Column – Geef je dromen niet op!

Column - Geef je dromen niet op!

Dromen! Heb jij ze nog? Durf jij nog te dromen. Zetten we ze tegenwoordig niet veel te snel aan de kant? Waarom eigenlijk? Kunnen en mogen we nog wel dromen? Laten we ze waar maken, doe je mee?

Prachtige mama’s

Onlangs ontving ik een set kaarten van Prachtige Mama’s en op een van deze kaarten staat: ‘Never give up on your dreams’ En deze zin deed me nadenken. Nadeken over dromen. Want droom ik eigenlijk nog wel eens?

Geven we onze dromen te snel op

Ik vraag het me wel eens af. Geven we onze dromen te snel op? En wat zijn dromen. Wanneer beginnen deze? Ik had vroeger een droom. Nou ja een, natuurlijk had ik er meer. Maar een droom was heel duidelijk. Ik wilde na mijn studie verpleegkunde een tijd weg. Naar het buitenland. Mijn droom was om naar Parijs te gaan en au-pair te worden, maar ik sprak geen Frans. Dus die droom vervaagde waar ik bij stond. Toch wilde ik weg. En ik paste mijn droom aan. In plaats van naar Parijs, ging ik een jaar backpacken in Australië. Mijn droom kwam toch uit.

Dromen aanpassen

En dat is wat ik wel geleerd heb. Soms moet je je dromen wat aanpassen. Gaat het niet links om, dan maar rechts om. Zo had ik nooit kunnen dromen dat ik nog eens een eigen blog-site zou hebben. Alhoewel schrijven altijd mijn passie is geweest. Toen ik verpleegkundige werd, dacht ik dit altijd te blijven doen. Tot de komst van de jongens. De eerste jaren werkte ik als teamleider in het ziekenhuis, maar toen de zorg voor de jongens ( wegens hun chronische ziekte) te zwaar werd, stopte ik met werken en werd thuisblijfmoeder. Nooit gedacht maar toch gebeurd en eigenlijk doe ik nu pas, na al die jaren waar ik altijd al van heb gedroomd. Namelijk schrijven.

Durf jij

De vraag is eigenijk, durf jij nog te dromen. We leven in een wereld waar we momenteel even geen grip op hebben. We worden momenteel geleefd. En dat is voor onze gezondheid, het is goed. We zetten onze eigen behoeften even aan de kant en denken aan onze medemensen. Maar ook doet deze tijd me ook beseffen dat we kwetsbaar zijn, wij de mensen. Moeten we dan niet extra gaan genieten, genieten van het leven en doen wat we willen doen. Laten we dit nu nog even parkeren, maar afspreken dat we -als dit allemaal over is- gaan genieten en zorgen dat onze dromen uit komen.

Inspireer je zelf

En dat zo een kaart, die je mag ontvangen, zo een inspiratie tot nadenken kan zijn! En het leuke is, jij kan deze kaarten ook versturen. Naast deze kaart, die me tot gedachten bracht, zaten er in deze set nog 5 andere mooie kaarten. Kaarten die ik ga versturen naar vrouwen die dit verdienen. Omdat ze ‘powervrouwen’ zijn, een beetje liefde mogen krijgen of omdat ze jarig zijn.

Column - Geef je dromen niet op!

Deze set kaarten van Prachtige Mama’s kopen? Ze zijn €1,95 per stuk, of 6 voor €10.

Win een set kaarten

Je kan deze set kaarten ook winnen. Op Instagram heb ik een winactie staan. Kijk voor de voorwaarden even op mijn Instagram site.

Droom jij nog wel eens ergens over?

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

11 reacties

 1. zegt:

  Je dromen aanpassen. Dat vind ik echt heel mooi gezegd. Die ga ik goed onthouden!

  1. zegt:

   🙂 dank je wel!

 2. Silkeblogs zegt:

  Zo mooi, dat is echt heel erg waar! Ik vind dat je altijd voor je dromen moet gaan!

  1. zegt:

   Ja toch! Ik ook 🙂

 3. zegt:

  ik heb mijn dromen opgegeven eerlijk gezegd 😉 maar niet getreurd hoor! vind het een mooie blogpost

 4. Jazeker! Over een moment voor mezelf ; )

  De kaarten zien er overigens mooi uit.

 5. zegt:

  Ik geloof van wel, maar na 2 minuten wakker ben ik het vaak alweer helemaal vergeten

 6. zegt:

  Ik ben sowieso een dromer,soms moet je je dromen een beetje bijschaven..maar ik geef ze nooit op

 7. Bouchra zegt:

  Ik ben echt een dromer! En ik geloof ook in dat je dromen kunt aanpassen. Naar Australie ipv Parijs is helemaal niet verkeerd. 😉

 8. zegt:

  Ik ben een dromer en een doener. Leef je dromen na. Iedere vrouw is een powervrouw. Ik ga meedoen met de winactie. Ik droom ervan om mijn blog weer in te schrijven in de KvK.

 9. zegt:

  Mooie tekst! Geef nooit op! En die kaartjes zijn echt super leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept