dromen
Persoonlijk Reizen

Blijven jouw dromen bij dromen of streef jij ze na

Over een paar weken sta ik weer op Schiphol, om mijn zus en haar gezin op te halen. Als ik hier aan denk, word ik al weer blij. Natuurlijk omdat mijn zus naar Nederland komt, maar ook omdat Schiphol mij zo gelukkig maakt. Schiphol is voor mij een gevoel van vrijheid, dromen na jagen, en geluk.

Dromen na jagen

Dromen heb ik altijd gehad. Ik ben echt een dromer, kon vroeger op de fiets zitten en gewoon slagen voorbij fietsen. Puur omdat ik zat te dagdromen. Dromen is goed en natuurlijk kan je niet alle dromen verwezenlijken, dat zou te gek zijn. All kan je maar een paar procent de waarheid maken, dan ben je toch al hartstikke goed bezig.

Weg uit Nederland

Ik droomde over weg gaan, weg uit Nederland. Gewoon voor even. Niet eenpaar weken, maar langer. Ik wilde weg, na mijn studie. Maar wat ging ik doen. Ik wild naar Parijs, au-pair worden, maar mijn Frans was slecht. Ik wilde naar Amerika naar een Summercamp. Echter op het moment dat dit begon, zat ik vol in mijn examen. Toen zag ik een advertentie over werken en reizen door Australië. Een jaar lang backpacken. Dat zou het worden.

dromen

Keihard werken, maar ook heel veel lol, twintig jaar geleden in Australië

Het reizen was niet over

In 1997 ging ik voor een jaar naar Australië en wat een droom was dit. Werken en met het verdiende geld weer door reizen. In dat jaar reisde ik het hele land door. En in 1999 begon ik aan mijn eerste echte baan als verpleegkundige in het ziekenhuis. Toch bleef het reis virus aan me trekken, ik droomde van nog een reis. Plannen werden gemaakt. En in zoo1 vertrokken mijn zus en ik samen voor zes maanden naar Amerika. We kochten een auto, hadden een tent mee genomen en reisde het hele land door.

Dromen met het gezin

Natuurlijk heb je dromen niet alleen. Dromen kan je ook met vrienden, familie of je gezin hebben. Zo een droom hadden wij ook. Aangestoken door mijn verhalen over mijn reis, besloten we met onze kinderen van toen drie en een jaar oud, zeven maanden naar Amerika en Canada te gaan. Zeven maanden reizen in een camper. ’s Morgens niet weten waar je  in de avond zou zijn, gewoon gaan en genieten. Van elkaar en het land.

dromen

Een droom die ik met mijn zus en tien jaar later met  mijn gezin mocht verwezenlijken. Reizen door Amerika

Maar ik droom door

Schiphol geeft mij dat gevoel van een droom, van vrijheid. Ik heb er ooit aan gedacht om op schiphol te gaan werken als verpleegkundige maar besefte dat ik dit nooit zo kunnen. Ik zou elke keer weg willen, mijn koffers pakken en reizen. Maar ook nu droom ik nog. Aan het begin van dit jaar schreef ik al over de droom die ik had en daar stopt het natuurlijk niet bij, want blijven dromen is zo belangrijk.

Heb jij nog dromen die je graag uit zou zien komen?

Foto’s lodiblogt

43 thoughts on “Blijven jouw dromen bij dromen of streef jij ze na”

 1. Er zijn heel veel dromen. Een deel is moeilijk haalbaar, door ASS. Hierdoor moet alles van te voren bekend zijn, het liefst ook de accomodaties, etc. Zelf wil ik ooit ook een camper toer maken, maar of dat haalbaar is. Het is natuurlijk erg onvoorspelbaar. Wie weet, ooit.

  1. Ik hoopte je mee dat je dat kan doen, al kan je tegenwoordig ook wel heel veel plannen hoor, ook met de camper. Mocht je een vragen hebben, kan je altijd bij me terecht 🙂

 2. Ik krijg exact hetzelfde gevoel van bij iedere luchthaven. De grote droom is nu een trip door de USA te maken en alle biologische familie van de kinderen weer te zien en sommige voor het eerst te ontmoeten

 3. Wat lijkt het me zalig om zo te gaan reizen!! Gewoon een jaar weg uit de dagelijkse sleur!! Zo leuk!! Al lijkt het me niet meer haalbaar eens je al schoolgaande kinderen hebt.

 4. Soms blijven dromen, dromen. Less is more. Wij willen steeds meer, dus dromen zullen steeds groter worden, of duurder. Soms is het goed om te blijven kijken wat nodig is. Maar die reisjes, ik heb wel een aantal plekken waar ik heen wil.

 5. Altijd heerlijk om over na te denken. Ik droom heel vaak en de meeste dromen laat ik ook graag uitkomen. Behalve dan dat kasteeltje in Frankrijk, dat laat nog even op zich wachten

 6. Ik zou graag meer willen reizen, eigenlijk ben ik super tevreden met mijn leven hoe het er nu uitziet. Ik zou alleen graag wat minder gaan werken en meer tijd willen besteden aan mijn blog. gelukkig kan ik dit overal doen ter wereld, maar door de vasten baan ben je toch beperkt tot de vakanties. Ach ja, we dromen verder…

 7. Wauw! Wat een leuke reizen heb je gemaakt! Amerika zouden we graag later doen als de kinderen uit huis zijn! Voorlopig dromen we nog over dichte dingen, zoals de aankomende zomervakantie!

 8. Prachtige reizen heb je al gemaakt en mooie dromen heb je verwezenlijkt. Ik streef dromen ook wel na. Maar ik blijf ook een beetje realistisch. Je moet tenslotte nog wat te dromen ober hebben

 9. Wauw wat heb je een mooie reizen gemaakt. Ik ben überhaupt nog nooit heel ver geweest en zou graag mijn kinderen mee willen nemen naar onder andere Zuid Afrika als ze wat ouder zijn. De big 5 spotten met ons gezin, maar Australië staat ook zeker op mijn lijstje want daar heb ik veel familie wonen.

 10. Geweldige reizen heb je gemaakt! Zelf heb ik eigenlijk een paar dromen: op zakelijk gebied heel succesvol worden, persoonlijk dat de kinderen hun weg vinden in het leven en op het gebied van reizen het Noorderlicht eens mogen meemaken.

 11. Ik word ook altijd blij van Schiphol. Heb ook altijd hier en daar over de wereld gewerkt om maar langer te kunnen blijven. Nu kan het helaas niet zo lang ivm school en alles

 12. Zo’n luchthaven is een soort poort naar een andere wereld waar je door stapt.
  Vroeger wilde ik alle landen van de wereld bezoeken, maar die drang heb ik niet meer zo sterk.
  Met mijn man paar keer naar Amerika gereisd. Zelfs nog een keer toen onze tweeling 1 jaar was.
  Maar tegenwoordig hou ik het liever simpel. Nu vind ik de voorbereiding voor en familiedag soms al een bezoeking.

 13. Wat leuk! Ik ben zelf ook een jaar in Australië geweest en een paar keer ook terug. Toevallig ben ik nu op weg naar New York om de mensen bij wie ik toen woonde weer te zien voor haar 50e verjaardag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.