Maak deze fouten niet wanneer je een fotoboek maakt

maak deze fouten niet als je een fotoboek maakt

Een herinnering hoeft niet groot te zijn om er een mooi gevoel aan over te houden. Het zijn vaak juist de kleine momenten die het gevoel van liefde geven en als herinnering opgeslagen blijft in onze gedachte. Heb je na je vakantie al snel het gevoel alsof je nooit bent weggeweest? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog je eigen fotoboek! Zo waan je je binnen no-time weer helemaal in de tropische sferen. In dit artikel geven we je graag de meest voorkomende fouten bij het maken van je eigen album, zodat je niet in deze valkuilen kunt trappen. Laten we beginnen! 

Gehaast aan het werk

Heerlijk onder de dekens met een kopje thee wegmijmeren bij al je favoriete herinneringen. Het is zonde om dit proces te willen overhaasten. Juist na een drukke dag kun je even onthaasten door achter je laptop of computer te schuiven. Een fotoboek maak je vaak om er jaren later nog steeds van te kunnen genieten, dus besteed je tijd eraan. Ook hoeft het fotoboek niet meteen af te zijn, dus wanneer je geen inspiratie kunt vinden, sla het dan op en ga er later mee verder. Veel mensen kiezen er ook voor om bijvoorbeeld te starten met een jaarboek en deze vervolgens aan te vullen wanneer er nieuwe herinneringen zijn beleefd. 

Een wirwar aan patronen

Van rustige egale kleuren tot leuke printjes, je kunt volledig je creativiteit de vrije loop laten met het maken van je eigen fotoboek. Ondanks dat je misschien houdt van héél veel verschillende kleuren, is het niet verstandig om dit veelvuldig toe te passen op al jouw pagina’s. Dit kan namelijk al snel een chaotisch en ongestructureerd effect geven. Kies er daarom voor om met bepaalde thema’s te werken en hierop ook kleuren uit te zoeken. Heb je een paar favoriete foto’s gevonden? Plaats deze dan op de voorkant van je fotoboek of kies voor een foto op glas

Uitstellen

Hoe vaak heb je wel niet plannen gemaakt om een fotoboek te maken om deze vervolgens niet waar te maken? We begrijpen dat het soms niet het leukste werk kan zijn, maar de fotoboeken vullen niet zichzelf. Aan de slag dus! Je hoeft geen creatief meesterwerk op te leveren, dus leg de lat niet te hoog voor jezelf. Bedenk een leuk thema voor je fotoboek en ga lekker aan de slag met je favoriete kleuren. Heb er plezier in. 

Lees ook: De Canon Powershot G7 Mark II review.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    Handig artikel! Dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept