Bootcamp- is het ook iets voor jou

Bootcamp is het ook wat voor jou?

Bootcamp! Hoe leuk kan dit zijn? Doe jij aan bootcamp? En ben je hier enthousiast over? Al tijden wilde ik graag eens mee doen en uiteindelijk kon ik ook daadwerkelijk mee doen. Hoe was het en is het voor herhaling vatbaar?

Militaire discipline

Bij fitness bootcamp, denk je snel aan een militaire training. Zo een dril sergeant die je tien keer een Push-up laat doen, al bulderend. Ondanks dat het me triggert en ik heel graag eens een training wilde doen hield iets me tegen. Wat dit was? Mijn leeftijd, dat als eerste. Kop op! Ik ben veertig plus, dan ga je toch niet meer mee doen met van die jonge meiden, die strak in hun vel rennen en springen. Ten tweede was de tijdstip of dag dat de training was nooit gunstig en als laatste reden,  eerlijk is eerlijk…ik durfde gewoon niet.

Lees ook: Ouder worden zonder zorgen

Maar ik doe toch al van alles aan sport

Waarom ben ik dan nu ineens om en besluit ik te naar een les bootcamp te gaan? Ik sport genoeg elke week. Diegeen die mijn blogs al langer lezen weten dat ik al ruim een jaar de Bikini Body Guide volg. Ik loop hard en klimmen doe ik nog eens fanatiek. Toch mis ik iets. Ik mis de motivatie en afwisseling om door te gaan. De Bikini Body Guide volg ik thuis, drie keer per week een half uur zweten. Maar wat gebeurd er steeds vaker. Ik haak af, tijdens een oefening, bijvoorbeeld wanneer ik een melding hoor op mijn telefoon. Ik ben afgeleid en doe de oefeningen onvolledig of stop eerder. Daarnaast zit er wel afwisseling in de oefeningen, maar ondertussen ken ik ze allemaal wel en wil wel eens meer uitdaging.

Ladies Only

Toen was daar een bericht op Facebook. Wat me vooral aansprak waren de woorden “Ladies Only”. Dat en het tijdstip van de bootcamp zouden toch meer ‘vrouwen van boven de veertig’ aan moeten spreken.

De bootcamp

En toen was het vrijdag ochtend, de zon scheen dus dat was al een pluspunt. De groep dames was nog klein, de locatie perfect en de trainer kundig en inspirerend. Deze eerste les was voornamelijk een kennis making met het fenomeen bootcamp. Verschillende oefeningen werden uitgelegd en gedaan. Ondanks dat het de eerste keer was, moesten we al flink aan de baken na een uur was ik dan ook zeker moe maar zeer enthousiast!

Positief

Wat voor  mij vooral heel positief was aan de bootcamp, was het ‘samen sporten’, naast bezig zijn en zweten zat er ook een stuk gezelligheid bij, met meiden die ik dus voor het eerst zag. Meiden ja, die veertig plussers waren er nog niet bij, maar wie weet kan ik dames uit de buurt hier nog enthousiasmeren om mee te gaan. Ik moet zeggen dat ik het niet eens miste. We hebben een goede en fijne training gehad en ondanks de spierpijn de volgende dag, verheug ik alweer op de aankomende training.

Lees ook: Mijn ervaringen met de Bikini Body Guide

Zou bootcamp ook iets voor jou zijn?

foto’s Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. zegt:

    leuk zeg! Ik heb deze zomer ook gebootcampt, en vond het erg leuk! Zwaar, maar wel super veel voldoening!
    Hier trouwens ook enkele dames van 40+ dus komt daar vast ook wel goed! ­čÖé

    1. Echt he! Ik was ook super trots op mezelf.

  2. Zo’n bootcamp lijkt me zeker wel een hele goede workout. Maar om er naar toe te gaan lijkt me zo’n gedoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept