Blijven jouw dromen bij dromen of streef jij ze na

dromen

Over een paar weken sta ik weer op Schiphol, om mijn zus en haar gezin op te halen. Als ik hier aan denk, word ik al weer blij. Natuurlijk omdat mijn zus naar Nederland komt, maar ook omdat Schiphol mij zo gelukkig maakt. Schiphol is voor mij een gevoel van vrijheid, dromen na jagen, en geluk.

Dromen na jagen

Dromen heb ik altijd gehad. Ik ben echt een dromer, kon vroeger op de fiets zitten en gewoon slagen voorbij fietsen. Puur omdat ik zat te dagdromen. Dromen is goed en natuurlijk kan je niet alle dromen verwezenlijken, dat zou te gek zijn. All kan je maar een paar procent de waarheid maken, dan ben je toch al hartstikke goed bezig.

Weg uit Nederland

Ik droomde over weg gaan, weg uit Nederland. Gewoon voor even. Niet eenpaar weken, maar langer. Ik wilde weg, na mijn studie. Maar wat ging ik doen. Ik wild naar Parijs, au-pair worden, maar mijn Frans was slecht. Ik wilde naar Amerika naar een Summercamp. Echter op het moment dat dit begon, zat ik vol in mijn examen. Toen zag ik een advertentie over werken en reizen door Australië. Een jaar lang backpacken. Dat zou het worden.

dromen

Keihard werken, maar ook heel veel lol, twintig jaar geleden in Australië

Het reizen was niet over

In 1997 ging ik voor een jaar naar Australië en wat een droom was dit. Werken en met het verdiende geld weer door reizen. In dat jaar reisde ik het hele land door. En in 1999 begon ik aan mijn eerste echte baan als verpleegkundige in het ziekenhuis. Toch bleef het reis virus aan me trekken, ik droomde van nog een reis. Plannen werden gemaakt. En in zoo1 vertrokken mijn zus en ik samen voor zes maanden naar Amerika. We kochten een auto, hadden een tent mee genomen en reisde het hele land door.

Dromen met het gezin

Natuurlijk heb je dromen niet alleen. Dromen kan je ook met vrienden, familie of je gezin hebben. Zo een droom hadden wij ook. Aangestoken door mijn verhalen over mijn reis, besloten we met onze kinderen van toen drie en een jaar oud, zeven maanden naar Amerika en Canada te gaan. Zeven maanden reizen in een camper. ’s Morgens niet weten waar je  in de avond zou zijn, gewoon gaan en genieten. Van elkaar en het land.

dromen

Een droom die ik met mijn zus en tien jaar later met  mijn gezin mocht verwezenlijken. Reizen door Amerika

Maar ik droom door

Schiphol geeft mij dat gevoel van een droom, van vrijheid. Ik heb er ooit aan gedacht om op schiphol te gaan werken als verpleegkundige maar besefte dat ik dit nooit zo kunnen. Ik zou elke keer weg willen, mijn koffers pakken en reizen. Maar ook nu droom ik nog. Aan het begin van dit jaar schreef ik al over de droom die ik had en daar stopt het natuurlijk niet bij, want blijven dromen is zo belangrijk.

Foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

40 reacties

 1. Op dit moment niet zo concreet als de jouwe. Maar wat bijzonder dat je zo blij kunt worden van Schiphol!

 2. Krystle/Batboy zegt:

  Wat gaaf zeg dat je voor een jaar naar Australië ging! Ik doe het je niet na!

  1. zegt:

   het was echt de tijd van mijn leven, zo gaaf!

 3. Is je zus trouwens ook heel avontuurlijk en geëmigreerd Lodi?

  1. zegt:

   Klopt, zij is ook een jaar in Australië geweest ( deels met mij)en samen door Amerika gereisd en nu woont ze alweer 14 jaar in Amerika.

 4. Er zijn heel veel dromen. Een deel is moeilijk haalbaar, door ASS. Hierdoor moet alles van te voren bekend zijn, het liefst ook de accomodaties, etc. Zelf wil ik ooit ook een camper toer maken, maar of dat haalbaar is. Het is natuurlijk erg onvoorspelbaar. Wie weet, ooit.

  1. zegt:

   Ik hoopte je mee dat je dat kan doen, al kan je tegenwoordig ook wel heel veel plannen hoor, ook met de camper. Mocht je een vragen hebben, kan je altijd bij me terecht 🙂

 5. Ik krijg exact hetzelfde gevoel van bij iedere luchthaven. De grote droom is nu een trip door de USA te maken en alle biologische familie van de kinderen weer te zien en sommige voor het eerst te ontmoeten

  1. zegt:

   Wel he! dat gevoel van vrijheid. wat een mooie droom heb je en ik hoop dat jullie die ook daadwerkelijk kunnen verwezenlijken

 6. zegt:

  Wat lijkt het me zalig om zo te gaan reizen!! Gewoon een jaar weg uit de dagelijkse sleur!! Zo leuk!! Al lijkt het me niet meer haalbaar eens je al schoolgaande kinderen hebt.

  1. zegt:

   Klopt, daarom deden we het ook nog voordat ze naar school gingen.

 7. zegt:

  Soms blijven dromen, dromen. Less is more. Wij willen steeds meer, dus dromen zullen steeds groter worden, of duurder. Soms is het goed om te blijven kijken wat nodig is. Maar die reisjes, ik heb wel een aantal plekken waar ik heen wil.

  1. zegt:

   Dat is helemaal waar!

 8. zegt:

  Altijd heerlijk om over na te denken. Ik droom heel vaak en de meeste dromen laat ik ook graag uitkomen. Behalve dan dat kasteeltje in Frankrijk, dat laat nog even op zich wachten

  1. zegt:

   Wie weet gaat het er ook nog wel eens van komen.

 9. zegt:

  Wauw wat ontzettend gaaf zeg! Voor mij is dat nu een droom die denk ik ook nog wel even droom blijft.

  1. zegt:

   Dromen is goed en wie weet komen ze ooit uit.

 10. zegt:

  Wat gaaf! Ik droom ervan om ooit te verhuizen naar Spanje samen met manlief.

  1. zegt:

   Oh maar dat is een hele mooie droom.

 11. Sofie zegt:

  Wauw! Wat een leuke reizen heb je gemaakt! Amerika zouden we graag later doen als de kinderen uit huis zijn! Voorlopig dromen we nog over dichte dingen, zoals de aankomende zomervakantie!

  1. zegt:

   Mooie toekomst dromen, altijd goed om te hebben.

 12. ik beleef elke dag men droom leuke jobs en ik blog wat ik al lang wou doen! super dus 🙂

  1. zegt:

   Dat is zeker heel mooi!

 13. zegt:

  Droom om 50 kilo lichter, verhuizen naar Amerika, en rijk worden xD

  1. zegt:

   haha, prachtige dromen.

 14. Jeanine zegt:

  Wauw wat heb je een mooie reizen gemaakt. Ik ben überhaupt nog nooit heel ver geweest en zou graag mijn kinderen mee willen nemen naar onder andere Zuid Afrika als ze wat ouder zijn. De big 5 spotten met ons gezin, maar Australië staat ook zeker op mijn lijstje want daar heb ik veel familie wonen.

  1. zegt:

   Zuid Afrika daar wilt ik ook nog eens heen, lijkt me ook geweldig.

 15. zegt:

  Geweldige reizen heb je gemaakt! Zelf heb ik eigenlijk een paar dromen: op zakelijk gebied heel succesvol worden, persoonlijk dat de kinderen hun weg vinden in het leven en op het gebied van reizen het Noorderlicht eens mogen meemaken.

  1. zegt:

   Hele mooie dromen Merel! En het noorderlicht mogen zien. Dat is ook zeker een droom van mij.

 16. zegt:

  Ik word ook altijd blij van Schiphol. Heb ook altijd hier en daar over de wereld gewerkt om maar langer te kunnen blijven. Nu kan het helaas niet zo lang ivm school en alles

  1. zegt:

   O wat heerlijk klink dat zeg!

 17. Zo’n luchthaven is een soort poort naar een andere wereld waar je door stapt.
  Vroeger wilde ik alle landen van de wereld bezoeken, maar die drang heb ik niet meer zo sterk.
  Met mijn man paar keer naar Amerika gereisd. Zelfs nog een keer toen onze tweeling 1 jaar was.
  Maar tegenwoordig hou ik het liever simpel. Nu vind ik de voorbereiding voor en familiedag soms al een bezoeking.

  1. zegt:

   En dat snap ik ook wel weer heelmaal hoor, Met een gezin is het toch ook allemaal anders.

 18. zegt:

  Super gaaf, mooie vooruitzichten.

 19. zegt:

  Absoluut, dat vind ik ook hoor!

 20. zegt:

  Dromen is goed en dat is het fijne van bloggen he. het kan altijd en overal.

 21. Wat een mooi verhaal om te lezen en heel erg herkenbaar. Ik herken mezelf in het verhaal wat je hier schrijft.

 22. zegt:

  Heel herkenbaar, Schiphol heeft mij altijd een heerlijk en vrij gevoel 🙂

 23. zegt:

  Wat leuk! Ik ben zelf ook een jaar in Australië geweest en een paar keer ook terug. Toevallig ben ik nu op weg naar New York om de mensen bij wie ik toen woonde weer te zien voor haar 50e verjaardag

 24. Wat tof zeg!! Ik heb nog zoveel dromen! Maar hoop er toch zeker wat waar te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept