Waar vind je een goed passende bh?

hunkemöller bh goed passende bh

Waar vind je een goed passende bh? En hoevaak koop jij nieuwe bh’s? Je lichaam veranderd, maar laat jij je maten wel eens opmeten? Je kan dit online doen of je gaat langs bij Hunkemöller en koop dan ook meteen iets nieuws!

De puberteit

In de puberteit veranderd je lichaam. Zelf was ik een laatbloeier en begon denk ik pas vanaf mijn veertiende een bh te dragen. De eerste was een gekregen bh van ons oudere nichtje. En ik weet nog dat ik later samen met mijn moeder naar de winkel gingen om nieuw lingerie te kopen. Eerlijk is eerlijk, ik weet niet meer of ik mijn maat toen op heb laten meten of dat ik gewoon maar wat paste. Wel weet ik nog, dat ik het in het begin maar niks vond, zo een bh.

Na een zwangerschap veranderd je lichaam

Na mijn tweede zwangerschap en het geven van borstvoeding, wist ik echt niet meer wat mijn maat was. Ik besloot gewoon een keer naar een lingeriewinkel te gaan en vroeg hier of ze mijn maat op wilde nemen.  Dit  werd gedaan en de jaren hierna wist ik precies wat ik droeg. Tot ik een jaar geleden stopte met sporten. Dit komt door knieklachten en hoewel ik zeker op mijn voeding let, ben ik gewoon dikker geworden. Reken daarbij dat ik de veertig ben gepasseerd en mijn lichaam aan het veranderen is. Ik merk dit niet alleen aan mijn kleding die strakker zit, maar juist ook aan mijn bh’s die niet goed meer zitten. Vooral qua omvang merk ik dat ze te klein zijn en dus besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe bh.

Oplaten meten bij een winkel

Tegenwoordig is het makkelijk, je hoeft helemaal niet meer naar de winkel om lingerie te kopen. Er is meer dan genoeg keus online. Maar hoe weet je dan welke maat je moet hebben? Je kan net als ik naar de winkel gaan. In dit geval ging ik naar de Hunkermöller. Maar van deze winkel hebben ze ook online staan hoe je de perfecte pasvorm kan opmeten en zo je eigen maat weet.  Omdat ik een Hunkemöller in de buurt heb, besloot ik naar de winkel te gaan. Van te voren had ik de uitgebreide collectie al even online bekeken en zag daar pareltjes tussen zitten.

De juiste maat weten

In de winkel vroeg ik of ze mijn maat op wilde nemen, dit was geen probleem en na het meten keken we samen rond naar mijn wensen. Wat ideaal was, was de bel in het kleedhokje. Mocht je even hulp nodig hebben, een maat die toch niet goed past, of een andere kleur. Dan hoef je je niet helemaal weer aan te kleden om terug de winkel in te gaan. Maar daar helpen ze je even mee.

hunkemöller bh goed passende bh

Ik ging voor een niet-voorgevormde beugel bh. Wit, met een ondoorzichtige stof en aan de bovenzijde van de cups semi-transparant kant. De cups zijn versierd met een bloemenpatroon. Met daarbij een een hoge slip. Het broekje is ideaal. Voor het eerst dat ik zo een hoge slip heb, maar deze zit prima. Het setje ziet er mooi uit en het draagcomfort is prima.

hunkermöller bh goed passende bh
hunkermöller bh goed passende bh

Een goed passende bh bij Hunkemöller

Voor iedereen is er een goed passende bh te vinden. Zo heeft Hunkemöller 4 verschillende pasvormen; The Beautiful Balcony, The Delicious Demi, The Fabulous Full Cup en The Perfect Plunge.

Meet jij je maten wel eens op?

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. Nee, ik ga er vanuit dat ik 75B heb en dat moet maar goed zijn.

 2. naomi zegt:

  goeie blog mijn borsten zijn ook veranderd na puperteit en zwangerschappen

 3. zegt:

  Hier nog nooit gemeten. Ik weet welke maat ik heb en pas hen altijd. Als hij goed zit, ben ik blij! Misschien toch ook wel een goed idee om het een keer op te meten.

 4. Anja zegt:

  Misschien moet ik dat toch een keer laten doen inderdaad, maar ja, nu weer wat afgevallen en als het straks weer bijkomt, dan veranderen mijn borsten ook weer 🙂

 5. zegt:

  Vaak kijk ik welke het beste passen. Dus in principe meet je dan ook

 6. Ik kijk vaak wat het beste past en anders vraag ik advies aan de verkoper.
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 7. vroeger was de HEMA mijn hofleverancier..na d eovergang zijn mijn maten veel drastischer gewijigd. En..ben ik een leuk lingerie-setje ook meer gaan waarderen

  1. Dat heb ik ook, ik heb ze ook nog van de Hema, maar merk toch prijs verschil met andere merken ( en dat is ook logisch) in bijvoorbeeld de bandjes.

 8. zegt:

  Oeps. Ik kijk altijd in mijn oude bh naar de maat en ga dan naar de HEMA en koop dan dezelfde maat.

  1. En als dat goed zit, gewoon blijven doen natuurlijk 🙂

 9. Nu je het zegt dat zal ik ook eens laten doen

 10. Ik moet dat mss maar eens een keer doen….

 11. dank je! even laten meten scheelt zeker een hoop ellende en teleurstellingen.

 12. Ik heb ook zo mijn favoriete model, dat klopt.

 13. zegt:

  Ik ben 1x bij een Hunkemoller geweest om mijn maat op te meten en toen was het echt heel anders dan ik altijd gedacht had. Haha. Maar ik koop mijn bh’s nu gewoon bij de Hema, ik wil gene geld uitgeven aan lingerie 😛

 14. Mieke | mieksmind zegt:

  Ik weet inmiddels mijn maat maar als de bh niet helemaal goed zit dan vraag ik altijd even om advies.

 15. zegt:

  Zou ik ook echt moeten gaan doen! Goeie reminder 🙂

 16. zegt:

  Ik laat t nooit opmeten. Pas wel soms verschillende maten om te kijken welke t mooiste zit

 17. zegt:

  Als ik nieuwe bh koop laat ik altijd iemand van de winkel mee kijken zodat ik een juiste bh heb bij mijn lichaam dit bevalt tot nu toe altijd

 18. Ik ga ook altijd naar Hunkemoller en laat altijd iemand even meekijken, zij hebben er verstand van 🙂

 19. Ik weet wel dat heel veel vrouwen in Nederland met de verkeerde maat lopen. Dat lees ik regelmatig in tijdschriften. Dus professioneel laten me ten is dan wel een goed idee.

 20. zegt:

  Voordat ik zwanger was, wist ik de maat van mijn BH maar nu weet ik niet meer welke maat moet ik nu hebben. Ik gebruik ook niet meer BH, gewoon zachte BH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept