Kleren maken de man: over goed passende overhemden

overhemd

In de tijd dat ik mijn man ontmoette, droeg hij nog heel vaak een pak. Niet tijdens onze eerste ontmoeting, want dat was in de klimhal. Maar voor zijn werk liep hij in die tijd nog vaak in een pak. Eerlijk is eerlijk, Ik hou daar wel van. Tegenwoordig draagt hij nog maar weinig pakken, aangezien ze op zijn werk casual gekleed gaan. Wel draagt hij nog steeds overhemden. Niet alleen omdat dit gekleed staat voor op het werk, maar ook omdat hij dit prettig vindt dragen. Normaliter kopen we overhemden in de winkel, maar deze keer koos ik er een online. Best lastig omdat je niet kan passen. Maar met een duidelijk maten tabel en handleiding hierover, ging dit prima. Kleren maken de man.

Uniformen

Sommige vrouwen vallen op mannen in uniform, dat heb ik dan weer niet. Waarschijnlijk omdat ik zelf jaren in uniform liep en dit toch niet altijd flatteus was. Helemaal niet in de tijd dat ik in de zorg nog van die witte jurken droeg. Geen uniformen dus, maar een man in een mooi pak, jawel hoor. Daar hou ik wel van.

Kleren die in de kast

Alhoewel de man nog steeds in de zelfde branch werkzaam is, gaat hij tegenwoordig casual gekleed. De pakken hangen in de kast en komen er alleen uit voor speciale gelegenheden. Overhemden worden nog wel veel gedragen. Sportief met een spijkerbroek of netjes met een mooie broek. Pas geleden hadden de jongens een oud overhemd nodig voor een project op school. Ik vroeg de man er een uit te kiezen die weg mocht. Dit ging nog al moeizaam. Hij had moeite met afscheid nemen van een shirt. Terwijl ik een heel boel kleren in de kast zag hangen die echt niet meer konden. Toen ik er een paar omhoog hield, zag hij het zelf ook. De overhemden van nu zijn zo veel mooier van pasvorm dan die van een paar jaar geleden. Toen ik hem ontmoette, waren de overhemden nog veel wijder en groter, dat was de mode. tegenwoordig zijn dekoverhemden veel mooier qua model, passend en prima over een broek te dragen.

Goed passende overhemden

Ik vind een passend model overhemd de man goed staan. Op overhemden.com zocht ik een overhemd voor hem. Er zijn zoveel variaties in overhemden, waardoor ik het best lastig vond wat nou mooi is. Ook de juiste maat vinden is moeilijk, wanneer je online een overhemd koopt. Echter op de site van overhemden.com vond ik duidelijk informatie met een maattabel en waar en hoe je moet meten, voor de juiste maat overhemd. De keuze viel op een tailored fit model van het merk Ledub, een onbekend merk voor mij, maar een heel mooi shirt.

kleren

Overhemden maken de man

Terwijl de man het overhemd uitpakte was zijn eerste reactie: mooi stof, stevig, warm en goede kwaliteit. De pasvorm van het shirt is erg mooi en past goed. Door het tailored fit model, is het goed aansluitend aan zijn figuur. Dit vind ik zelf erg mooi staan. Het online een overhemd uitzoeken ging dus prima.

Dit overhemd kost € 69.90. Op de site vind je vele modellen en vele (bekende) merken. Misschien nog een leuke tip voor vaderdag voor je partner of vader.

Koop jij wel eens kleding online en vind je het dan lastig met de maten?

Dit artikel vind je misschien ook leuk om te lezen: Nooit meer een miskoop kopen.

Foto’s lodiblogt

Voor dit artikel mocht ik een product ontvangen om te reviewen/ Disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

28 reacties

 1. zegt:

  Mannen in uniformen, daar word ik nog steeds wild van. Maar mijn vriend in een blouse en pak maak je mij oom super blij

  1. zegt:

   haha ja wel he!

 2. Ik vind het heel mooi alleen moet het dan ook nog in de broek vind ik voor een echt nette look.

  Mijn man draagt helaas houthakkersoverhemden van de Lidl en de Kik…. : (

  1. zegt:

   Deze overhemden vind ik ook mooi over een boek. Maar als hijsetje gaat, gaat t hemd in de broek.

 3. hier ook een man in overhemd. Staat sexy vind ik

  1. zegt:

   ja toch 🙂

 4. zegt:

  Mijn man moet altijd in pak voor zijn werk. Ik hou ervan! In het weekend draagt hij gewoon kleding wat momenteel hip is.

  1. zegt:

   Mooi, ik hou er ook van.

 5. Anja zegt:

  Staat hem super goed. Mijn man draagt het liefst poloshirts, een soort compromis op een overhemd 😉

  1. zegt:

   klopt, staat netter dan een t-shirt en net minder gekleed dan een overhemd.

 6. zegt:

  Mijn vriend draagt heel af en toe een pak. Ik vind een overhemd of pak mooi voor speciale gelegenheden, maar ik zie hem het liefst in een mooi t-shirt. Lekker casual!

  1. zegt:

   Ik snap het helemaal hoor, een leuk shirt is gewoon ook hartstikke leuk.

 7. zegt:

  Altijd fijn als iets meteen goed te bestellen is online!

  1. zegt:

   precies, dat vond ik ook. Ik vind het terug moeten sturen een crime.

 8. Ik houd ervan als mijn vriend een overhemd draagt. Het staat zo ontzettend mooi vind ik. Ik bestel trouwens veel online, zo niet alles 😉

  1. zegt:

   oh echt, ja ik nog echt heel weinig dat ik online koop.

 9. zegt:

  Ja mannen in overhemden daar wordt ik wel blij van. Als ik kleding online koop dan koop ik soms gewoon meerdere maten en stuur ik wat niet goed is gewoon weer terug!

  1. zegt:

   dat is natuurlijk ook net zo makkelijk.

 10. Wauw het staat hem goed! Ik koop alleen hemdjes online verder niets van kleding haha

  1. zegt:

   haha ja dat is iets wat vaak wel goed past.

 11. zegt:

  staat hem goed! Ik vind overhemden bij een man altijd een dikke plus!

  1. zegt:

   precies 🙂

 12. zegt:

  precies dat vind ik ook, daarom as ik met deze erg blij.

 13. Kleren maken de man….;) Leuk en interessant artikel, totaal niet herkenbaar dat je man moeilijk afstand kan doen van (oude) kleren… 😉

 14. Jaa, mannen in pak of uniform hebben wel wat hoor. Ik houd er ook van! Mijn vriend zie ik alleen in pak als we naar een bruiloft gaan, redelijk zeldzaam dus.

 15. zegt:

  Het staat echt goed! Een hele mooie overhemd. Love it

 16. zegt:

  Erg mooi overhemd en het staat hem erg goed. Ik koop liever geen kleding online, omdat ik nooit precies weet hoe iets uitvalt en welke maat ik dan nodig heb.

 17. zegt:

  Voor mijzelf en Evi koop ik weleens online. Voor de man eigenlijk nooit omdat hij nogal kieskeurig is qua pasvorm. Ik hou wel enorm van mannen in overhemd en in pak….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept