Thuisblijfmoeder- dan heb je altijd vakantie

thuisblijfmoeder

Thuisblijfmoeder, dan heb je toch altijd vakantie? Oké als thuisblijfmoeder ben je de hele dag thuis. Maar vakantie,  net als ziek zijn, kan dat nooit. Als thuisblijfmoeder, altijd vakantie? Nee zeker niet. 

Uitkijken naar de vakantie

Wat keek ik vroeger, toen ik jong was, uit naar de vakanties. Ik kon school op een gegeven moment wel weg denken, want die vrije dagen lonkte. Ik was ook echt altijd toe aan de vakantie, was ook vaak een paar dagen ziek gedurende de eerste week. Puur even dat ik bij moest komen.

Thuisblijfmoeder

Ik ben nu al een aantal jaren thuisblijfmoeder. Iets wat ik van te voren nooit had kunnen bedenken en wat ook helemaal niet in mijn planning lag. Ik werkte als teamleider in het ziekenhuis en had het prima naar mijn zin. De jongens gingen naar gastouders toe en dit ging de eerste jaren goed. Echter toen hier veel in veranderde en de jongens door hun chronische ziekte steeds meer zorg nodig hadden, besloten we dat het anders moest.

Een sabbatical van een jaar

We namen beide een jaar een sabbatical en gingen zeven maanden reizen. Tijdens deze reis besefte we dat het voor de zorg voor de jongens veel beter zou zijn als ik na de reis thuis zou blijven. Hier is geen discussie over geweest, we zagen het beide in. Daar waar ik vroeger nog wel dacht, hoe komen moeders de dagen door? Heb ik hier nog geen dag last van gehad.

Deze rol past me prima

Nu wil ik ook absoluut geen discussie opwekken over thuisblijfmoeder zijn. Ik pas prima in deze rol en ben gelukkig met wat ik doe, maar ik weet ook dat dit voor vele andere niet zo zou zijn. Er zijn vrouwen die er niet aan zouden moeten denken om thuis te zijn, anderen zouden het graag willen maar kunnen het niet en weer anderen zouden zo graag willen werken, solliciteren zich suf, maar krijgen geen baan.

Druk met veel dingen

Het druk zijn is tegenwoordig heel anders dan toen ik werkte. Natuurlijk zoek ik dit zelf op. Ik denk hierbij aan het bloggen. Sinds twee en een half jaar bestaat deze blogsite. Hiervoor heb ik andere sites gehad, maar was ik minder actief hiermee. Sinds ik eind december mijn praktijk sloot ben ik full time aan het bloggen. Dit doe ik zelf. Dit hoef ik niet. Maar hier vul ik wel mijn dagen mee. Daarnaast help ik veel op school. Met lezen, rekenen, maar ook rijden naar uitstapjes. Behalve met schoolreisje, dan ga ik nooit mee. Hier lees je waarom dat zo is.

Altijd vakantie

Ik hoor het mezelf nog zeggen;’ maar ik heb altijd vakantie hoor’. Gelukkig maar dat dit niet zo is. Daar zou ik ook eer niet aan moeten denken. Elke dag uitslapen en geen horloge om hoeven doen, omdat de tijd er niet toe doet. Tijd doet er juist toe. Elke dag om twaalf uur en drie uur sta ik bij school. Wat dat aangaat is de vrijheid van een thuisblijfmoeder ook niet heel groot, ik spreek eigenlijk weinig af als de jongens op school zitten of het moet een ziekenhuis of tandarts bezoek zijn. Toch kan ik mijn tijd natuurlijk helemaal zelf indelen. Bij mooi weer kan ik buiten gaan werken. Ik zet mijn laptop op de tuintafel en ik zit onder mijn parasol te werken. Ik heb geen reistijd naar mijn werk toe en tussendoor doe ik het huishouden en zorg dat de boodschappen binnen zijn.

Ik ben toe aan vakantie

Daar waar de kinderen echt toe zijn aan vakantie, denk ik nu ook steeds vaker; “ik ben blij als het vakantie is.’ Nou hebben we natuurlijk in mei nog twee weken vakantie gehad, dus echt klagen mogen we niet. Toch heb  ik het gewoon super druk. Ik ben druk met het vooruitwerken van  blogs. Mijn zus en gezin komen over uit Amerika, vakantieplannen maken ( we zijn hier nooit zo vroeg mee), de laatste dingen voor school regelen. Dus ik zou zeggen, kom maar op met die vakantie!

Kan jij ook zo toe zijn aan vakantie?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

21 reacties

 1. Naomi zegt:

  Mooie blog en inkijk in het leven als thuiablijfmoeder

 2. zegt:

  Ik als thuisblijf mama is ook erg aan vakantie toe. Zeker de eerste twee weken voor de zomervakantie is een gekkenhuis. Zo veer geregel alleen voor school al. Mijn dagen zijn altijd gevuld met genoeg dingen te doen. Geen moment om me te vervelen. Vakantie is voor mij dan ook geen wekker zetten.

  1. zegt:

   Precies, dat is bij mijn ook zo.

 3. Ik heb eigenlijk nooit vakantie. Ik houd nogal van vaste ritmes en ga eigenlijk het hele jaar op dezelfde manier door.

  Als thuisblijfmoeder vind ik inderdaad zeker niet dat je altijd vakantie hebt. Eerder het tegenovergestelde ; )

 4. N.B. Lodi ik wilde je post delen op de Facebookpagina van Het Moederfront maar ik zie geen deel knoppen. Is dat bewust? Anders misschien een ideetje om ze toe te voegen?

  Ik vind het zo’n leuke post namelijk!

  1. zegt:

   Onder mijn post staan deelknoppen hoor Nicole. Leuk als je het delen wilt 🙂

   1. Ik zie ze helemaal niet Lodi. Hoe zou dat komen? Ik heb je post nu handmatig gedeeld.

    1. zegt:

     wat raar, ik zie ziehier boven mijn comments staan, onder het artikel.

     1. zegt:

      maar bedankt voor het delen 🙂

    2. Ik weet waar het aan lag. Ik heb op mijn computer een ding zitten tegen spam. Ik heb je blog nu ‘gewhitelist’ en nu zie ik de deelknoppen wel!

 5. zegt:

  Ik ben op dit moment ook thuis bij mijn zoontje (hetzij noodgedwongen), maar geniet er wel van! Mijn man heeft bijna vakantie en ik kijk er echt naar uit om samen tijd te hebben en leuke dingen te doen.

 6. zegt:

  Ik ben halftijds thuisblijfmama! 😉

  Eerlijk gezegd vond ik het relaxter om gewoon fulltime te gaan werken dan wat ik nu doe.

  Fulltime zet je je kinderen af bij de opvang, gaat de hele dag werken en haalt ze terug op bij de opvang. (Althans voor mij was dat zo!).
  Maar nu moet ik meer naar de klok kijken, rondrijden, ….

  Maar ik kies er bewust voor, want straks zijn ze groot!

 7. zegt:

  Ik denk dat je als thuisblijfmoeder eigenlijk nooit vakantie hebt. Want alles gaat altijd door. Als je buitenhuis werkt en dán een paar weken vakantie hebt of vrij bent dan ben je ook echt vrij. Het moeder zijn loopt als een rode draad door je leven.

 8. Absoluut, dan ben je toch wat minder afhankelijk van de tijd haha

 9. zegt:

  Je geeft een goed beeld van het echte leven van een thuisblijfmoeder, altijd vakantie is een fabeltje!

 10. Frederique zegt:

  Ik ben ook echt toe aan vakantie, in mei konden we niet weg dus ik ben echt aan het aftellen. Ik was eerst thuisblijfmoeder (wel met freelance baan) en het was inderdaad geen vakantie maar wat wel fijn is daaraan is dat je tijd flexibeler in kunt delen en dat je toch vaker fysiek aanwezig bent voor de kids. Ik werk nu ‘uit huis’ en merk dat ik die flexibiliteit hartstikke mis en tijd met mijn kids mis ik. Maar het is verder even ‘hard werken’ 🙂

 11. zegt:

  Yay…wij hebben er zin in op vakantie. Genieten maar en veel plezier

 12. zegt:

  Ik ben echt toe aan vakantie. Als thuisblijfmoeder heb ik echt niet het hele jaar door vakantie. Ik tel de dagen echt af en kan niet wachten.

 13. Alex zegt:

  Interessante blog, goed geschreven. Ik kan me voorstellen dat thuisblijfmoeder ook een job an sich is en dat vakantie op zn tijd best lekker is!

 14. Denk dat het niet altijd makkelijk is als thuisblijfmoeder. mensen onderschatten het soms!

 15. Laura zegt:

  Bij het lezen van de titel dacht ik gelijk al: nee. Ik vind dat mensen je daar zo snel op beoordelen, nergens voor nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept