Games Gezin Tiener

Bouwen, spelen en ontdekken met Nintendo Labo

Afgelopen woensdag waren we bij Nintendo om tijdens een workshop Nintendo Labo te leren kennen. Sinds afgelopen vrijdag kan iedereen aan de slag met Nintendo Labo, een nieuwe lijn van interactieve bouw-, speel- en ontdek-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren. Samen met het Nintendo Switch*-systeem bieden de Nintendo Labo-pakketten de tools en technologie om leuke doe-het-zelf-creaties te maken, games met je creaties te spelen en te ontdekken hoe Nintendo Switch-technologie je ideeën tot leven wekt. ‘Een wereld ontdekking,’ volgens de jongens. Ik heb ze lang niet zo actief bezig gezien met bouwen spelen en ontdekken. Sinds afgelopen vrijdag zijn er drie Nintendo labo pakketten te koop. Vandaag deel ik onze ervaring met jullie.

Wat is de Nintendo Switch

Voor die geen die ook niet zo op de hoogte zijn van het hele Nintendo gebeuren. Wat is de Nintendo Switch nou eigenlijk? De Nintendo Switch is een gameconsole die thuis en onderweg gamen naadloos met elkaar probeert te verbinden. De console bestaat uit een centrale unit (een dock) met daarin een oplader voor een draagbaar scherm. Als het scherm in het dock zit, is het mogelijk om games zoals vanouds op de televisie te spelen.

Nintendo labo

Afgelopen woensdag waren wij op het hoofdkantoor van Nintendo in Nederland. Want de ontwikkeling gaat door. Ook bij Nintendo staan ze niet stil. Om de Switch nu nog meer te kunnen gebruiken is het Nintendo Labo tot stand gekomen. Met Nintendo Labo kun je met het hele gezin gezellig samen bouwen, spelen en ontdekken. Zo kan je een motor, huis, hengel, auto, piano of zelfs een robot bouwen. Hiermee kan je spelen, geheimen ontdekken, spelletjes spelen en meer.

Hoe werkt dit nu:

Laat kartonnen platen tot leven komen door er verschillende vormen mee te maken en combineer deze ‘Toy-Con’ met de Nintendo Switch.

 1. Bouw je Toy-Con stap voor stap volgens interactieve instructies op je Nintendo Switch.
 2. Combineer de Toy-Con met de Nintendo Switch en speel als nooit tevoren.
 3. Leer hoe je Toy-Con werkt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

nintendo labo nintendo bouwen spelen en ontdekken

De jongens mochten allebei de modelauto maken, ze volgde stap voor stap de instructies die aangegeven werden via de Nintendo Switch en dit was dusdanig duidelijk dat ze het zelfstandig konden doen. Vervolgens versierde ze de auto en toverden deze om tot olifant. Ze plaatsden  de Joy-Con aan beide zijkanten en door de Nintendo Switch konden ze de auto laten bewegen. Vervolgens konden ze ook de andere bouwpakketten uitproberen. Zij probeerde de hengel, het huis en de motor. In het filmpje onderaan dit artikel, van Nintendo, zie je heel duidelijk wat je met elk Toy-Con specifiek kan. Het huis en de motor, waren bij de jongens favoriet.

Drie pakketten bouwen spelen en ontdekken

Er zijn twee Nintendo Labo-pakketten verkrijgbaar: het Mixpakket en het Robotpakket. Beide pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je Toy-Con tot leven te wekken, inclusief de bouwmaterialen en de bijbehorende Nintendo Switch-software. Daarnaast bestaat er nog een derde pakket; Een speciale decoratieset met leuke sjablonen, stickers en gekleurde plakband kom je Toy-Con te versieren.

nintendo labo  nintendo labo  nintendo labo

Ook kan je met de Switch en het labo pakket nieuwe dingen uitvinden, zoals met je hengel, de modelauto besturen. Ben je nou geïnteresseerd dan zal je echt eens een kijkje moeten nemen op het Youtube kanaal. Hier zie je wat je er allemaal mee kunnen doen.

Het mixpakket kost € 69,99. Het robotpakket € 79,99 en het accessoire pakket € 11,99. Prijzige pakketten, zeker wanneer je nog geen Nintendo Switch hebt. Wel zit alle onderdelen om te bouwen, spelen en ontdekken in het pakket.

Wie weet ontdek je wel nieuwe manieren om te spelen!

Waarom zou je de nintendo switch kopen? Wat kan en doe je er mee? #spelen #gamen

Heb jij (of je kinderen) een  Switch en zou jij voor een pakket als dit gaan.?

Foto’s lodiblogt

26 thoughts on “Bouwen, spelen en ontdekken met Nintendo Labo”

 1. Dit had mijn zoon toen hij klein was geweldig gevonden: die was en is dol op wat ik noem : knutselen met de computer. Dat soort speelgoed is inderdaad duur: maar ze leren er ook heel veel van.

 2. Ik heb geen kleine kids meer. Dit was wel in de smaak gevallen. Ook bij mij als kind. Ik hield er van bijv oude radio’s (dat gebruikten we toen nog ) uit elkaar te halen en naderhand weer in elkaar te zetten.

 3. Ik ben een beetje een ‘nitwit’ hierin. Het zal wel aan mij liggen maar ik begrijp – zelfs na twee keer doorlezen – nog steeds niet helemaal wat ik hiermee zou kunnen 😉 Wat wel meespeelt is dat ik helemaal geen gamer ben (en ook nooit ben geweest moet ik eerlijk bekennen).

  1. ik snap wat je bedoelt, ik had ook het event en de You-tupe filmpjes nodig voor ik het snapte, maar dat komt ook omdat wij de Switch niet hebben. Het is echt een combi van het nintendo spel, die je nu als beeldscherm gebruikt en door delen van de Switch in de bouw werken te plaatsen werken ze samen.

 4. Ik had zelf een Nintendo vroeger haha, dat was mijn eerste dure aankoop van mijn zakgeld. Ik heb er veel plezier op beleefd. Zo grappig om te zien dat ze steeds nieuwe dingen bedenken.

 5. Superleuk om te zien hoe al die spelletjes door ontwikkelen ik had Zo vroeger een gameboy en ook een gameboy Color ik heb er aardig wat fijn uurtjes aan beleeft en dat kun je zeker weten ook wel met deze niet nitendo labo

 6. Ohh, wat gaaf dit! Ik wil zo graag een Nintendo Switch, maar ik wacht nog eventjes tot er wat meer games uitkomen. De Nintendo Labo ziet eruit als een mooie toevoeging!

 7. WIj zijn helemaal fan! Alle spaarpotten zijn al omgekeerd en een lijst met klusje gemaakt om de Nintendo Switch en Labo bij elkaar te kunnen sparen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.