Schoolreisje: is mee gaan op school tripjes iets voor jou?

schoolreisje is dit iets voor jou om mee te gaan?

Mee gaan met schoolreisje, is dat iets voor jou? En waarom zou je als ouder juist wel of niet mee gaan met een reisje vans school? De een wil graag mee, maar anderen moeten er niet aan denken. Zo als de laatste ben ik. 

Ogen en oren te kort

Helpen op school vind ik helemaal niet erg, dat do eik met veel plezier en natuurlijk zijn er ouders die het super leuk vinden om mee te gaan op schoolreisje, maar niet ieder heeft dit. Vind jij het al lastig om met je eigen kinderen op stap te gaan? Tenslotte willen ze alle kanten op en terecht, er is zoveel te zien. Je komt dan letterlijk, ogen en oren te kort. Het is gewoon weg niet aan iedereen besteed. Zoals ik, ik zou de dag niet kunnen genieten en dat merken kinderen ook. Kinderen hebben een ontspannen dagje uit en daar horen ontspannen ouders bij, niet ik dus. Schoolreisje wordt wel makkelijker nu de kinderen ouder worden hoor, maar toch!

Lees ook: Tips om een kind te helpen leren op school

Te veel aanmeldingen voor schoolreisje

Afgezien van misschien mijn kinderen, is er verder trouwens niemand rouwig dat ik me niet heb opgegeven voor schoolreisje. Schoolreisje is namelijk het enige uitje waarvoor altijd meer dan genoeg ouders zich aanmelden. Op de lijst stonden 10 ouders terwijl er drie nodig waren. Dus wat dat aangaat is er niks aan de hand. En word ik zeker niet gemist.

Naar de Efteling

De jongens gaan op schoolreisje naar de Efteling. Hoe super is dat. Dit jaar is het een Lustrum jaar voor school en dus gaat de school massaal met de bus naar Kaatsheuvel. Sinds de jongens Weerwolven(n)achtbaan van Dolfje Weerwolfje lazen, willen ze  erg  graag een keer hier heen dus wat waren ze blij met de mededeling. Deze week gaan ze op stap. B

Ik neem het ervan

Maar goed, nu heb je als ouder dus onverwachts een vrije dag. Je hoeft om twaalf uur niet bij het schoolplein te staan dus neem het er van. Ga lekker ongestoord winkelen, geniet even van jouw dag!

Lees ook: Nu de kinderen ouder worden wordt het makkelijker

Hoe denken jullie over schoolreisje, ben je juist een ouder die meegaat, of laat je net als ik de buurt aan je voorbij gaan?

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. zegt:

  Zelf vind ik het leuk, maar begrijp wel wat je zegt. Gelukkig voor de rest en voor jezelf, want nu kon je mooi iets anders gaan doen

  1. Ik heb bewondering voor de ouders die mee gaan. Ik ga het er mooi een dagje van nemen 🙂

 2. Ik ging nog niet mee al gaf je me geld toe. En dat kwam mooi uit omdat er heel veel ouders zijn die het juist geweldig vinden.

  1. Hier precies zo! 🙂

 3. Monique zegt:

  Oh het lijkt me erg leuk om mee te gaan op schoolreisje, maar dan wel met de oudste. De jongste van 5hangt dan zo aan me vandaar dat ik daar niet zo’n zin in heb. De oudste van 9 jaar is al zo zelfstandig dus dan is het gewoon gezellig dagje uit…

  1. Ik vind het knap hoor, ouders die dat overzicht kunnen houden :). De jongens hebben een top dag gehad.

 4. Ik vind het heerlijk om mee te gaan, en ik ben altijd heel blij dat er anderen zijn die dat niet willen. 🙂 Iedereen zo zijn ding toch! Fijn dat ze het naar hun zin hebben gehad.

  1. Absoluut en respect voor de ouders en leerkrachten.

 5. Ik ben met allebei mijn meiden een keer meegeweest, maar van mij hoeft het ook niet meer. Werd wel steeds gevraagd, zelfs toen ik zei dat ik met uitstapjes een rolstoel gebruik. Maar misschien leg ik de lat voor mezelf te hoog, ik ben dan ook continu koppen aan het tellen en als ik zie dat andere moeders dat niet doen, neem ik dat groepje er ook nog eens bij. Als ik dan ook nog eens niet zo snel ben als de rest, is dat superfrustrerend!

  1. Ik zou dat continu koppen tellen ook zeker hebben. Ik was nu al verbaast over de hoeveelheid WA-jes die we kregen. Ik dacht dan, leg neer die telefoon en let op de kinderen. De jongens hebben het top gehad en waren vol verhalen. Fijn en ik had een prima dag thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept