Eerste hulp bij afvallen: zo raak je jouw overtollige kilo’s kwijt!

eerste hulp bij afvallen; zo raak je jouw overtollige kilo's kwijt

Zit je al maanden of misschien zelfs wel jaren niet lekker in je vel? Of ben je tijdens de winter en de langdurige lockdowns toch meer aangekomen dan je had gewild? Bijvoorbeeld omdat je favoriete sportschool in Almere wéér voor enkele weken gesloten was? Dan wordt het tijd om die denkbeeldige knop om te zetten en aan de slag te gaan. Nu is het moment om aan de eigen gezondheid te werken en die overtollige kilo’s kwijt te raken. Over afvallen is heel veel te vinden. Bijna iedereen lijkt wel een andere mening te hebben. Toch zijn wij er van overtuigd dat een kant-en-klaar dieet meestal niet zinvol is. Om gewicht kwijt te raken is het belangrijk om je aan een aantal ‘regels’ te houden. Deze verweef je in je huidige levensstijl. Je kiest dus niet voor een dieet, maar voor een geheel nieuwe levensstijl. Op die manier voel je je fitter en leef je gezonder. Bovendien is het ook nog eens veel gemakkelijker vol te houden. 

Wil jij dus die overtollige kilo’s voor eens en voor altijd kwijtraken en ben je klaar met de constante gewichtsschommelingen zodra je éindelijk op je streefgewicht bent belandt? Met de volgende tips weet jij precies wat je te doen staat.

Nooit meer diëten 

Een dieet kan zinvol zijn als je snel een aantal kilo’s kwijt wilt raken. Om je lichaam een zogenaamde kickstart te geven. Even te resetten. Maar wanneer je vervolgens weer terugvalt in je oude levensstijl, dan levert dit vrij weinig op voor de lange termijn. Daarom stellen wij dat het belangrijk is dat je nooit meer gaat diëten of dit als een dieet gaat beschouwen. Om die overtollige kilo’s voor altijd kwijt te raken, is het van belang dat je je mindset aanpast en een nieuwe levensstijl ontdekt. Geen dieet, maar een andere manier van leven. 

Meer kleine porties over de gehele dag 

De grootste valkuil bij afval is toch wel een constant hongergevoel. Wanneer je aan een zogenaamd crashdieet doet, is de kans namelijk heel groot dat je veel te weinig calorieën binnenkrijgt. Hierdoor krijg je juist trek in meer lekkers en vooral calorierijke snacks. Daarom is het van belang dat je je suikerlevels op peil houdt. Hiermee stil je je hongergevoel en ben je minder geneigd om te veel te eten. Probeer daarom meer kleine porties over de gehele dag te verdelen. Denk hierbij in elk geval aan drie hoofdmaaltijden, maar ook aan twee of drie snackmomenten. Dit kan bijvoorbeeld een stuk fruit zijn, een cracker of een kopje bouillon. 

Feit blijft dat we in Nederland vaak veel te veel calorieën met het avondeten binnen krijgen. Dit terwijl je in de avond minder beweegt. Probeer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën daarom onder te verdelen over de dag en eet juist meer in de ochtend en middag. Een avondmaaltijd van circa 500 calorieën is meer dan voldoende. 

Weet wat je eet 

De meeste mensen kunnen niet precies zeggen wat ze dagelijks eten. Sommigen geloven zelfs dat ze ondanks het weinige eten geen gram afvallen. Dit kan niet. Waarschijnlijk komt er dan toch meer binnen dan je denkt. Daarom is het goed om eens een dag eerlijk op te schrijven wat je eet. Iedere kruimel. Reken vervolgens uit wat je dagelijkse calorie-inname is en hoeveel je eigenlijk maar verbrandt. Hier zijn handige tools voor op het internet. Wanneer je meer beweegt, bijvoorbeeld door een bezoekje aan de sportschool, mag je logischerwijs ook wat meer eten. 

Lees ook: Wat is het nut van een voedingsdagboek bijhouden.

Lees ook: Tips voor een gezond leven en afvallen zonder dieet.

foto gratis afbeelding van Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept