Minder alcohol drinken. 5 Redenen om het vol te houden

Minder alcohol drinken, waarom en hoe gaat dit lukken

Wil jij minder alcohol drinken? Je hoort het veel in het nieuwe jaar, maar laat het niet alleen een goede voornemen zijn. Maak er een leefstijl van. En met minder alcohol drinken hoef je niet de alcohol helemaal af te zweren, maar minderen. Met deze 5 redenen in gedachten, zal je het makkelijk vol kunnen houden.

Nieuw jaar nieuwe voornemens

Doe jij aan goede voornemens? Dan is minder alcohol drinken ook een voornemen die je vaak hoort. Tenslotte is daar ook Dry Januari. Maar beter is het misschien wel om het gewoon te doen, in plaats van er een naam aan te geven. Tenslotte halen veel goede voornemens de eerste weken van januari al niet. Minder alcohol drinken kan vele voordelen voor je hebben en ik heb het niet alleen over stevige drinkers, maar misschien juist wel hen die in corona tijd meer zijn gaan drinken.

Lees ook: Met deze apps hou je jouw goede voornemens wel vol dit jaar.

Minder alcohol drinken

Heeft de hele corona pandemie er bij jou zo ontzettend ingehakt dat je meer bent gaan eten of snoepen? En ben je ook meer alcohol gaan drinken. Natuurlijk is het dan niet zo dat iedereen meteen een stevige drinker is geworden, maar ook bij ons thuis pakten we de afgelopen tijd vaker ’s avonds een glaasje wijn dan een frisje. Heel vaak vonden we onszelf na weer een dag thuiswerken best zielig, dat we wel een drankje verdienden. Maar daar wil ik verandering in brengen en hoe mooi is het om daarmee in januari te beginnen.

Lees deze redenen om minder alcohol te drinken

Er zijn natuurlijk ontzettend veel redenen om minder alcohol te gaan drinken en dan bedoel ik niet dat je altijd dronken moet zijn. Wij konden prima een alcoholisch drankje per avond drinken, maar ook dat is iets waar je vanaf kan willen en dit bewaren tot het weekend. Want waarom is het nu verstandig om minder alcohol te gaan drinken:

Je slaapt beter als je minder alcohol drinkt

Misschien is dit wel de eerste reactie die je merkt wanneer je minder alcohol drinkt, namelijk dat je beter slaapt. Alcohol zorgt er vaak wel voor dat je snel in slaap valt, maar word je ’s nachts wakker dan kom je vaak niet meer in slaap. Je zal merken dat je door minder alcohol te drinken, je beter slaapt en uitgerust wakker wordt in de morgen

Je voelt je fitter

Wanneer je minder alcohol drinkt slaap je dus beter en hierdoor zal jij je overdag ook fitter voelen. Je zal merken dat je meer energie hebt, wanneer je minder drinkt.

Je huid zal meer stralen

Je zal merken dat wanneer je minder drinkt je huid er beter uit gaat zien. Tenslotte zorgt alcohol ervoor dat lichaamsvocht afdrijft, waardoor je een droge, doffe huid kan krijgen. Als je stopt met drinken, zul je na een paar weken zien dat je huid straalt.

Je valt af

Alcohol is een regelrechte dikmaker en niet alleen door de calorieën die erin zitten. Alcohol moet in je lichaam afgebroken worden en krijgt hierin voorrang in de stofwisseling, wat gevolgen heeft voor andere stofwisselingsprocessen.

Sporten gaat je beter af

Omdat alcohol het herstel van spieren in de weg staat, heeft sporten minder positieve effecten bij mensen die drinken. Als je stopt met drinken, verbrand je meer calorieën na een workout én heb je minder last van stijfheid en pijn na het trainen. 

Waarom is het moeilijk om te stoppen met alcohol

Alcohol is toch lichtelijk verslavend, het geeft die roes, die we juist vaak prettig vinden. Ook kan je lichaam ’s avonds gewoon vragen om een drankje. Juist omdat je dit (denk ook aan suiker) zo gewend bent. Je kan natuurlijk mee doen aan Dry Januari en de hele maand januari niet drinken. Dat kan een keuze zijn, ook kan je er voor kiezen om alleen in het weekend te drinken, of op vrijdag en zaterdag. Het kan dan ook gewoon om een of twee glaasjes gaan. Maak eerst eens de afspraak met jezelf, drink niet meer door de weeks, maar verbiedt het ook niet in het weekend. Je zal merken dat je het op deze manier beter vol zal houden dan dat je een hele maand niet

Non Alcoholische dranken

Maar wat drink je nu wel wanneer je minder alcohol wil drinken. Wij hebben thuis afgesproken om door de week geen alcohol meer drinken. Maar wat drinken we dan? Na de hoeveelheid thee en water overdag drinken we ’s avonds graag een glas tonic of ginger ale, gewoon iets fris maar niet te zoet. Hebben we iets te vieren dan kiezen we een Non Alcoholisch drankje van URB, Crodino of maken en moctail van Fluère Raspberry en Tonic. Feestelijk en zonder alcohol.

Boeken vol Mocktails koop je o.a bij bol

Lees ook: NoLo dranken: Trendy en smaakvol

Minder Alcohol drinken

Voor je lichaam is het goed om minder alcohol te drinken, je slaapt beter, bent fitter, je huid straalt meer en je zal je in het algemeen beter voelen. Genoeg reden om af en toe dat drankje te laten staan. Ook wij zijn door de heel Corona periode meer gaan drinken en hebben januari aangepakt om minder te gaan drinken. Dit is geen goede voornemen, maar een leefstijl. Door de weeks drinken w niet meer en na een paar weken kan ik zeggen, dit bevalt me erg goed. Wat ik vooral merk is dat ik beter slaap en dat drankje, dat mis ik totaal niet meer ’s avonds. En in het weekend, dan geniet ik extra van mijn glaasje wijn.

Lees ook: Minder snoepen- Doe mee met de week van Snoep Goed

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept