Leeuwarden culturele hoofdstad europa
Uitjes in Nederland

Leeuwarden- Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Leeuwarden  is ‘de Culturele Hoofdstad van Europa 2018’. Hier kan je genieten van de vriendelijkheid en gastvrijheid van deze stad en meteen de prachtige musea bezoeken, een drankje drinken op een terrassen en winkelen. 

Een paar dagen naar Friesland

Veel te weinig kom ik in Friesland maar in de zomervakantie waren de jongens uitgenodigd om te komen zeilen op de Friese meren. Samen verbleven we in een trekkershut in het Friese Sint Nicolaasga en terwijl de jongens de eerste beginselen van het zeilen leerden, ging ik op stap in eigen land.

Een dagje naar Leeuwarden

Leeuwarden is een stad in het noorden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Friesland, Leeuwarden is culterele hoofdstad van Europa (2018). Het is een van de oudste steden van Noord-Nederland en telt daarom een enorme geschiedenis.( bron ) Als je net als ik de stad niet ken, loop dan eerst even naar de VVV. Hier vind je meteen de bekende Mistfontijn LOVE’. Ontworpen door Jaume Plensa. De mistfontein bestaat uit twee grote hoofden, een van een meisje en een van een jongetje. De beelden zijn gemaakt in Barcelona. Deze prachtige fontein is een van de elf fonteinen die in alle elf Friese steden staan. Dit alles in het kader van Culturele Hoofdstad 2018.

Alle bezienswaardigheden

Naast de VVV, was er ook een speciaal ingerichte informatiepunt over alle bezienswaardigheden in Leeuwarden en Friesland. Voor mij geen museum’s of kunst deze keer, maar die hoop ik zeker nog eens te bezoeken. Ik genoot. Van de prachtige winkelstraten, schattige straatjes en kleurrijke bruggen vol bloemen. De mensen waren zo open en vriendelijk. En terwijl er veel toeristen waren, merkte ik hier eigenlijk weinig van. Ik heb genoten van Leeuwarden en zijn gastvrijheid en waneer je nog niet in Leeuwarden bent geweest dan is nu echt het moment om heen te gaan.

Leeuwarden culturele hoofdstad europa

Leeuwarden culturele hoofdstad europa

Leeuwarden culturele hoofdstad europa

Mocht je plannen hebben om naar Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa te bezoeken, hier vind je alle informatie

Altijd online zijn

Als blogger wil ik altijd online zijn. Ik kan niet altijd en overal mijn telefoon opladen. Vlak voor ik naar Leeuwarden vertrok ontving ik een powerbank van Joinz. Ideaal want ik wilde constant online zijn. Ik wilde mijn foto’s meteen plaatsen en hield veel contact met mijn man, aangezien ik alleen op stap was. Het voordeel van deze powerbank is, dat hij de drie verschillende aansluiting in een bundel heeft. Ik hoefde geen losse snoeren mee te nemen voor verschillende apparaten. Met deze powerbank kan je twee keer je smartphone opladen. De Curve Powerbank heeft een speciale schudfunctie. Deze schudfunctie zorgt ervoor dat je kan zien hoeveel batterij je powerbank nog heeft! (€ 15,95) Naast deze powerbank vind je nog zo veel meer leuke en nuttige gadgets waar je een logo, tekst of website op kan laten zetten.

powerbank

Ben jij wel eens in Leeuwarden geweest?

foto’s lodiblogt
Dit artikel bevat een review/ Disclaimer

24 thoughts on “Leeuwarden- Culturele Hoofdstad van Europa 2018”

  1. Vroeger ging ik veel met mijn oma & opa (inmiddels allebei overleden) naar de camping in Friesland, ik heb er fijne herinneringen aan.. wil er nog wel is een keertje terug!

    1. En dat is wel een stuk gezelliger, want ik vond het wel raar hoor, om daar alleen rond te lopen. Ik belde steeds om te zeggen hoe ene at, maar eigenlijk moet je dit samen doen 🙂

  2. Ik ben nog nooit in Leeuwarden geweest! Maar lijkt me zeker leuk om eens te bezoeken. Het enige dat me een beetje tegenhoudt is de lange treinreis vanuit Amsterdam, anders was ik er zeker weten al eens geweest haha.

      1. Denk dat het wel goed zit, deze motor route staat op plek 1 en is zeer populair onder de motor rijders!! Succes groet Johannes.

  3. Oh wow, de grachten foto lijkt zelfs op Amsterdam, maar dan zoveel rustiger. Lijkt mij een enorm leuke stad om eens te bezoeken. Maar eerlijk gezegd kom ik veel te weinig in het noorden van het land! (lees nooit, oops!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.