Column – Productief zijn als het hele gezin thuis is

De eerste dagen met zijn allen thuis, was het zoeken naar een ritme. Ik had het idee dat ik nergens aan toe kwam, al mijn eigen klusjes bleven liggen. Toch merk ik dat ik productief ben bij het thuiswerken. Misschien omdat er ook weer niet zoveel veranderd voor mij.

Thuiswerken

Thuiswerken is voor mij heel normaal. Ik doe al jaren niet anders. Eerst als gewichtsconsulent en nu al weer een paar jaar als blogger. Toch heb ik normaal het huis voor mezelf. Ik kan de hele dag werken, ben super productief, werk aan mijn blog en doe het huishouden. Tussen de middag heb ik pauze en eet met de jongens de lunch en wanneer ze om drie uur thuis komen sluit ik veelal mijn laptop af. Nu is dat anders. Daar waar ik normaal juist in de ochtend veel werk, lukt me dit nu niet. De jongens beginnen om negen uur met hun school werk. Ze starten de laptop op en samen met hen bekijk ik wat er gedaan moet worden deze dag.

Thuiswerken en thuisonderwijs

De jongens redden zich prima met hun schoolwerk, maar hebben af en toe wel hun vragen. Ik blijf er dan bij zitten en rommel verder wat in huis. Nadat de eerste week de mannen met zijn drieën aan de eettafel zaten, is de man nu naar een van de bureaus boven in de slaapkamers verhuisd, hier heeft hij meer rust om vergaderingen te houden via beeldverbinding. Hij kan zo ook productief zijn bij het thuiswerken. Ondertussen kunnen wij dan ook gewoon ons ding doen en blijven praten zonder dat we hinderen. Wanneer de jongens goed op weg zijn, kan ik zelf aan het werk. Natuurlijk is het niet zo rustig als ik het anders heb in huis, maar met elkaar redden we het zo prima.

Productief nu ik de deur niet uit kan

Omdat ik de deur niet uit kan, er geen events zijn en we ’s avonds pas een rondje gaan wandelen, ben ik veel meer thuis en kan dan aardig wat werk doen en ik heb het idee toch aardig productief bezig te zijn bij het thuiswerken. Omdat de jongens ook veel werk hebben zorgen we voor pauzes. Elke dag maak ik een gezonde lunch, want ook in deze tijd wil ik juist graag gezond eten. We gaan dan met zijn allen aan tafel zitten, waarna de jongens nog wat school werk doen en ik verder ga met mijn blog. Ik stop nu ook niet om drie uur, maar werk dan vaak nog wat door. Ook mijn huishouding gaat natuurlijk gewoon door. Helemaal nu we met zijn allen thuis zijn, wil ik wel dat er opgeruimd wordt. Tenslotte is het huis groot genoeg, maar laten we deze ook wel ruimt houden.

Tijd voor jezelf maken

Ik merk wel dat ik ook in deze tijd af en toe wel even tijd voor mezelf moet maken. Door samen 24/7 op elkaars lip te zitten moet ik echt af en toe even zeggen ‘ nu ga ik aan het werk, bijvoorbeeld om mijn blog site te optimaliseren, vermaak je zelf maar’ en dan is het natuurlijk makkelijk dat mijn kinderen ouder zijn en zich zelf wel even prima kunnen redden.

foto’s lodiblogt

Meer columns lezen:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. zegt:

  Echt respect voor al die gezinnen die opeens een totaal nieuw ritme moesten vinden, zoals jullie gezin. Mooi om steeds te lezen hoe jullie dit ook met elkaar doen.

 2. zegt:

  voor mij is er niet zoveel veranderd want werk ook aleen maar thuis en zat ook grotendeels thuis. moest er wel uit voor projecten te bezichtigen of om fotos te maken en eigenlijk gaat dat hier gewoon door. ik maak alleen wat meer tijd vrij omdat de meiden nu thuis zijn

 3. zegt:

  ik merk duidelijk verschil tussen de eerste dagen thuiswerken en de huidige. Ik zit nu in een goed ritme van werken, en pauzes.

  1. zegt:

   Precies hier gaat het nu ook beter qua ritme.

 4. Fijn dat je toch nog productief kunt zijn!

 5. Ik herken het verlangen om wat meer tijd voor jezelf te maken. Ik mis het nu wel dat ik werkelijk geen seconde echt alleen kan zijn.

  1. zegt:

   Echt he! Dat even allen zijn is er gewoon helemaal niet meer bij.

 6. zegt:

  Hier in huis begint er ook een soort van nieuw ritme te komen

 7. zegt:

  Ik werk in normale omstandigheden ook 2x per week van thuis maar nu is het toch helemaal anders. Vrouw thuis, 2 kinderen thuis… Na een paar weken ben ik eht wel aan het hopen om zo vlug mogelijk terug naar het kantoor te mogen!

 8. Bouchra zegt:

  Ik ben naast bloggen, homeschooling, huishouden ook wel druk bezig geweest met achterstallige klussen. Dat vind ik nu wel heerlijk om te doen. Onze kinderen zijn nog jong en vragen veel aandacht dus mijn man en ik proberen het goed te verdelen.

 9. zegt:

  Fijn te horen dat het goed gaat bij jullie nu het hele gezin thuis zit te werken / leren. Net als jij werk ik al jaren vanuit huis, maar heb als voordeel dat mijn man dat ook allang doet en we geen kinderen hebben. Wat dat betreft, verandert er niets voor ons maar ik geef ook rondleidingen in Londen en mijn man is muzikant en geeft dus regelmatig live-optredens dus dit deel van ons werk kunnen we nu niet doen. En ook even dat tijd voor jezelf nemen en uit eten gaan met een vriendin ofzo valt nu weg. Hopelijk is dit snel weer voorbij en kunnen we ons ‘normale’ leven weer oppakken. Veel sterkte en succes voor jullie!

 10. Frederique zegt:

  Ja ik heb hetzelfde, ben gewend om thuis te werken maar meestal is het rustiger. Nu heb ik drie tieners rondbanjeren haha. En wat je zegt ook, er moet echt meer opgeruimd worden, wij hebben een piepklein huisje dus het is best druk en chaotisch soms. Er wordt gewoon meer geleefd in huis. Eten gaat snel op en ik maak nu wel elke dag lunch wat meer tijd kost dan een lunchbox in de ochtend, dat soort dingen. Het is net iets anders dan anders. Wel gezellig vind ik. Ik ben net zo productief als normaal overigens, maar mijn kinderen zijn ook groter en zelfstandig.

 11. zegt:

  Respect als dit lukt met kids. Ik doe het zonder en dat gaat wel goed. Enige vervelende is dat de werkplek niet zo goed als op kantoor is i.v.m. rugklachten.

 12. Mooi geschreven en je bent lekker bezig zo te horen! Ik moet vooral heel erg wennen aan het volgen van digitale lessen. Ik werkte naast mijn studie al als freelancer, maar helemaal geen contact met de mensen die ik normaal op school zie is wel heel erg wennen moet ik zeggen.

 13. zegt:

  Goed dat jullie zo productief blijven!

 14. zegt:

  Leuke column. Ik ben echt productief nu ik thuis kan werken. Ik ben nu nog veel meer bezig met bloggen en video call gesprekken voor mijn werk.

 15. Silkeblogs zegt:

  Ik werk eigenlijk altijd van thuis uit, dus voor mij is het niet zo’n grote aanpassing, maar mijn vriend vindt het wel echt heel moeilijk om productief te zijn nu hij thuis zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept