Review kinderboek – Zwijgen is beter van Theo-Henk Streng

Review kinderboek - Zwijgen is beter van Henk-Theo Streng

Het is niet dat mijn kinderen niet van lezen houden, maar het boek moet ze wel grijpen, willen ze deze echt uit zich zelf pakken. Met Zwijgen is beter van Theo-Henk Streng is dit gelukt. Echt een spannend kinderboek! Ook een ideaal boek nu we zoveel thuis zitten!

Verplicht boeken lezen

Op school lezen de jongens sowieso twee keer een half uur. Normaliter moeten ze van ons dan ’s avonds ook nog een minuut of twintig lezen. Dit gaat niet altijd van harte. Dat komt niet omdat ze niet van lezen houden, maar omdat ze toch vaak boeken hebben die niet genoeg aanspreken. Boeken als ‘De Loser’ of Fantasia, die lazen ze voorheen in rap tempo door, maar nu hebben ze een leeftijd dat ze iets anders zoeken en eigenlijk boeide maar weinig boeken de laatste tijd. Tot ze Zwijgen is beter gingen lezen. Een boek die ze in twee dagen uit lazen en waarvan ze baalden toen ze de laatste bladzijde omdraaiden.

Zwijgen is beter

Zwijgen is beter van Theo-Henk Streng : Vincenzo weet wat de ‘ndrangheta is en doet. Iedereen weet het. Er zijn kinderen die al op jonge leeftijd dromen van een bestaan binnen de ‘ndrangheta en kinderen die hopen nooit met de maffia te maken te krijgen.
Vincenzo groeit op in een rustig dorpje in het zuiden van Italië. Hij voetbalt met vrienden en gaat naar school. Hij leidt een gelukkig leventje. Tot hij op een dag getuige is van een misdrijf en niet langer om de maffia heen kan. Hij staat voor een moeilijke keuze: praten of zwijgen…

Review kinderboek - Zwijgen is beter van Henk-Theo Streng

Spannend kinderboek

‘Meteen vanaf de eerste pagina word je in het verhaal gezogen.’ Aldus de jongens. Het is een ontzettend spannend kinderboek die zich afspeelt in Italië. Het onderwerp ‘de maffia’ is voor hen helemaal nieuw en vonden ze erg goed en duidelijk beschreven. De hoofdstukken zijn van een goede lengte en af en toe is er een tekeningen het boek. Zo heb je een beetje een idee van hoe de hoofdpersoon er uit ziet. De lettergrote is prima voor kinderen vanaf een jaar of negen. Het boek is zo spannend dat je hem niet weg kan leggen en eigenlijk in een ruk uit wil lezen. De jongens geven aan dat ze het jammer vonden toen het boek uit was en willen graag meer boeken lezen van Theo-Henk Streng. En gelukkig zijn deze er ook.

Review kinderboek - Zwijgen is beter van Henk-Theo Streng

Lezen is zo goed voor kinderen

Zelf ben ik dol op lezen. Ik lees veel en dan vooral in de weekenden, heb ik er echt tijd voor. Elke drie weken gaan we naar de bieb en halen hier nieuwe boeken. Toen de jongens jong waren las ik veel voor en ook nu vragen ze nog wel eens of ik even voor wil lezen. Verder lezen ze dus op school en thuis. Nu ik merkte hoe leuk ze het vonden om dit boek ‘ Zwijgen is beter’ te lezen, weet ik wel dat ik vaker met ze opzoek moet gaan naar dit soort spannende kinderboeken, want zo snel als ze nu lazen en een boek uithanden, is nog nooit eerder gebeurd.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

11 reacties

 1. zegt:

  Heerlijk als ze zo meegezogen worden in een verhaal. Wel gelijk weer een nadeel dat het dan zo snel uit is;).

 2. Felice Veenman zegt:

  spannende boeken…mijn hersens draaiden overuren…hebben jouw jongens de boeken van Tonke Dragt al gelezen? Ze schreef behalve de boeken die in het verleden spelen ( oa brief voor de koning) ook prachtige boeken die in de toekomst spelen…

  1. zegt:

   Toevallig had ik het daar van de week met ze over, ik ga ze opzoeken bij de bieb. Bedank voor de tip!

 3. Mijn oudste van 7 is dol op lezen, maar verplicht lezen niet nee…. hij leest graag boeken van Kippenvel lekker spannend!

 4. Oeh klinkt inderdaad spannend! Klinkt als een boek dat ik graag in mijn jeugd had gelezen.

 5. zegt:

  Ik was als kind al dol op boeken en ook nu is lezen nog steeds een grote hobby van me, vooral nu we verder weinig anders kunnen en het gros van mijn hobby’s buitenhuis zijn, is lezen voor mij de vorm van ontspanning. En ja, dan zijn spannende boeken bij mij ook wel favoriet hoor!

 6. zegt:

  Ik heb geen kinderen, maar heb wel ervaring met kinderboeken vanuit mijn werk bij uitgeverijen. Vind het altijd heel knap als kinderboekenschrijvers erin slagen om leuke en pakkende verhalen te schrijven voor kinderen, vooral omdat ze wel vaak over ‘grote’ onderwerpen gaan maar op een heel aansprekende manier wordt gebracht. Ik zou dat heel moeilijk vinden! Zelf heb ik pieken en dalen wat betreft het lezen. Soms kan ik maanden geen boek aanraken omdat ik te onrustig in m’n hoofd ben, maar op andere momenten verslind ik het ene boek na het ander. Ik heb Engels gestudeerd dus op zich zou je denken dat ik een fervent lezer ben, maar dat is dus helaas niet zo… Nog veel leesplezier gewenst voor jou en je kids!

 7. Ik vind het een intrigerende titel in ieder geval. Mijn zonen houden helaas niet van lezen, en doen het echt alleen als het moet van school. Superjammer.

 8. zegt:

  Heerlijk als ze zo in een boek op kunnen gaan. Ik heb dat nog steeds. Of zo’n boek pakt je en je leest lekker weg of het wordt gewoon helemaal niks. Dat heb je na een paar pagina’s meestal al wel door 😉

 9. zegt:

  heerlijk als je kids zo lekker in een boek kunnen kruipen. hier houden ze niet van lezen en dat vind ik wel jammer maar ja ik zelf lees ook niet 😉

 10. Caroline zegt:

  Heerlijk als je kind zich zo in een boek kan verliezen. Goed voor de ontwikkeling van de hersenen, de taalontwikkeling en voor de broodnodige ontspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept