Klaas kan alles- jij ook? – boekrecensie

Kinderboek Klaas Kan Alles- Jij ook?

Heb jij ook kinderen, die graag ontdekken? Vragen ze je ook de oren van het hoofd? Dan zou ik het kinderboek ‘Klaas Kan Alles- jij ook?’ zeker op hun Sinterklaas verlanglijstje zetten.

De boekpresentatie

In dit boek beantwoord Klaas vragen als: hoe werkt een privédetective? Welke krachten van superhelden bestaan echt? Wat deden ninja’s vroeger of hoe je kan je een tsunami golf overleven? Klaas gaat geen enkele uitdaging uit de weg, oefent de gekste beroepen uit, gaat de meest onmogelijke missies aan en probeert experts te verslaan met behulp van allemaal coole gadgets. Wij waren zaterdag bij de boekpresentatie van het boek van Klaas van Kruistum en de jongens hier zijn lyrisch over het boek.  Waarom? Dat lees je en zie je hier.

Televisie programma

Misschien ken jij of je kinderen het televisie programma ‘Klaas Kan Alles’ wel. Hier probeert presentator Klaas een aantal opdrachten uit te voeren met verscheidene nieuwe technieken. Zo probeert hij een ogenschijnlijk onmogelijke missie te volbrengen, met behulp van een bepaalde gadget een specialist te verslaan op zijn eigen terrein en één dag een bijzonder beroep uit te oefenen. Dit programma gaat nu verder in een kinderboek.

Kinderboek Klaas Kan Alles- Jij ook?

Kinderboek

In zijn boek Klaas Kan Alles- jij ook? geeft Klaas je antwoord op alle lastige en moeilijke vragen. In het populairwetenschappelijke kinderboek probeert Klaas de gekste beroepen uit voor één dag, gaat hij de meest onmogelijke missies aan en probeert hij een expert te verslaan op zijn eigen vakgebied! Dit natuurlijk wel met behulp van allemaal toffe gadgets. Maar niet alleen Klaas probeert alles uit. Ook de lezers kunnen allerlei interessante experimenten doen! Kan Klaas écht alles? Dat en nog veel meer lees je in dit kinderboek!

Over de schrijver

Klaas van Kruistum is televisie presentator bij KRO-NCRV. Jij ( of je kinderen) zullen hem kennen van Checkpount, Zapplive en Klaas kan alles. In 2016 was hij ‘ de mol’ in wie is de mol.

Klaas kan alles- jij ook?

We waren zaterdag aanwezig bij de boekpresentatie van dit kinderboek. Dit werd gehouden bij Beeld en Geluid in Hilversum, een mooie locatie hiervoor. En wat was het leuk. Klaas liet eerst een aantal proeven zien, Bijvoorbeeld hoe je met ijsblokjes in een karaf en heet water een ballon op kan blazen ( zie video) en hoe je van een afstand van een meter of vier, kaarsen uit kan blazen. Vervolgens was er een spannende quiz, waarbij de winnaar het eerste boek van ‘Klaas Kan Alles- Jij ook?’ aan Klaas zelf mocht overhandigen. Hierna werden de gekochte boeken gesigneerd en was er taart.

Kinderboek Klaas Kan Alles- Jij ook?

De jongens zijn echt helemaal lyrisch over het boek. Er staat heel veel uitleg in. Zo zag je zaterdag (13 oktober 2018) tijdens de aflevering op tv van Klaas Kan Alles, of Klaas een Ninja kon zijn. Dit staat ook ik het boek. In het programma, werd al veel uitgelegd. In het boek staat nog veel meer achtergrond informatie over Ninja’s en lees je ook of het Klaas gelukt was om dit bijzondere beroep uit te voeren. In dit kinderboek staan ook opdrachten die je thuis zelf kan doen en zo ontdek je of jij ook alles kan.

Kinderboeken zijn altijd leuk om te krijgen en te geven. Dit  boek Klaas kan alles- jij ook? is echt een aanrader. Het boek is te koop vanaf 16 Oktober 2018

Kinderboek Klaas Kan Alles- Jij ook?

foto’s lodiblogt 

Meer cadeau tips:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. Balou zegt:

  Ik denk dat veel kinderen dit boek leuk vinden!

 2. zegt:

  Geweldig!! Die van ons is hier inmiddels te groot voor. En zoekt, wat hij wil weten op via internet.
  Als kind had ik in ieder geval wel die fascinatie om te weten hoe alles werkte. Dit boek had in mijn kindertijd erg leuk geweest.

 3. zegt:

  Ik ga het aan men neefjes is tonen, ik denk echt dat dit boek voor hen is!

 4. priscilla zegt:

  Wat leuk! Ik zie dit programma inderdaad wel is op tv voorbij komen.

 5. Wat een leuk boek! Deze ga ik zeker onthouden

 6. zegt:

  Ik ken deze man niet (Belg hier) maar het boek ziet er wel heel erg leuk en leerrijk uit!

 7. zegt:

  Wat een leuk boek. Zou echt wat zijn voor mijn oudste zoon. Zeker een aanrader voor Sinterklaas.

 8. zegt:

  Wat een grappig boek. Snap wel dat de jongens lyrisch zijn erover

 9. zegt:

  Dit boek lijkt me erg leuk om voor te lezen in mijn klas!

 10. kan me voorstellen dat je zoons hier lyrisch over waren. mijn zoon was ook altijd helemaal gek van zulke weetjes boeken

 11. zegt:

  Ook al zo’n leuk boek voor mijn zoon. Hij houdt echt van dit soort boeken. Misschien gaan ze op school er ook wel wat meedoen, lijkt me heel geschikt voor het onderwijs!

 12. zegt:

  Dit boek wordt ongetwijfeld veel verkocht met Sinterklaas. Ik weet zeker dat mijn neefje dit ook geweldig zal vinden.

 13. ingrid zegt:

  wat leuk zeg dit boek. ik kende het niet maar denk dat onze oudste dit erg leuk gaat vinden

 14. Naomi zegt:

  lijkt me een erg leuk boek leuke kado voor sinterklaas of kerst

 15. Het klinkt leuk moet ik zeggen. Maar tegelijkertijd ook niet zo realistisch. Of is het wel duidelijk dat het grappig bedoeld is dat Klaas alles kan?

  1. zegt:

   Absoluut, en er staan ook dingen in die hem niet gelukt zijn, net als wat er in het tv programma gebeurd

 16. Mieke | mieksmind zegt:

  wat grappig, ik ken hem wel van tv maar ik wist niet dat die een boek had. Leuk voor de kids.

 17. zegt:

  Wat een leuk boek en bijzonder dat Klaas het voor jullie ook heeft gesigneert!

 18. Irma ten Napel zegt:

  Wat een leuk boek zeg, maakt vast veel kinderen gelukkig 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept