Beeldschermen en de gevolgen voor kinderogen 

Beeldschermen en de gevolgen voor kinderogen 

Kinderen kijken de hele dag op een beeldscherm. Thuis en op school. Kinderbrillen merk Junior & Junior stroopt haar mouwen op en komt met een campagne om ouders bewust te maken van de gevolgen van beeldschermen op de gezondheid van kinderogen.

Beeldschermen en kinderogen

Zelf heb ik al dertig jaar een oogziekte -keratoconus-, ik zie zonder lenzen niets en ben dan ook echt afhankelijk van de scleralenzen die ik draag. Ik weet hoe moeilijk het is om slecht zicht te hebben en ben me zeer bewust wat dit voor kinderen een impact kan hebben. Onze oudste zoon draagt sinds zijn derde een bril en na elk jaar bij de oogarts te zijn geweest, laten we zijn zicht nu controleren bij de opticien. Ook hij kijkt veel op beeldschermen, zowel op school als thuis. Ik vind het dan ook heel goed om te lezen dat kinderbrillen merk Junior & Junior haar mouwen opstroopt om ouders bewust te maken van de gevolgen van beeldschermen op de gezondheid van kinderogen! 

Junior & Junior en het oogfonds

Junior &Junior werkt samen met het oogfonds die zich al sinds 1947 inzet voor een zichtbaar beter toekomst voor Nederland. Het aantal kinderen dat aan een bril moet stijgt enorm. De jongere generatie wordt steeds vaker bijziend doordat ze zoveel tijd op beeldschermen doorbrengen.

De 20-20-2 regel kan helpen

De gemiddelde schermtijd van kinderen is hoog. Kinderen zijn dan ook onafscheidelijk met hun beeldscherm. Ze lezen, scrollen, kijken en gamen veelal op laptop, tablet of mobiele telefoon en ’s avonds kijken ze ook graag nog even hun favoriete serie op tv. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de leefregel 20-20-2 kan helpen om kinderogen te beschermen. Deze regel staat voor 20 minuten focus- 20 seconden wegkijken en 2 uur per dag naar buiten.

Back to School actie van Junior & Junior

Junior & Junior start haar campagne tijdens de Back to School periode in september en gaat naast het inzetten van Social Media ook actief scholen informeren met berichten die doorgestuurd kunnen worden naar de ouders. Ideaal en als ik kijk naar de beeldschermen gebruik van mijn middelbare scholieren, zou ik zeggen, geef ook zeker hier extra aandacht.

Brillen bestellen vanuit huis

Het voordeel bij kinderbrillen merk Junior & Junior is dat je de hele collectie vanuit huis kan bestellen. Online vind je tips voor de juiste maat en glazen. Oogmetingen bij kinderen tot 12 jaar worden door een orthoptist of optometrist gedaan, hiervoor hoef je dus niet naar een brillenwinkel. Zijn de kinderen ouder, zoals bij ons, dan vind de meting plaats bij een opticien in de winkel. Bij Junior & Junior bestel je de Try Me Box gemakkelijk online, tegen verzendkosten ontvang je gratis een selectie van vier brillen gewoon thuis. Heeft je kind zijn of haar favoriete bril gevonden dan maakt Junior & Junior de gekozen bril op maat en stuurt deze op.

Beeldschermen en de gevolgen voor kinderogen 

Hou de ogen van je kind in de gaten

Doordat kinderen gewoon ontzettend veel op beeldschermen kijken is het goed om hun ogen te laten controleren bij klachten. Je zal zien wanneer je kindje minder goed ziet, hou dit in de gaten en wees er op tijd bij. Met de Try Me Box van Junior & Junior is het super makkelijk een leuke bril uit te zoeken.

foto’s Folder: Junior & Junior Packaging Client: Junior & Junior

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept