Nijntje lanceert grote campagne voor het Sikkelcelfonds

Nijntje zet haar bekendheid in. Samen verslaan we sikkelcelziekte

Jaarlijks worden er wereldwijd driehonderdduizend kinderen geboren met sikkelcelziekte. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar. Vanaf vandaag gaat er een grote media campagne van het Sikkelcelfonds en nijntje van start.

Nijntje en het sikkelcelfonds

In een eerder bericht op mijn blog liet ik al weten dat nijntje ambassadeur van het Sikkelcelfonds is geworden, om de strijd tegen sikkelcelziekte een steuntje in de rug te geven. Nijntje, geliefd bij kinderen over de hele wereld, gaat haar bekendheid inzetten om meer aandacht te creëren voor sikkelcelziekte. En dus is nijntje haar doel om 1 miljoen euro op te halen voor onderzoek naar genezing.

nijntje lanceert grote campagne voor het Sikkelcelfonds

Vandaag van start

Vanaf vandaag gaat er een grote media campagne van het Sikkelcelfonds en nijntje van start. Nijntje hoopt dat er door deze aandacht meer geld beschikbaar komt voor onderzoek naar de mogelijkheid tot genezing van sikkelcelziekte. 

Er komt een televisie campagne

Vanaf vandaag is de campagne video ( een samenwerking tussen Mercis bv, dat de rechten op het werk van Dick Bruna beheert, en video agency Wolfstreet) te zien op NPO, rondom informatieve programma’s. Een langere versie van de video wordt ingezet in een online campagne die tegelijk met de televisiecampagne van start gaat. 

De campagne

Maar er komt meer: vanaf morgen zal ook het straatbeeld van de Randstad in het teken staan van sikkelcelziekte en nijntje. Het campagnebeeld en de bijbehorende slogan ‘sikkelcelziekte te pijnlijk om niet te kennen’ is ontwikkeld door Zouka Media en zal waarneembaar zijn op ruim zevenhonderd straatabri’s en zeshonderd digitale schermen. De outdoor campagne verschijnt later dit jaar ook in andere regio’s. 

Wat is sikkelcelziekte?

Sikkelcelziekte is de meest voorkomende erfelijke bloedziekte ter wereld. Bij sikkelcelziekte zijn de rode bloedcellen, die normaal rond zijn, sikkel-vormig oftewel gelijkend op een halve maan. Vandaar de naam sikkelcelziekte. Kenmerken van de ziekte zijn ernstige bloedarmoede, ondragelijke pijnaanvallen en een verhoogde kans op ernstige infecties. Na verloop van tijd beschadigen de organen in het lichaam onherstelbaar. 

Wereldwijd lijden ongeveer dertig miljoen mensen aan sikkelcelziekte. Elk jaar komen hier kinderen bij. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar. Ook in Nederland zijn er duizenden patiënten die een behandeling nodig hebben. Door stamceltransplantatie of gentherapie kunnen zij potentieel genezen. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek van groot belang. Helaas is sikkelcelziekte relatief onbekend, waardoor er niet genoeg middelen beschikbaar zijn voor het verrichten van het broodnodige, baanbrekende onderzoek. Het Sikkelcelfonds zet zich in om deze ziekte onder de aandacht te brengen en nijntje wil hen hierbij helpen.

Voor meer informatie: sikkelcelfonds.nl

Mocht je de campagne op tv of in het straatbeeld gezien hebben, laat je dit dan even weten? Ik ben wel benieuwd waar je het ziet.

Lees ook: Nijntje boekje en knuffel voor het Sikkelcelfonds

foto’s beeldbank


Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept