Nooit meer een miskoop bij online kleding kopen

miskopen online

Online kleding kopen en miskopen. Zelf ben ik altijd een beetje huiverig om online kleding te kopen, dus ik was wel benieuwd hoe ik in de toekomst een miskoop kan voorkomen. Maar echt nooit meer een miskoop kopen? Zeg nooit nooit.

Kleding online kopen

Ik koop nog steeds graag mijn kleding in stenen winkels. Juist omdat ik dan even kan passen. Vaak zie ik kleding op een paspop en vind dit fantastisch staan. Pas ik de kleding dan zelf, dan kan dit echt totaal niet mooi staan. Door het passen voorkom ik een miskoop. Dit kan natuurlijk online ook gebeuren. Koop jij online kleding, dan kijk je toch ook met een een oog van, ‘dat is mooi.’ Maar of het staat? Dat weet je pas wanneer je het aantrekt.

De mogelijkheid tot retour sturen

De laatste tijd kijk ook ik steeds vaker online naar kleding. Want hoe makkelijk is het, om vanuit je luie stoel kleding te kopen. En als ik dan een foto zie van een leuke jurk, dan wil dit mijn zin tot kopen best aanwakkeren. Toch vind ik dit lastig; want welke maat moet ik nemen en zal het passen? Soms staat er bij het model, hoe lang ze is en welke maat ze draagt, maar hoe staat het bij mij? Natuurlijk kan je kleding weer retour sturen, maar eerlijk is eerlijk, als ik iets nieuw koop, wil ik dit het liefste ook meteen aan.

De juiste maten weten

Ook de man is nog niet geheel van het online kleding kopen, maar wat ik wel van hem heb geleerd, is dat je eenmalig de maten eens goed op moet meten. Heb je dit gedaan dan scheelt dit een hoop miskopen. Twee jaar geleden leerde ik de online site hemdvoorhem kennen en bestelde een overhemd voor de man. Omdat ik het ontzettend lastig vond, welke maat ik moest kiezen, volgde ik hier een stappenplan van ‘het meten van de juiste maat.’

Meten is weten

Na de maten te hebben gemeten en deze te hebben genoteerd, bestelde ik toen een overhemd. Deze stond hem erg goed en paste ook heel mooi. Hij was zeer tevreden over het draagcomfort en ik over het feit dat de overhemden strijkvrij zijn. Nu hoeft de man geen pak aan naar het werk, maar een nette overhemd is wel gewenst. Omdat de eerste hemd die hij kocht zo goed beviel, gaf hij aan dat ik er nog wel een mocht bestellen. Hij koos voor een zwart/grijs overhemd van Olymps. Omdat ik de eerste keer de maten goed gemeten had, hoefde ik dit nu niet meer te doen en kon dit shirt zo bestellen. Ook deze staat weer prima, het model is modern fit en dat past hem goed. Het overhemd heeft een prima draagcomfort en zit qua stof erg fijn; aldus de man.

kleding

Tips om online kleding te kopen:

Zelf heb ik een keer mijn maten op laten meten bij een lingerie winkel. Hier heb ik ook al tijden plezier van, want koop ik nieuw, dan past de bh meteen en koop hierbij nooit meer miskopen. Tips voor het online kopen:

 • Kijk goed naar de adviezen die de sites aangeven over kleding maten. Soms staat er in centimeter bij hoe lang de model is die de jurk of broek draagt.
 • Meet een keer goed al je maten en noteer ze, deze kan je de volgende keer zo weer gebruiken.
 • Is je maat er niet, vaak kan je aangeven dat je een seintje wilt krijgen als jou maat er wel weer is.
 • Meet je lichaam op met behulp van een meetlint of laat dit doen. Doe dit zonder kleding aan. Voor de borst bereken je het breedste gedeelte. Je taille meten doe je door het smalte gedeelte van je bovenlichaam. De heupomvang is juist de breedste gedeelte van de heupen, ongeveer 20 centimeter onder de taille. Je been lengte meet je door je binnenbeenlengte te meten vanaf je kruis tot de vloer.
 • Volg de maattabel op de site.
 • Webwinkels hebben best vaak korting, denk aan de zomerperiode toen kreeg ik ergens 12,50 korting met de code holiday, let hier op want het kan heel wat schelen.
 • Ook kreeg ik laats 10% korting toen ik me had aangemeld bij een nieuwsbrief. Toch mooi meegenomen.
online kleding kopen miskoop

Happy Socks bij Hemdvoorhem

Wist je trouwens dat ze ook super leuke Happy Socks bij Hemdvoorhem hebben. Niet alleen staan ze super leuk, ze dragen ook heel erg fijn. De stof van de sokken is erg zacht. De sokken komen in een super mooie cadeau verpakking, dus ook heel leuk om cadeau te geven.

kleding

Bestel jij veel online?

foto lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

21 reacties

 1. Tania zegt:

  Ik zie altijd leuke kleding online staan maar durf niet echt online te shoppen omdat het toch vaak niet past. Heb een grote maat waardoor het nog moeilijker is vind ik.

 2. zegt:

  Online kleding kopen heb ik pas heel recent echt ‘ontdekt’ en ik wil niet meer anders. Enige probleem: Ik ben nogal een jojo, dus ik heb nooit een idee welke maat ik moet. Ik bestel dus alles in drie maten en stuur er twee terug. Ja, niet zo milieuvriendelijk, maar wel lekker weinig prikkels voor deze shophater:).

  1. zegt:

   ik snap je helemaal hoor en een prima oplossing zo.

 3. Ik ben zelf ook echt van shoppen in de stenen winkels. Die hebben het al zo lastig met al dat online geshop van tegenwoordig.

  Tot nu toe nog nooit een miskoop gedaan qua kleding.
  Wel hele handige tips waar best veel mensen wat aan zullen hebben!

 4. zegt:

  Ik hou van online shoppen! Bestel vaak m’n kleding in webshops, vind het ideaal!

 5. zegt:

  Het meten van maten heeft alleen zin als je standaard bij dezelfde fabrikant koopt. Een maat bij fabrikant a hoeft zeker niet hetzelfde te zijn bij fabrikant b.

  1. zegt:

   Precies, daarom staat dit er ook, webshops kunnen hun eigen maten hebben, maar meet je ze eenmaal goed, dan kan je deze maten elke keer gebruiken en zien welke maat je moet hebben.

 6. zegt:

  voor mijn man en meiden bestel ik wel veel online maar voor mijzelf niet omdat het voor mijn lichaam een drama is om kleding te kopen

 7. Handige tips, ik ben dol op happy socks, ik draag vaak die van mijn vriend 😛

  1. zegt:

   ze zitten ook heerlijk, dus ik snap je helemaal.

 8. Eigenlijk pas ik alles om teleurstellingen te voorkomen. Beetje ouderwets dus

 9. Gelukkig wijken mijn maten niet vaak af, als ik iets online koop. Maar het liefst koop ik ook in een fysieke winkel waar je alles kan passen.

 10. zegt:

  Wij kopen niet heel veel online. Mijn man is van de shirts met bijdehante teksten. Die koopt hij vaak wel online, want die zijn niet makkelijk te vinden in de stenen winkels.

 11. ingrid zegt:

  ik ben een echte online shopper. lekker thusi passen en de rest weer retour

 12. zegt:

  Qua kleding koop ik liefst in het winkel maar bij hemdvoorhem.nl staat duidelijk maten bij dan durf ik het wel aan

 13. Mieke | mieksmind zegt:

  Ik moet zeggen dat ik steeds meer online shop. Mijn nieuwste shoes heb ik net online gekocht en staan in mijn Instastories hihi zo happy mee! Happy socks zijn ook zeker leuk

 14. zegt:

  Oke, super gekke comment… maar volgens mij ken ik de man op de foto! Is dat jouw man?

  1. zegt:

   Klopt 🙂 dat is mijn man!

 15. ik vind het altijd lastig met de maten. bij de een valt het klein, bij de ander groter. Maar meestal gaat het wel goed 😉

 16. Ik shop zowel online als in fysieke winkels, niks boven een echte shoppingday! Handige tips!

 17. zegt:

  Ik had laatst ook een overhemd bij Hemd voor Hem gekocht, en ik (en mijn vriend natuurlijk) was erg tevreden over de kwaliteit. Ik koop overigens ook veel online, en ik moet geregeld wat terugsturen, maar dat gaat tegenwoordig zo gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept