Elkaar niet kwijt raken in de drukte van alle dag-tips

Elkaar niet kwijt raken in de drukte van alle dag-tips

Jullie hebben allebei een drukke baan, de kinderen vragen aandacht en dan wil je ook nog je sociale leven actief houden. Wat kan je doen om je partner niet kwijt te raken in de drukte van alle dag?

Elkaar kwijt raken

De eerste jaren met de kinderen waren voor mij persoonlijk tropenjaren. Tussen de jongens zit 22 maanden. Hier hebben we heel bewust voor gekozen en dan mag je natuurlijk blij zijn als dit lukt. Toen ik zwanger was van nummer twee vertelde velen mij, dat die tweede er zo even bij kwam. Met die instelling liep ik rond, tot ik besefte dat ik twee kinderen in de luiers gewoon super zwaar vond. Sliep er een, dan was de ander wakker. De trap op of af, moesten beide op de arm. Ook had ik er geen rekening mee gehouden dat de ziekte van de kinderen zoveel impact op ons leven zou hebben. Door deze ziekte van de jongens konden we nooit samen makkelijk weg en de zorg was zo zwaar dat we op een gegeven moment het gevoel hadden elkaar kwijt te raken

op reis gaan was de oplossing

Beide kwamen we moe van het werk. Rond die tijd waren de jongens ook van slag en we merkten dat we vaker tegen elkaar aan het mopperen waren. Dit was het moment dat we een radicale beslissing namen. We namen allebei ontslag. Het plan was een sabbatical van een jaar. En in dit jaar gingen we reizen. Zeven maanden reden we met ons vieren in een camper door Amerika en Canada. De zorg voor de jongens werd niet minder, maar we leerden dat we door rust en regelmaat, hier beter mee konden gaan. Ook merkten we dat we meer naar elkaar toe groeiden en dat was zo fijn, na een tijd dat we elkaar een beetje kwijt waren geraakt.

Terug thuis veranderde er veel

Toen we na die zeven maanden thuis kwamen veranderde er veel. Ik werd thuisblijfmoeder en nam de volledige zorg voor de jongens op me. Dit houdt in dat we nog steeds niet samen weg kunnen. Een avond op stap kan prima hoor en de jongens kunnen ook gerust een nacht bij opa en oma logeren, maar langer, dat gaat niet. Dat gevoel dat we elkaar kwijt raken is niet meer zo erg geweest als in de eerste jaren, toch moet je ervoor zorgen af en toe even samen te zijn.

Meer vrijheid nu ze ouder worden

Natuurlijk krijgen we steeds meer vrijheid. De jongens worden ouder. En kunnen zich prima alleen thuis vermaken. Daarom lopen we vaak ’s avonds even een rondje door het dorp. Niet alleen gezond, maar dan praten we ook samen met elkaar. En dat is toch wel een van die dingen, wil je elkaar niet kwijt raken. Blijf samen praten.

kwijt

Maar hoe zorg je ervoor dat je elkaar door de drukte niet kwijt raakt?

Maar wat kan je nu doen om je partner niet kwijt te raken in de drukte van alle dag en de zorg rondom de kinderen?

 • Zorg voor kwaliteitstijd. Samen op de bank zitten te zappen, is nog geen tijd samen. Ga uit eten, zorg dat je kan praten met elkaar.
 • Luister naar elkaar, hierdoor geef je elkaar aandacht en aandacht van elkaar zorgt voor een goed gevoel samen.
 • En blijf communiceren. Dat is zo belangrijk. De ander kan niet zien of voelen wat er aan de hand is. Praat hier over.
 • Plan het samen zijn in. Dat kan elke week een avond zijn, of elke maand een vaste oppas.
 • Geef elkaar de ruimte, juist in die zware eerste jaren is het ook fijn om af en toe even niet de partner en ouder van te zijn, maar met vrienden op stap te gaan.
 • Pak de opvoeding samen aan als een team. Zit op een lijn en steun elkaar ook als een van de twee het een keer moeilijk heeft.

Heb jij nog extra tips? En wat doe jij en je partner om elkaar niet kwijt te raken in de drukte van de dag?

foto’s lodiblogt/Gratis afbeelding van StockSnap via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

11 reacties

 1. zegt:

  Zo mooi om te lezen hoe jullie alles op alles hebben gezet om elkaar niet kwijt te raken. Mijn opa zegt altijd dat je geen afwasmachine moet kopen, want samen afwassen is goed voor je relatie. Bijpraatmomentje;).

  1. zegt:

   Dat zijn wijze woorden van je opa, Naomi. Hij heeft helemaal gelijk.

 2. zegt:

  Helemaal correct!

  Zo’n sabbatical jaar moet fantastisch zijn!

 3. zegt:

  helemaal super dat jullie dat zo doen 😀

 4. Anja zegt:

  Hele goede tips, al is het maar een rondje samen lopen: dat kan zoveel verschil maken inderdaad. Je hebt dan gewoon even tijd om bij te praten en te genieten.

 5. Wat heftig en tegelijk zo mooi om te zien dat je goede tips hebt om elkaar inderdaad niet kwijt te raken. Zo’n sabbatical lijkt me erg spannend en tegelijk ontspannend, erg gaaf!

 6. zegt:

  Wij hebben zelf geen kinderen, maar merken wel dat we af en toe door de drukte langs elkaar leven en om te voorkomen dat we dat als normaal gaan vinden, plannen we bewust elke maand even tijd om er samen op uit te trekken om zo in ieder geval met elkaar in gesprek te blijven.

 7. Wat mooi dat jullie alles op alles hebben gezet en om elkaar te blijven vinden. en wat een goede tips!

 8. zegt:

  Goed dat jullie bewust tijd voor elkaar nemen. Heel belangrijk. Wij spelen graag spellen samen of nemen elkaar mee uit eten.

 9. Mandy zegt:

  Aaah wat fijn dat het werkt voor jullie en dat jullie meer tijd vinden nu de kinderen groter zijn! Ik en mn vriend zien elkaar amper meer, als ik 2 week nachtdienst heb, zien we elkaar het weekend tussendoor meestal 1 keer, het is zo slopend.. hoop snel met hem te gaan samen wonen!

 10. zegt:

  Mooie blog en duidelijke tips. Wij wonen nu een aantal maanden samen en ik kom er nu pas echt achter hoe belangrijk communicatie is…. je krijgt zo snel onduidelijkheden en irritaties als je niet goed communiceert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept