The LEGO Group onthult vandaag de LEGO Nintendo Entertainment System (NES) bouwset voor volwassenen

The LEGO Group onthult vandaag de LEGO Nintendo Entertainment System (NES) bouwset voor volwassenen

Dat LEGO en Nintendo niet alleen voor kinderen is dat weten we allemaal. Want ook volwassenen vinden het leuk om met LEGO te bouwen. Speciaal voor hen introduceert The LEGO Group vandaag een LEGO set van het klassieke Nintendo Entertainment System (NES).

LEGO en Nintendo slaan de handen ineen

De kinderen hier in huis zijn dol op LEGO, maar ook op de Nintendo Switch. Ikzelf ben -een klein beetje maar- verslaafd aan het spel Animal Crossing New Horizons voor de Nintendo Switch. LEGO en Nintendo begonnen dit jaar een samenwerking en breiden deze samenwerking nu uit met LEGO voor volwassenen.

LEGO Nintendo Entertainment System (NES) bouwset voor volwassenen

The LEGO Group onthult vandaag de LEGO Nintendo Entertainment System (NES) bouwset voor volwassenen. Met deze set kunnen volwassen fans hun eigen NES-console met LEGO stenen bouwen. De nieuwe set, het nieuwste product in de samenwerking tussen The LEGO Group en Nintendo, biedt een uit LEGO stenen gebouwd NES-model boordevol realistische details, inclusief bijhorende LEGO televisie in jaren tachtig stijl, zodat nostalgische gamers en LEGO fans hun favoriete Super Mario Bros.™ ervaringen uit de kindertijd kunnen herbeleven.

The LEGO Group onthult vandaag de LEGO Nintendo Entertainment System (NES) bouwset voor volwassenen

Voor de volwassen fans!

De aankondiging van vandaag zal volwassen fans herinneringen laten ophalen door het bouwen van een mechanisch functionele versie van hun favoriete console met LEGO stenen. De nieuwe NES-bouwset zal een controller met een aansluitkabel, een stekker en zelfs een sleuf voor het Game Pak met een vergrendelfunctie bevatten. De bouwset is ook voorzien van een retro-tv, met een 8-bits Mario-figuur op het voortbewegende scherm.

The LEGO Group onthult vandaag de LEGO Nintendo Entertainment System (NES) bouwset voor volwassenen

LEGO Super Mario Set

Bovendien kunnen fans een actiesteen scannen met LEGO® Mario™ uit de LEGO Super Mario Startset, zodat deze op zijn LCD-scherm reageert op vijanden, obstakels en power-ups zoals ze voorbij komen op het voortbewegende scherm. Dit alles net zoals hij zou gereageerd hebben in de iconische Super Mario Bros.-game.

Een partnerschap tussen LEGO Group en Nintendo

The LEGO Group en Nintendo hebben eerder dit jaar hun partnerschap aangekondigd, hierdoor komt een LEGO Super Mario universum tot leven via een Super Mario Startset die exclusief een LEGO Mario figuur bevat. De LEGO Mario figuur bevat een grote verscheidenheid aan directe reacties op beweging, kleur en verschillende actiestenen. 

Uitbreidingssets

De aankondiging van deze Startset werd in mei gevolgd door het bericht van een reeks Power-Up Packs en in juni met de aankondiging van een reeks uitbreidingssets en verzamelbare karakterpakketten. Alle sets zijn ontworpen om de wereld van LEGO Super Mario uit te bouwen, zodat spelers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten door precies de levels en uitdagingen te creëren waarin ze LEGO Mario en vrienden willen zien concurreren.

Verzamelbare NES-bouwset

De uiterst verzamelbare NES-bouwset maakt deel uit van een reeks inspirerende LEGO-modellen die zijn ontworpen voor kritische hobbyisten, die op zoek zijn naar hun volgende meeslepende uitdaging. De LEGO NES zal vanaf 1 augustus 2020 exclusief verkrijgbaar zijn bij LEGO Retail Stores en via LEGO.com. Vanaf 2021 zal de set ook verkrijgbaar zijn bij andere toonaangevende retailers over de hele wereld.

The LEGO Group onthult vandaag de LEGO Nintendo Entertainment System (NES) bouwset voor volwassenen

De volledige LEGO Super Mario productlijn is ook op 1 augustus verkrijgbaar en zal direct verkrijgbaar zijn bij LEGO Stores en via www.LEGO.com, evenals bij toonaangevende retailers over de hele wereld.

foto’s beeldbank

Meer artikelen over LEGO of Nintendo

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept