Waarom het belangrijk is goed voor jouw ogen te zorgen

zorg goed voor jouw ogen, je hebt ze hard nodig.

Kijk jij te veel op een scherm? Heb je constant droge ogen? Vaak hoofdpijn en moeite met lezen? Draag jij een bril of gebruik je lenzen? Hoe staat het met jouw ogen en waarom is het zo belangrijk om hier goed voor te zorgen? Je leest het hier.

Zorg voor je zicht

Deze maand vier ik dat ik een jaar geleden een staar operatie onderging. Jawel dat vier ik, want sinds dat moment ging er een wereld voor me open. Al ruim dertig jaar heb ik de oogziekte keratoconus en zie zonder lenzen helemaal niets. Door de staaroperatie kan ik weer veel meer kleur en vormen onderscheiden. Als er iemand is die weet hoe belangrijk ogen zijn, dan ben ik het wel. Elke dag is een uitdaging wat betreft mijn zicht, maar meestal win ik deze uitdaging. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ‘zorg goed voor jouw ogen, je hebt ze zo hard nodig.’

Kies je voor een bril of lenzen

Waarom mensen kiezen voor een bril of lenzen kan heel persoonlijk zijn. Misschien vind jij dat een bril jou niet staat. Of merk jij dat jij je vrijer voelt met lenzen. Terwijl anderen juist niet om kunnen gaan met lenzen en juist weer kiezen voor een bril en soms heb je geen keus. Ik zelf kan geen bril dragen omdat mijn ogen zo complex zijn dat er geen glazen zijn waardoor ik kan kijken. Ik ben dus afhankelijk van Sclera lenzen. Deze lenzen bestel ik via het ziekenhuis, maar hoe makkelijk is het dat er tegenwoordig gewoon online lenzen te bestellen zijn.

Bestel jouw lenzen online

Of je nu kiest voor daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, je besteld deze heel makkelijk, voordelig en snel online. Bestel dan ook meteen lenzenvloeistof mee, zodat je nooit zonder zit. Jouw ogen verdienen het beste, dus geef ze dat ook.

Wat als je oogproblemen hebt

Door de oogziekte keratoconus ben ik toen ik zeventien was in rap tempo slechtziend geworden. Na jaren harde lenzen draag ik nu alweer tien jaar sclera lenzen, dit zijn harde vormstabiele lenzen. Nu is keratoconus niet de enige oogafwijking waarbij een hoornvlies ovaal is in plaats van rond. Dit komt ook voor bij astigmatisme. Heb jij dit, dan kunnen torische lenzen van Miru voor jou de oplossing zijn. Torische lenzen zijn contactlenzen die astigmatisme corrigeren. Doordat het hoornvlies niet de juiste vorm heeft, komt het licht ook niet op de juiste plek terecht, maar verspreidt het zich over de binnenkant van je oog, waardoor je waziger ziet. Een bril kan dit meestal niet corrigeren, daarom zijn torische lenzen vaak een goede optie.

Kies de lens die bij jou past

Ook bij torische lenzen kan je kiezen uit daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Je kan dit hierin helemaal meegaan met jouw eigen wensen. Zo is het voordeel van de torische daglenzen dat het geen onderhoud nodig heeft, wel zijn ze vanzelf sprekend duurder dan bijvoorbeeld maandlenzen.

Zorg voor jouw ogen

Of je nu goed ziet, een bril draagt of lenzen in hebt. Zorg goed voor je ogen, dit kan je onder andere doen door:

  • De 20-20 methode- Werk je veel aan de computer, werk dan met de 20-20 methode. Na twintig minuten achter het beeldscherm neem je even twintig seconden vrij en kijk je van je af, door het raam ver weg. Geef jouw ogen even die rust.
  • Gebruik oogdruppes- Heb je vaak last van droge ogen, gebruik oogdruppels om jouw ogen weer vochtiger te maken. Vooral wanneer je werkt in een ruimte waar het erg droog is of bijvoorbeeld gedurende de hooikoorts periode kan het nodig zijn extra te druppelen om de ogen vochtig te houden.
  • Laat je ogen regelmatig controleren- Ook wanneer je goed zicht hebt, is het verstandig af en toe de ogen te laten checken. Er kan namelijk langzaam aan verandering optreden.

Wat als ik niet kan kiezen

Goed voor jouw ogen zorgen is ook keuzes maken. Wil jij een bril of kies je voor lenzen. En zijn dit daglenzen, weeklenzen, maandlenzen of draag je zoals ik lenzen en een leesbril. In sommige beroepen is het makkelijker lenzen te dragen terwijl een ander juist veel liever een bril opzet. Weet dat je tegenwoordig heel makkelijk jouw lenzen online kan bestellen, zo zit je nooit zonder goed zicht.

foto lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept