Tip: leuke uitjes voor in de mei vakantie

mei vakantie

De mei vakantie. Wat kunnen we allemaal gaan doen deze dagen? Tips voor zowel binnen activiteiten als buiten activiteiten. In de maand mei weten we tenslotte nooit wat het weer zal doen.

Mei vakantie

Voor het eerst in jaren gaan wij deze week niet op vakantie, ook wel eens leuk want nu kunnen we koningsdag mee maken. De afgelopen jaren waren we vaak in Frankrijk of Amerika gedurende de mei vakantie. We zijn er wel achter dat een weekje Amerika natuurlijk niet zo verstandig is met de jetlag, maar omdat mijn zus daar woont is het altijd wel heel gaaf om heen te gaan. We spreken dan ergens halve wegen af en hebben dan een familie reünie. Maar het kan niet elk jaar feest zijn en dit jaar zijn we dus thuis. Maar ook hier is genoeg te doen.

Museum beeld en geluid

Maar wat kan je allemaal heen in deze mei vakantie? Pas geleden ware wij bij het Nederlands Instituut Beeld en Geluid.Vorig jaar waren we hier al eens voor een boekpresentatie, maar waren toen niet verder gekomen dan het Theater. Deze keer bezochten we wel alles. Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Bij binnen komst krijg je een ring om, die je activeert en in het museum interactief kan gebruiken. We hebben genoten.Het was ontzettend leuk om oude televisie fragmenten te zien, radio te luisteren. Voor de kleinere kinderen was er een leuke speelgelegenheid op de hoogste etage. Wij waren wat later op de dag en dit was voor al op het eind te merken want toen konden we alles prima zien en doen. Zondag 28 april is er een rondleiding door Instituut Beeld en Geluid ( je moet wel even reserveren, wil je hier gebruik van maken).

mei vakantie

Corpus is ook leuk voor de vakantie

Een heel leuk uitje voor de mei vakantie ( bij slechter weer) is Corpus: Een reis door het lichaam. Hier lees je alles over ons bezoek vorig jaar. Het is een waanzin leuk museum en voor volwassenen en kinderen erg leerzaam. Let wel op dat je van te voren moet reserveren om een tijd-slot te kiezen. Je gaat namelijk per groep het museum in.

vakantie

Nationaal Militair museum

Een mei vakantie tip die al vaker voorbij kwam op mijn blog is het Nationaal  Militair Museum. Dit museum is in Soest en onze jongens vonden dit helemaal fantastisch. Trouwens niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het gebouw is al imposant om te zien en dan moet je nog naar binnen. op school hebben ze het hier over de tweede wereldoorlog, dus eigenlijk is dit wel een mooi moment om het museum nogmaals te bezoeken. Kijk van te voren even op de site naar de agenda, zo weet je wat er deze dag allemaal te doen is en op welk tijdstip.

Miniatur Wunderland

Niet in Nederland maar in Hamburg. Duitsland, vind je Miniatur wunderland. In Februari waren we een weekend naar Hamburg en gingen hier heen voor Miniatur Wunderland. Miniatur Wunderland is werelds grootste miniatuur spoorbaan. Dit museum is echt super leuk voor volwassenen en kinderen. Ook al heb je helemaal niks met model treinen.

Sprookjes wonderland

Sprookjes wonderland in Enkhuizen heb ik altijd als een van de leukste uitjes gevonden toen de jongens klein waren. Wanneer het in de mei vakantie mooi weer is dan is dit echt een heel leuk park om heen te gaan. Het sprookjesbos is ontzettend leuk, de speeltuin super en de voorstellingen voor alle leeftijden. Het feit dat het nog allemaal wat kneuterig is, maakt het juist voor de kleintjes zo ontzettend leuk en overzichtelijk.

Kinderpretpark Julianatoren

Gisteren kwam er een artikel online over de Julianatoren, waar we afgelopen zaterdag waren. Hier werd de nieuwste attractie ‘De Hoge Hoed’ geopend. We waren hier nog nooit eerder geweest en ik was zeer verrast hoe leuk het was. Ik had gedacht dat de jongens misschien al iets te oud zouden zijn, maar dat was zeker niet zo, ze hebben genoten. Dit park is leuk voor kinderen van 2 tot 12 jaar en heeft deze mei vakantie  speciale Super leuke lenteweken.

Heb jij nog meer leuke tips?

foto’s en video lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. zegt:

  Een keer Koningsdag in Nederland vieren is ook wel weer lekker nostalgisch toch? En nu ik je foto’s zie van Miniatur Wonderland, begint het alweer te kriebelen, net als toen ik je blog daarover las. Ik geloof echt dat ik daar eens werk van moet gaan maken.

 2. Kelly zegt:

  Leuke tips zitten er tussen! Ik ben benieuwd hoe jullie koningsdag gaan ervaren na weer een keer in Nederland re zijn!

  1. zegt:

   ik ook, het weer wordt niet echt mooi begrijp ik.

 3. zegt:

  Leuk lijstje. Onthou ik voor de volgende keer in Nederland. Fijne vakantie alvast.

 4. zegt:

  Wat een leuke uitjes als je kinderen hebt! Ik heb geen kinderen dus ik houd het bij wandelen in het bos, winkelen en chillen in de zon. 😉

  1. zegt:

   ook heerlijk 🙂

 5. zegt:

  Leuke uitjes allemaal zeg! Ik zou zelf al ben ik dan geen kind en heb ik er nog, géén, graag naar Corpus gaan. Lekker educatief en ook erg spannend zowel voor jong en oud!

 6. dat museum lijkt mij echt te gek voor mijn neefjes. Idee voor in de zomervakantie!

 7. zegt:

  Super leuke tips! Militair museum lijkt me leuk. Ik vind wildlands en hellendoorn echt super leuk. Slagharen is toch wel mijn lievelings pretpark, ook leuk dat er nu een waterpark bij is.

  1. zegt:

   Slagharen gaan we volgende maand heen, daar ben ik ook wel benieuwd naar, het is lang geleden dat ik hier was.

 8. Super leuke tips! Zelf vind ik het museum van de oudheid ook echt super leuk met kinderen en dierentuin overloon is echt prachtig

  1. zegt:

   Het museum van de oudheid, dat is een hele goede, vooral met twee spreekbeurten die er aan komen over de oertijd en fossielen 🙂

 9. zegt:

  Corpus is altijd grote favoriet bij mij zo bijzonder. Beeld en geluid moet ook erg leuk zijn

 10. zegt:

  ah sprookjesland, daar wil ik graag een keer naar toe! verder voor jouw jongens, meestal zijn er wel van die grote waterspeeltuinen die zijn echt heel leuk. kunnen ze lekker dammen bouwen en met een kabelbaan over het water! misschien zou je ook, nu een groot deel van de Nederlandse kust bezaaid ligt met nurdels deze kunnen zeven en de natuur een beetje kunnen helpen. bijvoorbeeld ook micro plastic survey uitvoeren. heel leuk, leerzaam en lekker op het strand!

  1. zegt:

   wat een goed idee!

 11. zegt:

  Geen idee hoe ver je van Groningen af woont, maar anders zou ik zeker een dagje Groningen inplannen, ook leuk om met je zoons op een zondag naar vesting Bourtange te gaan en het kanonschieten mee te maken.

 12. zegt:

  Leuk! Alheowel manlief denkt daar anders over, hij vindt onze agenda al zo vol haha. Heerlijk overzicht met veel fijne uitjes

 13. Leuke dingen inderdaad! Corpus vind ik zelf echt fantastisch. Super leerzaam en ook interessant voor kinderen.

 14. Wat een onwijs leuke uitjes!!

  Voor hier in het Noorder heb je bijvoorbeeld nog Het Sprookjeshof in Zuidlaren.

  In Drouwen heb je Drouwenerzand, waar je onbeperkt kunt eten en drinken (vers fruit, belegde broodjes, frites, snacks, verse dagsoep, koffie, thee, limonade èn softijs), dit zit bij de entreeprijs inbegrepen.

  Verder is Ballorig altijd heel leuk om heen te gaan.

 15. zegt:

  Wat een leuke dingen allemaal! En ik sluit me helemaal bij Wanda aan… een dagje Groningen plannen 😉 Hahaha, Bourtange is idd ook erg leuk! Maar Drenthe ook met de hunebedden e.d. Veel plezier vandaag! Ben benieuwd hoe je het vind, ik heb er nooit zoveel mee 😉

 16. Debby zegt:

  Leuke tips. Ik heb toevallig net een artikel over uitjes voor het als het regent gepubliceerd en zie jij jou nog andere leuke tips om te proberen!

 17. Dat zijn stuk voor stuk leuke tips. Wat heeft Nederland toch veel leuks te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept