Voor de jongere kinderen- lezen met nijntje

Voor de jongere kinderen- lezen met nijntje

Ook voor de jongere kinderen is het nu lastig dat ze de hele dag thuis zitten en zich af en toe ook even zelf moeten vermaken. Nijntje heeft hiervoor heel veel leuke boeken. En lezen met nijntje is niet alleen leuk, spelenderwijs kunnen ze ook nieuwe dingen leren.

Lees plezier voor de jongere kinderen

Veel ouders zijn op dit moment thuis met hun kinderen. En het kan soms best een uitdaging zijn om iedereen te vermaken. Terwijl grote broers en zussen met hun schoolwerk bezig zijn, moeten de allerjongsten ook iets te doen hebben. Nijntje zet graag wat tips op een rijtje voor deze kleintjes.

Lekker lezen met nijntje

Er zijn veel nijntje-boeken waarmee jonge kinderen spelenderwijs nieuwe dingen kunnen leren, ideaal voor de situatie nu, maar ook voor daarna. Lezen met nijntje is hartstikke leuke en leerzaam. Onderstaande boekjes zijn er voor de jongere kinderen:

 • nijntje oefent serie: De serie ‘nijntje oefent’ is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten om het leren van nieuwe woorden en het oefenen van uitspraak op een leuke manier te stimuleren. In deze serie zijn zowel boeken als oefenkaartjes beschikbaar. Hier vind je meer informatie over de nijntje oefent serie. De boeken ‘nijntje oefent werkwoorden’ en ‘nijntje oefent moeilijke woorden’ zijn tot en met juni verkrijgbaar voor een speciale actieprijs. (ISBN 9789056476878 en ISBN 9789056476373, € 5,95).
 • nijntjes krijtboek: Kleur de plaatjes in, maak de tekening af en oefen met vormen. Maak woorden of namen met de letters op de alfabet-pagina en schrijf de letters na. Het boek werkt net als een schoolbord: de pagina’s veeg je zo weer schoon. (ISBN 9789056476861, € 10,95).
 • nijntjes eerste telboek: Tel mee van één tot tien en weer terug. Op elke bladzijde staat het getal als cijfer, als Engels woord en als Nederlands woord. Ook verkrijgbaar in deze serie is een Engels-Nederlands ABC-boek. (ISBN 9789056476557 en ISBN 9789056476564, € 6,95).
 • nijntje zoekt de dieren: Met de schuifjes in dit boek kunnen twee dezelfde dieren bij elkaar gezocht worden. Een leuke manier om het kortetermijngeheugen te trainen en spelenderwijs meer over dieren te leren. (ISBN 9789056478179, € 15,95)
Voor de jongere kinderen: lezen met nijntje

Online spelen en leren met nijntje

Op de site van nijntje.nl kunnen kinderen kijken naar filmpjes uit de nijntje-series, luisteren naar verhalen, puzzelen, kleuren en allerlei spelletjes spelen. Train het geheugen met memory of leer meer over grote en kleine objecten. 

Thuis bewegen

Veel en gevarieerd bewegen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook belangrijk. Daarom heeft nijntje in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie meer dan 20 beweegtips ontwikkeld om fijn te bewegen met kinderen van 1 tot 5 jaar. De tips zijn hier te vinden

Een heel nieuw boek

Ook is er nu een nieuw boek van nijntje. Nijntjes verjaardag

foto’s beeldbank

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. Wat een superleuke blog. Bedankt ook voor de doetips voor de kleineren onder ons ff een paar screenshots gemaakt . Wij hebben trouwens een nijntje boek gehad. Nijntje en geluiden. Mijn zoontje was hier helemaal dol op en wilde altijd op de geluiden drukken. Zo leerde hij allemaal geluiden herkennen. Ik raad de boeken en speeltjes van nijntje zeker aan. Erg leerzaam.

 2. zegt:

  wat een goede tip, dat is er ook een om te onthouden. Boeken met geluiden doen het altijd goed bij kleine kinderen en ik ben ook dol op de boeken en speeltjes van nijntje.

 3. Leuk, Nijntje! Ik kende destijds sommige boekjes uit mijn hoofd, en kon ze dan met mijn ogen dicht ‘voorlezen’ aan de kinderen.

 4. Nijntje is en blijft geweldig! Doet het altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept