Review: Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 | Nintendo Switch

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

Het is niet meer bij te houden, zo veel nieuwe games voor de Nintendo Switch komen er elke keer uit. Zijn ze hier thuis nog druk bezig met Luigi’s Mansion 3 komt daar al weer Mario & Sonic op de Olympische spelen: Tokio 2020. En eerlijk, de jongens vinden dit spel weer heel erg leuk.

De games voor de Nintendo Switch

Pas geleden maakte ik een review over Luigi’s Mansion 3, dit is een leuk spel en meteen een dikke hit in huis. Toen kwam daar Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020. De jongens zeiden meteen dat ze deze misschien nog wel leuker vinden dan Luigi’s Mansion 3. Waarom? Omdat ze hier kunnen springen, klimmen en rennen.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

Ik vind het zo knap hoe ze elke keer weer nieuwe games kunnen maken voor de Nintendo Switch, Dit nieuwe spel is wederom een succes hier in huis. Het is een game die zo veel mogelijkheden en spel plezier geeft.

Beleef samen met Mario, Sonic en hun vrienden het sportiefste avontuur tot nu toe in Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 voor de Nintendo Switch! Train in je eentje voor Tokio 2020 of neem het op tegen je vrienden in gloednieuwe disciplines. Je kunt nu namelijk meedoen aan skateboarden, karate, surfen en klimmen, of wedijveren in talloze andere populaire sporten en klassieke 2D-games.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

Op de atletiekbaan, in het zwembad, op het water of in de ring. Er is genoeg te beleven in Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020. Ga de uitdaging aan in nieuwe olympische sporten of geniet van welbekende favoriete disciplines en maak gebruik van diverse speelstijlen, waaronder bewegingsbesturing. Doe met de Joy-Con bijvoorbeeld net alsof je een speer werpt of een handboog vasthoudt. Gamen doe je met zijn vieren op de bank. ga voor de gouden plak of probeer een olympisch record te vestigen in diverse evenementen.

Bekende personages

De personages waar je in het spel uit kan kiezen. Zijn bekende personages uit Super Mario- en het Sonic-universum, zoals Yoshi, Amy Rose, Luigi, Dr. Eggman en vele anderen! Elk personage heeft zijn eigen beste eigenschappen in de bepaalde sporten, als je je favoriet kiest moet je dus ook goed opletten waar hij of zij goed in is.

Terug in de tijd

Met de game Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 kan je ook terug reizen naar de Olympische Spelen van Tokio 1964! Nadat Mario, Sonic, Bowser en Dr. Eggman door een magisch spelsysteem worden opgezogen, komen ze terecht in een nostalgische 2D-versie van de vroegere Olympische Spelen in Tokio. Ontdek deze tijd en speel met Mario en Sonic in oude versies van bekende olympische sporten, zoals de 100 meter sprint en het verspringen. Ondertussen moet je een manier zien te vinden om weer naar huis terug te keren. Ondertussen kun je in het heden als Luigi verschillende sportlocaties van Tokio 2020 bezoeken, met je vrienden minigames spelen en deelnemen aan hedendaagse evenementen om Mario, Sonic en de rest te redden!

De game Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

In het spel vinden wij het leuk dat er zoveel verschillende minigames zijn. Daarnaast vinden de jongens het leuk, dat alle bekende personages mee doen. Ik ben daar altijd makkelijk in. Ik ben gewoon een van de twee prinsessen. Maar zij, denken hier echt lang en diep over na. Welke personage, zal er hard kunnen lopen, of goed kunnen klimmen? Leuk aan de minigames zijn de verschillende handelingen die je met de Joy-Con kan doen. Voor het spel begint, wordt duidelijk uitgelegd hoe je het spel moet spelen. Favoriet hier zijn Rugby, atletiek, klimmen en surfen. De minigames kan je niet allemaal met meerdere personen doen, maar er is meer dan genoeg variatie en spellen die wel met 2 of meer gedaan kunnen worden. Het is grappig om te zien hoe enthousiast en competitief de jongens zijn.

foto’s lodiblogt/ nintendo/ disclaimer

Meer reviews over games voor de Nintendo Switch:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. zegt:

  Dit blijft zo leuk!

 2. zegt:

  blijft leuk mario!! vond het vroeger heel leuk om te spelen

 3. Victor zegt:

  Mario, jeugdsentiment voor mij.

  Altijd tof die games

  1. Mario, dat speelde ik vroeger. Haha. Leuk dat het nog steeds zo hip is.

 4. Mijn oppasgezin heeft een Nintendo Switch dus dit zou wel een leuk kerstcadeau zijn. Ik ben gek op Mario trouwens!

 5. Felice Veenman zegt:

  ik ben een beetje onhandig met klim en ren en spring games…ik moet het meer hebben van het denkwerk 🙂 Ik zat altijd met verbazing te kijken hoe handig zoonlief in dit soort games was ( is natuurlijk maar inmiddels woont hij niet meer thuis, dus spelen we samen geen computer games meer)

 6. Ooooh dit voelt als jeugdsentiment en zou echt helemaal een spel voor mij zijn. Het leukste vind ik dat het gamen en bewegen combineerd.

 7. Jouvence zegt:

  Dit lijkt me een erg leuk spel om te spelen.

 8. zegt:

  Super leuk als je gamers in huis hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept