ideeen en inspiratie tot cadeau’s. Het speelgoed van het jaar van de acht en negen jarige is: Silverlit Macro Bot-Robot.

Silverlit Macro Bot-Robot

Grappig want dit is dus ook echt waar ze hier thuis warm voor lopen. MacroBot is een RC Robot met veel bijzondere gaven! Al balancerend op zijn wielen beweegt MacroBot zich alle kanten op terwijl zijn ogen in 3 verschillende kleuren oplichten.

Nog op zoek naar een Silverlit Macro Bot-Robot. Hier koop je dit product.

Speelgoed die ook in de top 5 staan zijn:

 1. Gel a Peel Fashion maker
 2. Speak out-kids tegen ouders
 3. Jolly & Roger spellen
 4. Laser X

Lees ook: Cadeaus voor 8 jarigen.

 10 en 11 jarige

Ook deze leeftijd is interessant voor mij, want wij hebben eind december een tiener in huis. Dat betekend niet alleen cadeau’s voor de feestdagen, maar ook voor zijn verjaardag. Wat is nu het speelgoed van het jaar voor deze leeftijdsgroep: Agricola familie bordspel

gricola familie bordspel

Zeer toegankelijke versie van het bekende strategische bordspel Deze eenvoudige versie van Agricola bevat geen kaarten, waardoor het spel zeer geschikt is voor minder ervaren spelers. Daardoor is het een uitstekend opstapje naar het pittigere basisspel. Ook in deze versie van Agricola ontwikkel je je boerderij op verschillende gebieden:: huis- en gezinsuitbreiding, levensonderhoud, landbouw en veeteelt. Alle acties en investeringen zijn met duidelijke symbolen aangegeven. Daardoor is het spel eenvoudig te leren en kun je je nog beter in je agrarische rol inleven.

Nog meer speelgoed waar je je tien of elf jarigen bij mee kan maken zijn:

 1. Engino stem Mechanics
 2. NERF Modulus Regulator
 3. Drone Mission
 4. Temple Connection

Lees ook: Waar moeten veilige speelkeukens aan voldoen.


foto gratis afbeelding pixabay/ in dit artikel zijn afiliate links gebruikt

32 thoughts on “Met welk speelgoed zit ik helemaal goed dit jaar?”

 1. Hahaha, ik schreef gisteren o.a. over Soggy Doggy. Ik heb het spel gekregen voor de blog. Hilarisch en erg leuk. Maar ook de Tiptoi starterset Mijn Grote Wereldatlas is hier favoriet. Goede tips, ook met leeftijden erbij! Is dat Kidi Zoom Flix echt al voor kinderen van 6-7 jaar? Wow, wel iets om op voorbereid te zijn.

 2. Bedankt voor dit overzicht. Het is zeker handig!! Vraag me af bij dat spel tegen de ouders hoe dat werkt. En geeft het niet een verkeerde message aan kinderen.

 3. Ik heb niet veel kinderen in mijn kennissenkring dus ben er zo niet mee bezig maar grappig om te zien hoe het speelgoed evolueert. Ik was vroeger altijd blij met een Barbie of gezelschapsspel. En later met game Boy-spelletjes 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.