Een kus kan nog net, maar dat stopt op ook

Een kus kan nog net, maar daar stopt het ook mee

Het is bijna half negen en ik loop met de jongens mee naar school. De oudste zegt gedag op het schoolplein en er kan nog net een kus vanaf. De jongste verzameld met zijn klas bij de pingpong tafel. Van af hier lopen ze samen met de juf naar het bijgebouw. ‘Je kan wel gaan hoor, mama,’ Klinkt zijn zachte stemmetje.

Een kus kan nog net

Ik loop naar huis en bedenk me dat ik eigenlijk helemaal niet meer mee hoef te lopen naar school. Dit is nog maar het begin van het grote loslaten. We wonen vlakbij school en ik loop altijd even mee. ’s Morgens en na de lunch breng ik ze heen. Ook sta ik om twaalf en drie uur op ze te wachten bij het schoolhek. Het wordt natuurlijk steeds makkelijker. De jongens nemen hun eigen tassen mee en lopen voor me uit naar school. Een kus wordt steeds eerder gegeven. Ver van het hek van school. Maar toch willen ze graag dat ik nog even mee ga! Pas geleden moest ik ’s morgens vroeg weg en vroeg of ze zelf naar school wilde lopen, maar dat wilde ze nog niet. Papa of mama moet gewoon nog even mee.

Lees ook: Nu de kinderen ouder worden wordt het echt makkelijker.

Genieten zo lang het kan

En ik geniet hier van. Geniet, van het samen zijn met de jongens. Geniet er van om twee keer per week met de jongens te lezen en hun klasgenoten. Ga mee met uitjes en help mee waar kan. Waarom? Gewoon omdat het nu nog kan. Er komt een dag dat ze zeggen: Mama doe maar geen kus meer geven of ga maar niet mee met een uitje. Dus zolang ze dit nog willen blijf ik actief!

Een goed voorbeeld is de atletiek training

Ik merk echt wel dat ze groot worden. Voorheen was ik het die de juf vertelde dat ze naar de dokter of tandarts moesten, maar tegenwoordig regelen ze dit zelf. Ook merk ik het met sporten. Hoe ze ooit verlegen met voetbal trainingen begonnen, nu met atletiek merk ik hoe groot ze al zijn.  Ze gaan gewoon hun eigen gang, lopen naar de trainers, regelen alles zelf.

Lees ook: Waarom sporten zo goed is voor kinderen.

Dus zolang de kus nog gegeven wordt en ik ze nog steeds willen dat ik help, doe ik dit. Voor ik het weet gaan ze hun eigen gang. Laat mij nog maar even lekker over ze moederen.

Meer lezen over opvoeding? Hier een hele collectie aan boeken

Waar aan merk jij dat je kinderen groot worden?

foto’s lodiblogt

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

30 reacties

 1. Miss K zegt:

  jaja de kindjes worden idd snel groot. Je moet nu genieten. Elke leeftijd heeft zijn charme maar als ze zo afhankelijk zijn is zo leuk he. Nu hebben ze wel nog een leeftijd dat ze echt niet zonder de mama kunnen hoor 🙂

  1. Dat is absoluut zo, elke leeftijd heeft ook iets heerlijks .

 2. Geniet er inderdaad van elke knuffel die je krijgt of geeft zo lang het kan. Met 2 tieners in huis is zelfs knuffelen not done. En op het schoolplein al helemaal niet, haha. Maar dat begrijp ik ook wel.

  1. Het is wat he! en ik begrijp het ook wel, maar af en toe een lekker dikke knuffel blijft toch lekker!

 3. Leuk om te lezen! Geniet er maar lekker van want ze worden zo snel groot 🙂

  1. Nou echt he! Ik geniet volop!

 4. Oah, zo lief om te lezen. Mijn dochter is bijna anderhalfjaar oud en ik hoop dat ik haar nog heel lang mag knuffelen en kusjes geven.

  1. Ik kan er ook intens van genieten wanneer z heerlijk komen knuffelen met ze. wat heerlijk dat jouw dochter ook zo een knuffel is.

 5. Sandra zegt:

  Genieten zo lang het kan! Mijn oudste zoon zei laatst: “mam, ik ga naar de kapper”. Ik zei: “Ik heb nu geen tijd”. Toen zei hij: “Ik ga alleen”.
  Ik kreeg trouwens geen kusje toen hij ging

  1. Haha, ja die tijd komt natuurlijk ook!

 6. haha grappig he, thuis wel lekker kroelen!

  1. echt he 🙂

 7. zegt:

  Leuk om te lezen. Zo gaat de tijd snel :-). Geniet van ze :-).

  1. Nou zeker hoor!

 8. zegt:

  Leuk om te lezen. Ja… nu het kan nog maar hopelijk mag ik hem blijven zoenen tot hij groot is. Nu geniet om elke dag heerlijk hem te zoenen vooral hij slaapt 😉

  1. haha nou he!

 9. De tijd gaat inderdaad snel, geniet ervan!

  1. ja dat doe ik zeker.

 10. zegt:

  Time Flies ! Ik vind loslaten niet altijd gemakkelijk en zeker niet bij de oudste. Maar gaat steeds beter, zeker nu hij in de bovenbouw zit.

  1. Het gaat ook allemaal zo snel.

 11. Het ligt ook erg aan het kind. De ene wilde mijn hand al heel jong niet meer vasthouden bijvoorbeeld en de andere juist heel lang.

  1. Absoluut, hier nog beste knuffel konten hoor.

   1. Fijn dat ze nog wel willen knuffelen! Mijn jongste dochter is ook erg knuffelig, maar de jongste zoon een stuk minder.

 12. Anne zegt:

  Pff er staat me nog heel wat te wachten lees ik! Gelukkig duurt het nog even met mijn 7 maanden oude baby 🙂

 13. Groot gelijk! Heerlijk toch

 14. zegt:

  Ohjee ik heb nog 2 kleine meisjes in huis dus hopelijk duurt het nog even. Maar het leukste hier aan mijn oudste meisje dat ze echt begint met kletsen en juist meer kusjes en knuffels vraagt

  1. haha wacht maar af 🙂

 15. Mooi beschreven! Ik heb zelf geen kinderen dus hier heb ik geen ervaring mee haha 🙂

  1. Nooit gedacht da het zo lastig zou zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept