Leeuwarden culturele hoofdstad europa
Uitjes in Nederland Vrije tijd

Dagje uit: Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Friesland. Hier liggen mijn roots, al is dit wel van heel lang geleden. Toch kom ik hier eigenlijk nooit. Toen ik pas geleden een paar dagen in Friesland was, besloot ik Leeuwarden te bezoeken. Leeuwarden ‘de Culturele Hoofdstad van Europa 2018’. Ik heb genoten van de vriendelijkheid en gastvrijheid van deze stad en dus raad ik een ieder aan om deze stad te bezoeken.

Stamboom

Een oom van mij heeft de hele stamboom van mijn vaders kant doorgenomen en ik weet een klein beetje hoe en wat. In ieder geval verhuisde mijn overgroot opa ooit van Friesland naar West-Friesland. Ik kom zelf nooit in Friesland. Ja, een keer tijdens een zeilkamp in het Friese Heeg. Dit was tijdens een introductieweek die door de vele regen letterijk in het water viel. Verder kom ik hier nooit, ik rijd er enkel doorheen op weg naar Groningen. Tijd om daar eens verandering in te brengen.

Zomervakantie

In de zomervakantie waren de jongens uitgenodigd om te komen zeilen op de Friese meren. Samen verbleven we in een trekkershut in het Friese Sint Nicolaasga en terwijl de jongens de eerste beginselen van het zeilen leerden, ging ik op stap in eigen land.

Leeuwarden

Leeuwarden is een stad in het noorden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Friesland, Leeuwarden is culterele hoofdstad van Europa (2018). Het is een van de oudste steden van Noord-Nederland en telt daarom een enorme geschiedenis.( bron ) Omdat ik de stad helemaal niet kende, liep ik eerst naar de VVV en zag daar meteen de bekende Mistfontijn LOVE’. Ontworpen door Jaume Plensa. De mistfontein bestaat uit twee grote hoofden, een van een meisje en een van een jongetje. De beelden zijn gemaakt in Barcelona. Deze prachtige fontein is een van de elf fonteinen die in alle elf Friese steden staan. Dit alles in het kader van Culturele Hoofdstad 2018.

Naast de VVV, was er ook een speciaal ingerichte informatiepunt over alle bezienswaardigheden in Leeuwarden en Friesland . Ik besloot gewoon op de bonnefooi te lopen en wel te zien waar ik uit kwam. Voor mij geen museum’s of kunst deze keer, maar die hoop ik zeker nog eens te bezoeken. Ik genoot. Van de prachtige winkelstraten, schattige straatjes en kleurrijke bruggen vol bloemen. De mensen waren zo open en vriendelijk. En terwijl er veel toeristen waren, merkte ik hier eigenlijk weinig van. Ik heb genoten van Leeuwarden en zijn gastvrijheid en waneer je nog niet in Leeuwarden bent geweest dan is nu echt het moment om heen te gaan.

Leeuwarden culturele hoofdstad europa

Leeuwarden culturele hoofdstad europa

Leeuwarden culturele hoofdstad europa

Mocht je plannen hebben om naar Leeuwarden  Culturele Hoofdstad van Europa te bezoeken, hier vind je alle informatie

Altijd online

Als blogger wil ik altijd online zijn. Ik kan niet altijd en overal mijn telefoon opladen. Vlak voor ik naar Leeuwarden vertrok ontving ik een  powerbank van Joinz. Ideaal want ik wilde constant online zijn. Ik wilde mijn foto’s meteen plaatsen en hield veel contact met mijn man, aangezien ik alleen op stap was. Het voordeel van deze powerbank is, dat hij de drie verschillende aansluiting in een bundel heeft. Ik hoefde geen losse snoeren mee te nemen voor verschillende apparaten. Met deze powerbank kan je twee keer je smartphone opladen. De Curve Powerbank heeft een speciale schudfunctie. Deze schudfunctie zorgt ervoor dat je kan zien hoeveel batterij je powerbank nog heeft! (€ 15,95) Naast deze powerbank vind je nog zo veel meer leuke en nuttige gadgets waar je een logo, tekst of website op kan laten zetten.

powerbank

Ben jij wel eens in Leeuwarden geweest?

foto’s lodiblogt

Dit artikel bevat een review/ Disclaimer

24 thoughts on “Dagje uit: Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018”

  1. Vroeger ging ik veel met mijn oma & opa (inmiddels allebei overleden) naar de camping in Friesland, ik heb er fijne herinneringen aan.. wil er nog wel is een keertje terug!

  2. Ik ben nog nooit in Leeuwarden geweest! Maar lijkt me zeker leuk om eens te bezoeken. Het enige dat me een beetje tegenhoudt is de lange treinreis vanuit Amsterdam, anders was ik er zeker weten al eens geweest haha.

  3. Oh wow, de grachten foto lijkt zelfs op Amsterdam, maar dan zoveel rustiger. Lijkt mij een enorm leuke stad om eens te bezoeken. Maar eerlijk gezegd kom ik veel te weinig in het noorden van het land! (lees nooit, oops!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *