Fidget Cube- beter concentreren met een friemelkubus

Fidget Cube-friemelkubus beter concentreren

Ga jij wanneer jij je wil concentreren nagelbijten, met je vingers op de tafel drummen of klik je op de achterkant van een pen? Dan is de Fidget Cube misschien wel iets voor jou. Want met deze friemelkubus houd jij je handen bezig waardoor concentreren kinderspel is. Hoe dit werkt? Je leest het hier.

Fidget Cube

Dacht jij net als ik dat Fidget Toys alleen voor kinderen waren, dan kan ik je nu vertellen dat dit zeker niet zo is. Nu zijn er verschillende Fidget Toys, in vele kleuren en vormen, maar vandaag deel ik hier mijn ervaringen met de Fidget Cube van FidgetCube.nl. Met deze friemelkubus kan jij beter focussen en concentreren in de klas, op kantoor of thuis. En wel helemaal in stijl. Want deze Fidget cubes zien er ook nog eens super leuk uit.

Bewust of onbewust

Want of je nu bewust of onbewust friemelt, bij spanning of uit gewoonte, met deze anti-stress kubus houd je jouw handen bezig. Er zijn zoveel mensen die rusteloze handen of benen hebben wat zich kan uiten in het klikken van een pen, nagelbijten, het trillen van je been, het friemelen met van alles en nog wat. Al deze afleidingen kunnen mogelijk worden verholpen door de Fidget Cube. Want met de Fidget Cube houd jij je handen bezig, waardoor je je beter kan concentreren. De Fidget Cube is klein en past prima in je hand, hierdoor zal het anderen niet eens opvallen dat jij je op deze manier aan het concentreren bent, maar kan zo ook prima mee in je tas.

Wat kan je doen met een Fidget Cube?

Met dit bureauspeelgoed.kan je je gedachten afleiden van stressvolle zaken terwijl je (bijna) volledig stil bent. De zes zijden van de friemelkubus hebben verschillende functies die ervoor zorgen dat je niet op pennen blijft klikken. of aan je nagels zal pulken. Met deze anti-stress kubus kan je

  1. Klikken (click): vijf knoppen waarop je naar hartenlust kunt drukken. Terwijl drie van hen een hoorbaar klikgeluid produceren, zijn de andere twee stil voor heimelijk friemelen in bibliotheken, vergaderingen of andere stille plekken
  2. Glijden (glide): de joystick doet denken aan de van een game controller en stelt je in staat aan om je gedachten van je af te laten glijden
  3. Schakelen (flip): een schakelaar zoals je gewend bent om het licht mee aan of uit te doen. Wanneer je veel kracht zet zal je een harde flip horen, maar het kan op subtiel gedaan worden
  4. Ademhalen (breathe): gebaseerd op de ouderwetse ‘zorgsteen’; zachtjes wrijven kan helpen om stress te verminderen
  5. Rollen (roll): deze zijde staat in het tekenen van rollen; er is een metalen bal en drie schakelaartjes die je kan rollen. De metalen bal kan je ook nog indrukken
  6. Draaien (spin): een draaiknop die dezelfde rustgevende werking biedt als vroeger. Verminder uw stress beurt voor beurt!

(Informatie site fidgetcube.nl)

friemelkubus Fidget Cube

Ook voor op de bank

Zelf heb ik de Fidget Cube naast me liggen op mijn bureau. Ik vind het heel fijn, wanneer ik geconcentreerd bezig ben -zeker wanneer ik lange stukken tekst aan het doorlezen ben-, om deze in mijn hand te hebben en terwijl ik lees concentreer ik me veel beter door de kubus te gebruiken. Ik klik, glij en draai. Het prettigste vind ik met mijn duim op de ‘glide’ dit zorgt echt dat ik mijn focus hou. Ik merk dat ik veel geconcentreerder werk en ook -en daar ben ik heel blij mee- mijn nagels met rust laat als ik deze friemelkubus in handen heb. Ook onze zoon vindt de Fridget Cube erg prettig. Hij kan zich soms wat lastig concentreren en de focus houden met schoolwerk. Hij vind het prettig om de Fidget Cube vast te hebben en er mee te friemelen.

friemelkubus Fidget Cube

Koop nu met kortingscode

Wij kozen voor de Fidget Cube Retro, maar je kan kiezen uit verschillende kleuren friemelkubus, kijk hiervoor op de site. Nieuwsgierig geworden en wil jij er ook een aanschaffen? Gebruik de link https://www.fidgetcube.nl/discount/LODIBLOGT en krijg 10% korting op jouw bestelling (met deze link staat de korting gelijk goed in jouw winkelmandje).

friemelkubus Fidget Cube

alle functies in beeld

In onderstaand filmpje laat ik alle functies van de Fidget Cube nog even duidelijk zien:

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Felice Veenman zegt:

    wat een geinig ding! ik had daar nog niet van gehoord en als je het me gevraagd zou hebben zou ik inderdaad gedacht hebben dat je het voor kinderen was. Zoals jij het beschrijft is het de moeite van het uitproberen waard

  2. Je jongste en de oudste ook zijn beide friemelaars. Zij hebben ook zo’n dingetje gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept